|
богата
|
 |
« -: Октомври 16, 2008, 10:58:57 » |
|
Любимият ми килим е тип черга, от неизбелена и небоядисана българска вълна. Помолих и да не я омекотяват (със стандартен обекотител за вълна,защото не искам хим. обработка, а и харесвам да е по-груб). Отказах и обработката срещу молци. Първия ден леко миришеше на вълна, после вече на нищо. Ще го поддържам с изтупване (или прахосмукачка, но не в присъствието на децата) и пране с вода на тепавица. Поръчката ми трябваше да е готова за 2 седмици, но стана за една! Цената е 45лв./кв.м. Ширината е 170 или 220 см., а дължината е по желание. http://rodopska-takan.dir.bg/kilimi.htm
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2008, 11:09:47 » |
|
Перекрасен е и никак не е скъп. Чудесен избор! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2008, 03:24:33 » |
|
Леле, страхотен е! Ще си запазя линка! Всъщност отдавна се мераклисвам за подобен, но ми е трудно да обясня на мъжа ми защо (по дяволите) да не си купим килим от изкуствена материя, от който измиваш за 2 секунди всяко петно.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
AFRODITA
hidden
Бард

Неактивен
Публикации: 86
|
 |
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2008, 01:00:07 » |
|
>:( Не мога да повяpвам, че тpъшнах толкова паpи за изкуствен килим!!! А, твоите са чудесни  Одеяла поръчвала ли си?
|
|
|
|
|
Активен
|
Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2008, 01:38:51 » |
|
И аз не можех да повярвам, същото е и в къщи. И аз съм (бях) излъганото камилче с килимчета. Затова пиша с такъв възторг за родопските килими. Одеяла не съм поръчвала, но техните са много хубави- има и в по-модерни цветове. Мен обаче би ме интересувало само от неизбелвана и небоядисвана вълна.
Има бебешки натурални, белички одеялца от памук. Има ги и в голям размер. Чудесни са повечето неща в магазина!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2008, 02:12:37 » |
|
богата, страхотно откритие! Когато ми каза не бях толкова въодушевена, но сега като видях килимите - страхотни са! И без това искам да сменя едни мокети в спалнята.
Само имам следното чудене - сегашните ми вълнени мокети събират много прах. Предполагам, защото се наелектризирват и привличат частиците. Какво е положението с твоя килим?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 293
|
 |
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2008, 09:52:00 » |
|
Оооо,голяма красота!Лично ще им се изтърся догодина в Смолян. Видяхте ли,има и пон4о-та.Аз не съм фен на подобен модел дрехи,но тези много ми харесаха.  
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2008, 10:46:00 » |
|
богата, сега се сетих - питала ли си ги с какви бои ги боядисват? И вълната от къде е?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2008, 11:00:29 » |
|
боите били от Италия, качествени, но аз си бях наумила, че не искам оцветен и не разпитвах вълната -нарочно не питах, да не вземат да ми кажат, че преди да ги заколят ги стрижат... но предполагам, че е българска бях си оставила телефона и ми се обадиха да говоря с технолога на фирмата... разпитвах 15 мин щуротии...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2008, 11:08:29 » |
|
То ако качествени в днешно време значеше безвредни ехеееей... Ще им звънна и аз да и поразпитам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2008, 10:53:42 » |
|
В магазина на NIDO в ЦУМ, доколкото знам, се продават нещо като черги от естествени влакна от кокос, изцяло биоразградими. Нямат в основата си PVC или латекс. В най-скоро време ще отида да ги разгледам и да си изберя от тях или от Родопска тъкан. Казват се Coconutrug, вижте ги тук. Единствено се зачудих на написаното най-отдолу в сайта, че препоръчват неплъзгаща се гумена постелка под тях. Каква ли би била подходяща? Нали уж гумата не била много за предпочитане?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Artemida
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2008, 10:57:24 » |
|
Единствено се зачудих на написаното най-отдолу в сайта, че препоръчват неплъзгаща се гумена постелка под тях. Каква ли би била подходяща? Нали уж гумата не била много за предпочитане?
Имам черги от вълна, тъкани на стан от майката на свекърва ми. Чергите от вълна са като ледена пързалка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2008, 11:08:29 » |
|
Това не е много добре, още повече, ако има малки деца. Предполагам, не че са хлъзгави, а се местят насам-натам като ходиш и с тази подложка се застопоряват. Ама нали уж бягаме от гуми и латекси...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2008, 11:41:40 » |
|
Силиконова подложка? Кокосовите сигурно са тънки и затова имат нужда. Моят килим е плътен и няма нужда от "залепване"
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Artemida
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #14 -: Октомври 30, 2008, 10:20:40 » |
|
Това не е много добре, още повече, ако има малки деца. Предполагам, не че са хлъзгави, а се местят насам-натам като ходиш и с тази подложка се застопоряват. Ама нали уж бягаме от гуми и латекси...
Точно така. самите черги се хлъзгат на паркета. Често ми се е случвало да се подхлъзна на самата черга, защото е като шейна върху лед. Честно казано, аз лично съм падала няколко пъти, а двете ми госпожици-никога. Чудна работа?!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|