novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:27:06 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БЕЗ-бибероново бебе  (Прочетена 3018 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #15 -: Ноември 24, 2008, 02:44:07 »

И аз имах възможност да сравня двата начина за отглеждане - с и без биберон. Каката на година и половина премина от кърмене на пиене от биберон, и не можах да я откажа още повече от половин година. За сметка на това второто ми дете не е и близвало гумичка, и по никакъв начин не ме е затруднило отглеждането му. Пиеше си с чашка от малка, не че имаше голям ентусиазъм да пие де... Е, като умно момиче, продължих да кърмя достатъчно дълго, че да подминем момента с голям риск от смучене на палците :)
А като си помисля, че с Катето имах само две шишета, и колко вода съм топлела в тях за АМ, докато замествахме кърменията... познай дали и заради това не се срещнахме с твърде ранния пубертет - на 7,5г бяха първите признаци.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #16 -: Ноември 24, 2008, 06:20:49 »

познай дали и заради това не се срещнахме с твърде ранния пубертет - на 7,5г бяха първите признаци.

56  каква е връзката?
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #17 -: Ноември 24, 2008, 07:11:00 »

Не е ли твърде рано?  s045

И какви са първите ви признаци, мойта щерка е на 10 и мисля, че има още малко време..
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #18 -: Ноември 25, 2008, 06:26:30 »

Ами доста храни, както и едикои си пластмаси при нагряване, са източници на хормони, които могат да повлияят на развитието на децата, и все повече го правят. Това се е знаело и по-рано, но наскоро в пресата гръмна скандала с "опасните биберони", и така повечко хора чуха за какво става дума. Не че им остана нещо в главата де...
Признаците при щерката бяха: болка в гърдите и подуване, силна чувствителност и лабилност, окосмяване. Може и друго да е имало, губи ми се. Общо взето, отговаря на теорията, според която 2 години по-късно я очаква и  първата менструация.
Първо проверих в интернет за причини за болки в гърдите, тогава попаднах на цялата информация. После при нормален преглед при джипито (дори не бях споменала гърдите), тя каза "Нали знаете, че детето ви навлиза в пубертета?", а в началото на втори клас родители на нейни съученички споделиха същото. Наистина обаче, твърде рано започва... добре поне, че не ми предложиха да и бият хормони, че да регулират процеса. Предпочитам естествените начини, например по-сериозни спортни натоварвания.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #19 -: Ноември 25, 2008, 09:14:54 »

Това от бисфенола? И от любимото ПВЦ?
И като добавим хормонизираното мляко и месо...
Ужас!
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #20 -: Ноември 27, 2008, 02:11:08 »

Ами доста храни, както и едикои си пластмаси при нагряване, са източници на хормони, които могат да повлияят на развитието на децата, и все повече го правят. Това се е знаело и по-рано, но наскоро в пресата гръмна скандала с "опасните биберони", и така повечко хора чуха за какво става дума. Не че им остана нещо в главата де...
Признаците при щерката бяха: болка в гърдите и подуване, силна чувствителност и лабилност, окосмяване. Може и друго да е имало, губи ми се. Общо взето, отговаря на теорията, според която 2 години по-късно я очаква и  първата менструация.
Първо проверих в интернет за причини за болки в гърдите, тогава попаднах на цялата информация. После при нормален преглед при джипито (дори не бях споменала гърдите), тя каза "Нали знаете, че детето ви навлиза в пубертета?", а в началото на втори клас родители на нейни съученички споделиха същото. Наистина обаче, твърде рано започва... добре поне, че не ми предложиха да и бият хормони, че да регулират процеса. Предпочитам естествените начини, например по-сериозни спортни натоварвания.

Не е истина, на какво са подложени децата ни.. .   mecry
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #21 -: Ноември 27, 2008, 08:47:47 »

Облаче, не е нормално, разбира се, и определено това с гърдите е хормонално. Обаче не може да се мисли за пубертет още, твърде е рано.
Чела съм за случаи на подуване на гърдите при бебета, което пак е от хормоните. Те не са статични и в някои случаи може да се повишават, 'женските' хормони са свързани с всички останали и могат да си влияят. Общо се управляват от хипофизата и хипоталамуса.

Как е в момента детето, хормони изследвали ли сте? Виж хомеопата ти какво мисли по въпроса, питай и Румен Стойчев в темата за хомеопатия. Можеш да попиташ и Кристиян, неговото мнение като непредубеден лекар е много стойностно.

При моята дъщеря предпубертетът се изразява също в емоционална лабилност и разсеяност. Също в опит да опонира и да не изпълнява каквото и се каже, вкл. и в училище. Бих казала, че инатът и е нарастнал доста.. и става трудно управляема. Но чисто физически 'белези на пубертет' няма още.

П.П. Да не пропусна - в това има голяма доза наследстверност - ако ти си била с ранен пубертет, при нея също може да се очаква.
Активен

shivani
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52

« Отговор #22 -: Ноември 28, 2008, 01:12:06 »

Здравейте!

И а съм нова тук! Само да напиша, че моето бебе не ползва биберони и залъгалки.
Само на кърма е, вода не му давам!
Но има много бебета, които са като моят син.
Просто идва новото време!!!

hb
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #23 -: Декември 05, 2008, 01:16:58 »

И нашата дъщеря не е ползвала биберон - неестествено ми се е виждало винаги. Ползваше си, и сега си ползва, моите гърди. :) (2г.4м.)
   А сега, като споменавате ранен пубертет - аз пък имам чувството, че моето дете, така да се каже, върви малко назад от връстниците си и засега не ме притеснява, ами точно обратното - иска ми се да и е дълго и истинско детството и ако това би могло да се дължи на "липсата" на вредни в-ва в тялото и, ще се радвам заслугата да е моя. :) Но ето - едно момиченце  на 8 години сега, некърмено и т.н., моя роднина, ми правеше впечатление с обилното си окосмяване още от 4-5 годишна възраст, както и с твърде високия си ръст, без да има кой знае каква наследствена предразположеност за това, а вече и с теглото си. Не знам... Радвам се, че донякъде успявам да опазя детето си от екстрите на цивилизацията.
   Здравейте! wave
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #24 -: Декември 05, 2008, 01:36:17 »

Но ето - едно момиченце  на 8 години сега, некърмено и т.н., моя роднина, ми правеше впечатление с обилното си окосмяване още от 4-5 годишна възраст, както и с твърде високия си ръст, без да има кой знае каква наследствена предразположеност за това, а вече и с теглото си. Не знам... Радвам се, че донякъде успявам да опазя детето си от екстрите на цивилизацията.
   Здравейте! wave

Здравей Анна В. hb

Има доста такива случаи, даже и при невръстни деца, особено ако ядат месо( напомпано е с хормони).  s045
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #25 -: Декември 05, 2008, 01:30:54 »

Преди години не можех да се начудя защо поколението младежи расте толкова едро. Деца с невисоки родители изглеждаха като волейболисти. Тогава изобщо не бях в час с ГМО и растежните хормони. Вървеше приказка, че е заради Чернобил. Значи смятайте от кога си похапваме всичките му там екстри.
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #26 -: Декември 05, 2008, 03:46:00 »

Преди години не можех да се начудя защо поколението младежи расте толкова едро. Деца с невисоки родители изглеждаха като волейболисти. Тогава изобщо не бях в час с ГМО и растежните хормони. Вървеше приказка, че е заради Чернобил. Значи смятайте от кога си похапваме всичките му там екстри.

Да, нали все спрягаха "акселерацията'. Тя науката клати феса на индустрията..
И аз се замислих едва след като прочетох, защо английските девойки например  са толкова надарени.

Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #27 -: Декември 05, 2008, 04:06:55 »

Я кажи за английските девойки. Нещо по-специално ли при тях?
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: Декември 05, 2008, 11:58:31 »

Генетиката си е генетика. Ние не сме яли кой знае колко гадни храни по наше време, само дето бяха рафинирани. Повечето неща си ги произвеждаха хората в домашните стопанства, сега вече не е така.. :(

Мисълта ми беше, че има предразположения, които нямат нищо общо с химията, която консумираме в момента.
Аз мога да се 'похваля', че също съм от акселератчетата, или.. съм н'ам кое поколение, разпад на гените - казвали са ми, че съм имала някакъв висок прадядо, но знае ли човек...

Поколенията се менят много. И това не е само от храните, макар и те да имат значение, както и всяка химия (особено ваксините, които влизат директно в кръвообращението!)
Примерно окосмяването се смята за свързано с периода, когато хората са боледували от туберкулоза. По-скоро показва предразположение, има го в картината на Туберкулина.
(на негова основа пък се води тази на Карцинозина). Става въпрос за окосмяването по гръбначния стълб, както и на необичайни (за пола) места.

Човек има освен лична история, така и "наследствена" - един вид преповатря (в спирала) еволюцията на Човечеството.
« Последна редакция: Декември 06, 2008, 12:45:07 от multimodal » Активен

Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #29 -: Февруари 24, 2009, 10:05:21 »

Моя син е почти без-бибероново бебе. За жалост или не, приключихме с кърменето малко преди да стане на 4 месеца. Но пък никога не съм се натискала биберона-залъгалка да е нон-стоп в устата му. Винаги го е смучел само за заспиване и отначало, когато непрекъснато преяждаше и повръщаше, а искаше да суче. Аз пък имах страхотни проблеми с гърдите и не можех да го държа нон-стоп да суче... И така попаднах си в един порочен кръг, но това е друга тема...

Сега, щом се събуди му го отнемам и общо взето не го вижда повече през деня, освен при заспиване.

Понякога си чеше венците с нея (една такава цялата каучукова). Много го мъчат зъбките. голяма мъка е.

Ще ми се да го отуча, но ми е малко съвестно, дали не избързвам. В смисъл, че не го кърмя, а той иска да си цоцка нещо... Обаче като чета, това, което сте писали май скоро ще се раздели с бибата завинаги...
Активен

Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: