|
Румен
|
 |
« Отговор #150 -: Октомври 09, 2009, 09:24:12 » |
|
Твърде много предположения и твърде малко аргументи за действие!
Това дори не е медицинска ситуация, това е типична кризисна ситуация. В кризисна ситуация - както май става модерно да се говори - не се правят резки движения. По принцип действието трябва да има аргументи, липсата на аргументи може да оправдае временно бездействие.
Като хомеопат аз бих приел отстраняването на бенката като форма на потискане. Но тук има много условности и първата е, че то е станало случайно. Моето усещане е, че едва ли става дума за дълбоко увреждане на бенката.
Най-безопасното и достатъчно основателно действие, според мен, е да се даде конституционално лекарство, но това зависи и от етапа на лечение, в който е дъщеричката Ви.
А докато хомеопатът Ви реши какво да предприеме, защо не оставите паниката да умре от скука и липса на внимание?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Бенджи
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #151 -: Октомври 09, 2009, 10:04:08 » |
|
Благодаря, д-р Стойчев!
Тя в момента приема хомеопатично лек., но не конституционно. Второто лек. след почивка от 20 дни, изписано й за "изчистване" от действието на кортикостероидните мехлеми, които сме ползвали до преди две- три години...
|
|
|
|
|
Активен
|
Тя на 10г. Той на 7г.
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #152 -: Октомври 09, 2009, 10:13:55 » |
|
Истината е, че детето най-вероятно е достатъчно подготвено да преодолее потискането, така че всичко ще бъде наред и тревогите не са от медицинско и здравно естество, а чисто майчински. Което е най-нормалното нещо на света. По-нормално от това, че след нощ идва ден и обратното.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #153 -: Октомври 27, 2009, 01:34:47 » |
|
Здравейте, Румен!
Въпросът ми не е от сериозно естество, но довежда до сериозни проблеми.
Съществува ли някакво хомеопатично обяснение защо ходят боси и голи малките деца? В момента малката ми дъщеря е болна, ледена и се събува постоянно от кръста надолу. Горе също, но по-рядко. Днес ни подлуди- сополи текат, обуваме, молим, заповядваме - нищо, нищичко не може да я задържи обута. Винаги намира време ДА СИ СЪБУЕ ЧОРАПИТЕ! И да ходи върху зоните с леден гранитогрес... А краката са й ледени! Вече се отчайвам, че нещо не е наред.
Не е с температура когато се събува (ако мислим, че е за да се охлажда).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #154 -: Октомври 27, 2009, 11:41:27 » |
|
Скъпа и Богата,
Почти 100% от децата в ранна детска възраст са топлокръвни. Това се обяснява с физиологичните особености на децата в тази възраст - тяхната "кафява" мастна тъкан ги топли повече, отколкото нашата мастна тъкан ни топли нас, възрастните. В тази възраст е казуистика детето да е зиморничаво.
Това, че кожата е ледена е неспецифичен симптом - капилярите - щат, не щат - се свиват, за да съхранят топлината, въпреки че тя е в излишък. Няма да те убеждавам, че това елиминира риска от простуда. Не е така.
Бъдещето ти изглежда така - ти непрекъснато ще се опитваш да обличаш детето, то непрекъснато ще се опитва да се съблича. Защото ти се водиш от рационални мотиви, а то 5 пари не дава за тях. С една дума, това не е болестен симптом.
Разбира се, че това си е белег на конституцията, но тук навлизаме в сферата на спекулациите. Може да се предположи, че детето е в сикотичен миазъм, може да има нужда от лекарството Medorrhinum, може би е друго лекарство.
А що се отнася до отчаянието - то винаги е най-излишната емоция.
P.S. Признавам, че отговорът на този въпрос всъщност даде жена ми - Таня Хараламбиева. В къщи и в кабинета тя е Хомеопатът-педиатър. Опитът си опит. Може да е малко мързеланско от моя страна, но исках да получиш възможно най-компетентно мнение.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #155 -: Октомври 28, 2009, 09:12:48 » |
|
Таня и Румен, благодаря!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Miraj
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 5
|
 |
« Отговор #156 -: Ноември 12, 2009, 04:33:22 » |
|
Здравейте,
възможно ли е се излекува страхова невроза чрез хомеопатия. Ако е възможно, какъв е начина. От Варна съм.
Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #157 -: Ноември 12, 2009, 10:48:13 » |
|
Здраве да е!
Страхова невроза МОЖЕ и СЕ лекува с хомеопатия.
Едва ли ще сбъркам, ако предположа, че всеки Божи ден в света поне по 10 пациенти с т.нар. "страхова невроза" се излекуват завинаги от нея с помощта на Хомеопатията.
Начинът е елементарен - здрава работа от страна на хомеопата, доверие, търпение и съдействие от страна на пациента. Ако трябва да се изразя по-"технически", лечението е конституционално. Ако това не Ви говори нищо, потрудете се и научете какво означава. А ако трябва да го кажа съвсем направо - намерете подходящия за Вас класически хомеопат и го ангажирайте.
Нека Ви споделя още нещо. Въпросът "Може ли да се излекува страхова невроза с Хомеопатия?" звучи точно като въпроса "Може ли да се изкачи Еверест?" Всички знаят отговора - "Може!".
Но ако за някого това означава, че може да си облече бална рокля, да обуе луксозни обувки и да зачака Еверест сам да се окаже под краката му, чака го разочарование.
Не падайте в този капан. Господ дава, но в кошара не вкарва.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Miraj
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 5
|
 |
« Отговор #158 -: Ноември 13, 2009, 10:02:51 » |
|
Благодаря за бързия отговор!
Моля, дайте ми координати на такъв хомеопат от гр. Варна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Nany_011
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #160 -: Ноември 24, 2009, 04:36:34 » |
|
Здравей д-р Стойков,моля за съвета Ви. От известно време имам следните проблеми (не зная дали има връзка между тях): * чупливи нокти; * капеща и накъсана коса; * наскоро ми се счупи парче зъб, без да е болен и дори без да съм се хранела през времето, когато се отчупи. От 2 години цикъла ми намаля значително, а съм на 38 години.
Интересува ме, дали хомеопатията би могла да ми помогне за преодоляване на изброените проблеми. Пак казвам, те се появяваха последоватлено и не съм сигурно дали има връзка между тях. Предварително благодаря за отделеното време!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #161 -: Ноември 24, 2009, 07:07:35 » |
|
Здравейте, Нани,
Хомеопатията без съмнение може не само да помогне, но и да Ви излекува от тези проблеми. Че са свързани помежду си, това е сигурно. А каква точно е връзката между тях,а и с другите неща, за които хомеопатът Ви непременно ще се поинтересува, това ще каже той. Съветвам Ви да си изберете класически хомеопат и да не отлагате много началото на лечението си, щом състоянието Ви Ви притеснява толкова.
Желая огромен успех и на Вас, и на хомеопата Ви!
И да се похвалите.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nany_011
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #162 -: Ноември 24, 2009, 07:22:54 » |
|
Много Ви благодаря, а дали бихте ми препоръчали такъв в Пловдив.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
juji
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 10
|
 |
« Отговор #164 -: Февруари 03, 2010, 10:29:29 » |
|
Здравейте д-р Стойчев!
Някъде бях чела,че когато лекарството е висока потенция,дори и да е симилимума може да подмине някой малък физически симптом и да не го излекува.Това вярно ли е ? И ако е вярно как се действа по-нататък за да се постигне пълно излекуване? С друго лекарство за самия симптом ли?
Благодаря Ви предварително
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|