novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:19:38 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси онлайн към класически хомеопат  (Прочетена 36861 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
strawberry
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #15 -: Ноември 13, 2008, 02:49:46 »

Здравейте Д-р Стойчев. Пиша ви по повод мое заболяване. От близо година сме при класически хомеопат - цялото семейство. Миналата година по същото време направих две поредни Гнойни Ангини които успешно излекувах с ХЛ /меркуриус 30/.Тази година пак ме повтори. Досега вече близо месец и половина не мога да се оправя. В началото меркуриусът ме оправи, но само временно. Ангината ми в момента може и да е вирусна, тъй като имам само точка гной в едната сливица.Иначе гърлото боли и болката отива към ушите. Знам че трябва да отида на преглед ,но ми е малко трудно, тъй като децата са ми болни и са в къщи , затова взех на своя глава хепар сулфур /от днес/. Започнах да се чудя защо тази ангина така се влоши и дали съм си провалила хомеопатичното лечение понеже пиех кафе едно на ден в периодите когато не съм вземала ХЛ. Надявам се да можете да ми отговорите, ще ви бъда благодарна за съветите. Поздрави.
« Последна редакция: Ноември 15, 2008, 08:54:04 от Румен » Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #16 -: Ноември 15, 2008, 09:39:41 »

Здравейте, Strawberry

Ситуацията, в която се намирате е сложна, поради натрупването на няколко грешки и липсата на стратегия. Всъщност, истината е, че сте действали по линията на най-малкото съпротивление.
Това, че сте пили кафе, дори и да е повлияло негативно е най-малкият проблем.
Правилният начин на действие, според мен, е да поддържате близък контакт с хомеопата си. Щом следи състоянието Ви от година и щом цялото семейство сте му пациенти и сте болни в момента, най-елементарното нещо е да ви посети у дома. И това решава всичките Ви проблеми.
Ако игнорирате тази възможност, всичко става много трудно и неясно.

Моето впечатление е, че не сте много уверена в самопредписването и може би трябва да поработите още, за да може да си го позволите. Имам предвид, че Hepar sulphur подхожда на определен тип гнойни ангини, което означава бактериални, а не вирусни. Ако Ви излекува, значи сте късметлия, а да разчитаме на късмета си при едно предписание, означава, че го правим с налучкване, което не е най-добрият стил в хомеопатията.

И накрая - не бързайте да се разочаровате, че не Ви предлагам конкретно лекарство. Това би било много погрешно и би представлявало мечешка услуга. Може би ще напиша специален пост по този въпрос. Излезте от подробностите, погледнете ситуацията си принципно и ще видите решението й. Но то, със сигурност, включва възможно най-скорошна среща с лекуващия Ви хомеопат.
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: Ноември 15, 2008, 10:45:21 »

Скъпи приятели,

Искам да направя едно важно уточнение.

В моите представи темата 'Въпроси онлайн към класически хомеопат' има за цел да опознаваме Класическата Хомеопатия и нейните възможности, както и начините да се възползваме от огромния й потенциал.
Когато ми задавате въпроси с очакване да предпиша конкретно лекарство за конкретен пациент, ме изкушавате да нарушавам много важни принципи в хомеопатията. Поддам ли се на изкушението, тръгва лавина от проблеми и те са ваша сметка. Защото принципите са си принципи и ничие желание, колкото и да е огромно, не може да ги обезсили.
Има много начини, по които мога да ви помагам в конкретни ситуации, затова ви моля да задавате въпросите си съвсем свободно, но имайте предвид, че в повечето случаи ще се въздържам да правя предписания онлайн.
Позволете ми едно клише. Аз ще се старая да ви уча да плувате и ще бъда най-удовлетворен, когато видя, че плувате по-бързо и по-сигурно от мен. Но трябва да плувате сами - с най-подходящата за вас скорост и в правилната за вас посока.
Активен
strawberry
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: Ноември 16, 2008, 01:13:32 »

Благодаря за вашия отговор. Наистина отидох на преглед и се оказа че това ХЛ не е правилното. В момента вече минава 4 ден в който пия другото лекарство. Имам спомен че миналата година след един ден от приема бях добре.Тази година не е така. Сега ще стане 4 ден от приема на новото лекарство и гърлото още ме боли при преглъщане, но  болката е леко намаляла и се надявам това да е добър знак. Имах нагласата че ако едно лекарство е правилно подбрано то ще подейства още първия ден.  Явно не е  така и ще се наложи да почакам, още повече че след приема на АБ е необходимо организмът да се изчисти. Надявам се,че разсъждавам правилно. Исках все пак да ви благодаря още веднъж защото отговора ви е коректен и правилен, аз и не искам предписание на ново лекарство, а бях озадачена защо ангините се повтарят пак, след като успешно са излекувани веднъж. Но явно това е слабото ми място. Поздрави и успешен ден.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 02:52:28 от Румен » Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: Ноември 16, 2008, 03:11:57 »

Цитат
...бях озадачена защо ангините се повтарят пак, след като успешно са излекувани веднъж.

Позволете ми малък коментар на два аспекта от Вашия въпрос.

Първо, Ангините (в повечето случаи) са остри болести. Много често острите болести се появяват, заради съществуващо предразположение, което е част от хроничната болест, в най-широкия смисъл на думата и такава, каквато я разбира хомеопатията. Ако след излекуването на една остра болест не се продължи с конституционално лечение, предразположението си остава и при следващ стрес, с който организмът не успява да се справи, се проявява нова остра болест. Затова след като сме излекували някого от остра болест, ние - хомеопатите - не смятаме, че сме си свършили работата; точно тогава започва по-важното и по-трудното, но след като свършим и него, сме спокойни, че сме премахнали условията за нови боледувания.

Второ, Надявам се, че сте споделили озадачението си с Вашия хомеопат. Това е полезно и лично аз поощрявам пациентите си да питат. Когато зададете някакъв въпрос, самият факт на задаването му носи информация на хомеопата за нещата, които ви вълнуват и за вашите нагласи. От друга страна, получавайки отговори на въпросите си, вие ставате по-информирани, по-наясно с хомеопатичното лечение и неговите специфики. Това неизменно прави пациента по-активен фактор в собственото му лечение - факт, който увеличава шансовете за успех на лечението му. Не бива да се притеснявате да задавате въпроси на хомеопата си. Той не би прибегнал до типичния за друга професия отговор (даван по-често под формата на въпрос): "Вие да не би да сте лекар?"
Активен
strawberry
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #20 -: Ноември 17, 2008, 03:00:35 »

Благодаря отново за вашия отговор. И отново получих наистина важна информация. Обикновено с моят хомеопат се чуваме по телефона и така ми изписва лекарството, тъй като все не намирам време да отида на място. Не знаех че след лечението на остра болест се налага и такова с конституционалното лекарство.И въобще ще се опитам да бъда по-старателна, стига да ми остава време разбира се. Разбрах, че не си обръщам достатъчно внимание и липсата на информация между мен и хомеопата е в моя вреда. Дано ако спазвам стриктно всичко нещата вече се оправят, защото наистина не искам пак да страдам от гърло.Поздрави и лек и успешен ден.
« Последна редакция: Ноември 18, 2008, 10:29:07 от Румен » Активен
kamen63
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #21 -: Ноември 28, 2008, 05:51:48 »

Здравейте д-р Стойчев,
Имам постоянно запушен нос и липса на обоняние от повече от 15 год.
Класическата хомеопатия може ли да помогне?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: Ноември 29, 2008, 09:32:59 »

За запушения нос - без уговорки, хомеопатията може да Ви помогне. Дали ще си възстановите и обонянието зависи от това доколко е съхранен обонятелният нерв; ако е запазен в достатъчна степен, хомеопатията ще Ви помогне да си възвърнете предишния 'нюх'.

'Какво лекува и какво не лекува хомеопатията' - това е често задаван въпрос, чийто отговор не винаги е лесен. Има, обаче, един сигурен ориентир.
Всичко, за което организмът разполага със съответните механизми за самовъзстановяване, е лечимо на 100%.
При състояния, в които организмът по принцип няма как да коригира патологичните промени, прогнозата неизбежно е по-предпазлива.
Например, организмът има всички необходими предпоставки да може да елиминира всяка алергична нагласа, затова пациентите с алергии са напълно лечими с хомеопатия.
Ако разгледаме едно възпаление на нерв, то има няколко стадия. До определен момент организмът разполага с всички необходими средства, за да се излекува от това възпаление. Ако по някаква причина това не стане, организмът 'се отказва' от опитите си и пристъпва към 'консервиране' на състоянието като заменя податливата към възпаление нервна тъкан с по-устойчива. Тя, обаче, не може да изпълнява функциите на нерва. Това са т. нар. дегенеративни промени. Стори ли това, организмът вече няма възможност да върне нещата обратно, включително и с помощта на хомеопатични лекарства.

След тези уточнения бих искал да направя и още едно, много важно.
Всички лечими състояния, третирани (потискани) с медикаменти вървят в посока към нелечимост. Ако бъдат лекувани хомеопатично, те се излекуват.
Ако някакво нелечимо състояние се третира медикаментозно, към него се добавят и нови проблеми за пациента. Ако пациент с такова състояние бъде лекуван хомеопатично, се избягват допълнителните влошавания.

Надявам се тези бележки да са били полезни някому.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 01:41:20 от Румен » Активен
kamen63
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #23 -: Декември 02, 2008, 05:32:52 »

Здравейте д-р Стойчев,
Благодаря ви за отговора
При мен , в много редки случаи , когато носът се поотпуши , усещам леко миризми.
Можете ли да помогнете с координати на подходящ класически хомеопат в София?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Декември 02, 2008, 05:50:22 »

Ще Ви пиша на лични.
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #25 -: Декември 03, 2008, 03:22:38 »

Здравейте, д-р Стойчев
Според вас при скарлатина необходимо ли е да се променя предписания препарат, след настъпване на огромно подобрение? Ходът на болестта започва с висока Т, ние вече нямаме(аз и детето сме болни), имаме желание за пиене на течности, хранене, игри... Не ми е ясно какво означава "скарлатина може да се лукува с хомеопатия, но само със стриктно проследяване и смяна ако трябва на няколко препарата", което чета в интернет.

При детето имаше 1 прием Аконит 30 СН по моя инициатива през нощта, 4 приема Пулсатила СН(дадена от личния хомеопат, след разпитване) и след потвърждаване на диагнозата започнахме Белладонна 30 СН (Дадена НЕ от личния хомеопат, след конвенционален преглед и без никакво хомеопатично разпитване)

Благодаря!

ПП Извинете за обстоятелствеността, опитах се да попитам принципно.
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: Декември 03, 2008, 05:28:36 »

Здравейте,

Всъщност, не сте ме затрупали с подробности, дори ми липсва информация - кога се разболяхте, по колко време са давани лекарствата, в каква потенция беше Pulsatilla...

Под "смяна на лекарства" на лекарствата се има предвид даване на ново лекарство, когато картината се е променила и не съответства на тази на предходното лекарство, НО все още има нужда от лекарство.
Аконит-Пулсатила-Беладона ми прилича повече на изреждане, отколкото на смяна на лекарства. Струва ми малко вероятно след състояние на Пулсатила да се влезе в състояние на Беладона, обикновено става обратното.

Според мен е напълно възможно в хода на боледуване от скарлатина да се наложи даване на няколко (имам предвид две или три) лекарства последователно, поради естеството на протичането на тази остра болест.
Във всеки случай, когато има 'огромно' подобрение, е най-разумно да не се сменя лекарството - или се дава това, което е довело до подобрението, но на по-големи интервали (това зависи от потенцията), или не се дава нищо и се наблюдава активно. Това е златно правило и стриктното му спазване облекчава много работата на хомеопата, защото улеснява интерпретацията на развитието на случая.

Изкушавам се да допълня, че след излекуването на скарлатината е много препоръчително да се даде конституционално лекарство.

Надявам се да съм удовлетворил интереса Ви.
Активен
stelt77
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 600

всичко виждам и чувам

« Отговор #27 -: Декември 11, 2008, 02:42:10 »

Имам едно въпросче, ако някой може да ми отговори... С възпалено гърло съм (сливиците ми ги извадиха преди 4 години)... Не мога да се свържа с хомеопата си, а личната лекарка ме посъветва задължително да пия нещо противовъзпалително (предложението й беше аспирин)... Мога ли да взема аспирин или е в разрез с хомеопатията?? Няма да се лекувам с друго, поне докато не открия хомеопата си (най-вероятно утре)... Мерси предварително!
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #28 -: Декември 11, 2008, 02:58:12 »

Аспирин?!?!?! По-добре нищо не взимай. Мед си хапни, какъв аспирин!
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #29 -: Декември 11, 2008, 03:30:18 »

Вземи 2 ампули вит. С от големите, или на таблетки - 1000мг. Също и калций - ампула калциев глюконат, или в каквато форма намериш.
Действат противовъзпалително
Това давам първите 3 дни преди да търся хомеопата.

Доброто настроение и усмивките много лекуват също. ;)
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: