maurossl
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #210 -: Декември 08, 2011, 10:44:40 » |
|
Доктор Стойчев имам мастни образувания, които хирург определи като липоми само със напипване и ми препоръча да не ги пипам тъй като рецидивират. Аз нямах и намерение да се режа, защото имам над 20 по тялото, най вече по ръцете, кръста (в областта на бъбреците). Имам 3-4 които са видими, повечето са със малки размери, някой по твърди, не болезнени.Някои нарастват бавно, някои не, като бройка също с годините се увеличават, намирам на нови места особено по ръцете. Изчел съм много неща, рецепти, но никъде поне един човек, който да е имал някакъв ефект. Пробвах с ленено масло и бъзак без резултат. Не мога да кажа, че спазвам някаква диета, но не водя застоял живот, спортувам от както се помня, никога не съм имал проблем с килограмите. Просто не знам как да се боря с този проблем. Моля ви, ще ви бъда безкрайно благодарен, ако можете да ми дадете някаква насока.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #211 -: Декември 08, 2011, 11:23:52 » |
|
Нагласата на един организъм да "произвежда" доброкачествени образувания е знак за активен миазъм. Извинете ме, че не искам да се впускам в темата "що е миазъм" сега. По-важното е, че с последователно хомеопатично лечение миазмът може да бъде излекуван. Тогава ще спрете да получавате нови липоми.
Дали вече появилите се ще изчезнат не е възможно да се предрече. Но ако тенденцията бъде преустановена, може да се помисли за отстраняване на най-видимите. Не го приемайте като препоръка - лично аз не бих нито отстранил, нито добавил нещо от/към тялото си, такова, каквото Бог и аз сме го направили.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
magi81
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #212 -: Декември 09, 2011, 10:47:01 » |
|
здравейте баща ми е с операция на колянна става. Има проблем и решението му е запълване на местото с мускулатура. Въпроса ми е има ли хомеопатично средство помагащо по бързото запълване и възстановяване на мускулатурата и ако има какво е то Благодаря предварително 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivafire
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 2
|
 |
« Отговор #213 -: Февруари 01, 2012, 10:22:57 » |
|
Здравейте д-р Стойчев,
лекуващият ни хомеопат е на почивка и телефона е извън обхват, затова ще си позволя да попитам Вас. Мъжът ми си счупи ръката. За радост същия ден успяхме да говорим с хомеопата, посъветва го да вземе 3-4 приема Арника. Но в този момент още не беше много сигурно има ли счупване и т.н (снимките не бяха много ясни). Сега няколко дни по- късно на нови снимки се вижда пукнатината в костта. Въпросът ми е дали е правилно да се приема някакво лекарство (следващо арниката), което да спомогне по-бързото възстановяване или се предполага, че тя си е свършила работата и от тук нататък само чакаме. Допълвам, че ръката е обездвижена и няма някава сериозна болка или нещо друго притеснително.
Сигурно ще се върне до този момент нашия д-р, но ми е интересно - има ли л-во, което спомага след сваляне на гипса за възвръщане на пълното функциониране и усещане на ръката? Разбрах, че следва период с рехабилитации и т.н.
Ще бъда благодарна ако имате възможност за коментар.
Поздрави и успешен ден!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #214 -: Февруари 01, 2012, 12:23:44 » |
|
Здравейте, Ivafire
Смея да кажа, че при пациенти със счупвания хомеопатичното лечение е с доста добра успеваемост, благодарение на една стандартна и простичка рецепта.
Аз също започвам задължително с няколко приема Арника - 30 или 200, според тежестта на травмата като цяло. Давам я най-много до 36-ия час след травмата.
След нея обикновено давам Symphytum в ниско разреждане - 6С, което може да се поръча в хомеопатичната аптека в София или 5С, което е достъпно навсякъде.
Давам го около 15 дни, започвайки с 5 приема дневно в началото и намалявайки постепенно броя на приемите до два.
По този начин обикновено съкращаваме оздравителния период с до 30%.
След свалянето на гипса вече трябва да се помага на сухожилията и връзките, чиято гъвкавост намалява през периода на обездвижването. За целта бих препоръчал Calcium fluoricum D12 (Шуслерова сол №1).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ivafire
Наблюдател