Хе, чета ви и тайничко ликувам, че аз някак си съм свикнала да риюзвам и риюзвам и риюзвам, докато съвсем нищо не остане от първоначалния вид на предмета и е сменил поне 2-3 функционалности :) И това го правя дори отпреди да знам за почина reduce, reuse, recycle

Домакинските ми гъби ги ползвам дългичко (тук може би трябва да се засрамя, но не ги намирам за мръсни, пък!), а след това отиват в банята и тоалетната за почистване на фугите, тоалетната чиния и пр. И така откарват доста дълго. А наскоро пробутах една стара гъба на мъжа ми, да си мие разни работи в колата.
Старите четки за зъби ги използвам и аз като четки за обувки или като средство за почистване на замърсени повърхности.
Чудя се какво да правя със старите дрехи, особено с бебешките, които вече умаляха. Търся в квартала някакъв дом или фондация, но няма. Ще попитам в околните църкви дали се занимават с благотворителност и дали мога да оставя при тях дрешките.
Сега съм на вълна еко препарати за дома и еко козметика. Доста неща подмених, но има и още какво да се желае.