OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 293
|
 |
« Отговор #15 -: Януари 21, 2009, 05:37:15 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Януари 22, 2009, 10:35:11 » |
|
Нали знае6,4е съм по-тънкажните работи.  Тази оферта е ако си го купи6 веднага.Ина4е в ebay цените запо4ват от 1 Евро и се наддава,така 4е при къмет може и за по-малко да се вземе. 
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
AFRODITA
hidden
Бард

Неактивен
Публикации: 86
|
 |
« Отговор #18 -: Януари 26, 2009, 10:33:05 » |
|
Чудесно е, ако мога бих си купила такова!
|
|
|
|
|
Активен
|
Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: Март 14, 2009, 01:15:40 » |
|
Омега, сподели за уреда - каква е разликата с прозрачните?
Аз искам да попитам - някой покълвал ли е рукола? Тя стои лигава след като се облее с вода, което е нормално, но като че ли ми намирисва не само на типичния за руколата аромат, а и леко неприятно. И как да измия желето преди консумация?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
AFRODITA
hidden
Бард

Неактивен
Публикации: 86
|
 |
« Отговор #20 -: Април 11, 2009, 10:00:14 » |
|
Анна, не зная, при мен става по същия лигав начин, пробвах 2 пъти и се отказах. Аз имам питанка обаче, някой покълвал ли е овес? Щот моя не покълна. И, дребно слънчогледово семе в черна обвивка, намерих био такова? Покълна, обаче с люспата ли се яде 
|
|
|
|
|
Активен
|
Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Април 11, 2009, 01:32:20 » |
|
Четох, че желеобразуващите се поставят върху подложка. Аз ще пробвам върху тензух. Иначе си правих Крес (kresse) без подложка и после просто взех само стърковете, които са много ароматни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #22 -: Април 11, 2009, 01:36:33 » |
|
Анна, не зная, при мен става по същия лигав начин, пробвах 2 пъти и се отказах. Аз имам питанка обаче, някой покълвал ли е овес? Щот моя не покълна. И, дребно слънчогледово семе в черна обвивка, намерих био такова? Покълна, обаче с люспата ли се яде  за овеса - ако е със сламените люспички, може и да покълне, не съм сигурен какъв си опитвала да покълнеш. Но пък тогава как ще се яде? Може би силно смлян с пасатор. За слънчогледа - мисля че има белено непечено слънчогледово семе, но все пак много да не израства, само една вечер примерно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Май 08, 2009, 02:44:17 » |
|
Искам да питам не6то.Как е по-добре да се покълват семената-на тъмно(като в по4вата) или на светло?За6тото моят апарат в крайна сметка се оказа не глинения,а полупрозра4ен,който си пропуска светлина и пак покълват.Оба4е въпроса е дали има някакво зна4ние на4ина на покълване.
И друго да питам.Някой покълвал ли е синап?В4ера видях,4е продават и такъв за кълнене,но не обърнах внимание на семената.Оказа се,4е имам от бг,оба4е е светъл и тъмен.Та днес заредих от тъмния и 4aкам да видя какво 6те стане.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Май 08, 2009, 05:53:33 » |
|
Аз си ги покълвам на тъмно за 2 дни и после ги вадя на светло за пониците, но не знам кое е правилно. Синап светъл само съм правила - любимите ми семенца са - пикантни, лютиви. И него го сложих на тензух, както и руколата и се получиха по-добре.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: Май 08, 2009, 08:19:01 » |
|
Мерси за идеята за марлята. Ярка птице,а апарата със семeната в 6каф ли го слаа6 първите 2 дни?Не ми се вижда много удобно това местене....Или го покрива6 с не6то?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Май 08, 2009, 08:45:01 » |
|
В шкафа над мивката. :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
newage
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 27
|
 |
« Отговор #27 -: Ноември 27, 2009, 01:43:53 » |
|
Здравейте! Вижте, имаме си родна машина  за покълване, автоматична! http://mikroferma.beinsa.info/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #28 -: Ноември 29, 2009, 02:52:41 » |
|
Омега, Не е нужно семената да са на тьмно.Достатьчно е да не са на пряка сльнчева светлина. И не всички семена стават за консумиране.Някои са токсични точно след покьлване.Затова опити се правят само с предварително знание. Семена,които са обльчени (стерилизирани) няма как да покьлнат. Аз лично обичам обикновените черни семки като кьлнове.Сьщо и тиквените семки. Бобови семена не харесвам,има нещо в миризмата им,което ме отбльсква.Отдавам го на инстинкт. В биомагазините продават сьвсем обикновени уреди за покьлване за около 5 до 10 евро.Приличат на стьклено плоско шише с капачка с дупки,кьдето да се полива. Защо е нужно да е на три етажа..  Вьпрос на вкус всьщност. Ние имаме такова шише и семената покьлват много бьрзо и са достатьчни за 2 дни. Пробвали сме и с машина на 3 етажа,но семената,които стават са толкова много,че не успяваме да ги изядем и после ги хвьрляме.А и малко повече труд ми се вижда...
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: Ноември 29, 2009, 10:23:10 » |
|
Предполагам,че говориш за този буркан:  Иначе ако машината е на 3 етажа,могат да се кълнат различни семена,а може и да не се зареждат трите етажа.Мoя братовчедка пък си прави кълнове в обикновено гювече и също стават.Аkо кълновете са повечко могат да се направят на сок в сокоизтисквачка.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|