novosemeistvo.bg
Февруари 09, 2012, 12:59:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БЕЗ-бибероново бебе  (Прочетена 3037 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #30 -: Февруари 24, 2009, 11:09:38 »

Lady Frost, аз ще те посъветвам да не избързваш в решението си, щом така или иначе се е стигнало до там, и да го обмислиш повече. Явно детето задоволява сукателния си рефлекс, който му липсва от гърдата. Ако му махнеш изведнъж биберона има вариант да предизвикаш стрес /конфликт според ГНМ/ или да му намери заместител - пръстчето :) Но не знам наистина кое от двете е по-малко лошия вариант - залъгалка или пръст. Едно е сигурно - повече гушкане може до някъде да запълни липсата.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #31 -: Февруари 24, 2009, 11:29:26 »

Lady Frost, не бъразай! Може да опиташ.., но ако детето има нужда - по-добре е да се замени с възелче на чаршафа или.. с каквото е по-безопасно/безвредно...
Опитай да нямаш твърди очаквания -то само ще си покаже. Не е нужно да го преживаваш толкова дъбоко - просто го приеми!
Трябва да сме много гъвкави, родителите, за да няма конфликти!
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #32 -: Февруари 24, 2009, 11:56:44 »

И аз това се опасявам, че може да му докарам повече неприятности... Ще помисля още, ще опитам... Примерно през деня, дори да го пирспивам, да не му го давам биберона и ще видя как реагира... Пък току виж може въобще да не му трябва, а аз само да му го навирам насила в устата.

Но и сякаш го усещам, че още не е готов... Самия факт, че имам известни съмнения го потвърждава...

Хех, една я мислех аз, пък тя иначе стана... Бах се затръшкала, че детето ми ще е безбиберонено, пък то... grin Ама и тия в родилното имат голям пръст в това... През ноща не хранеха бебетата между 1 и 6 часа и те милите се спукваха от рев. А моя синковец гръмогласен... Едната сутрин ми го докара прегракнал и с биба в уста!  sad2 Та от там се започна с тоя порочен биберонен кръг...

Искрено се надявам със следващото дете нещата да са по-различни...
Активен

богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #33 -: Февруари 25, 2009, 01:41:48 »

Лейди, много ти е сладка гледната точка - имали били пръст ... как ме разсмя!  Ти тънеш в щастие, аз да ти кажа!
Бъди все така щастлива !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #34 -: Февруари 25, 2009, 01:48:15 »

Ааааа, лесно е да се оправдава човек... Особено като си намери някой друг да му е виновен!  e010
Активен

Майя
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #35 -: Февруари 27, 2009, 08:49:04 »

моят син преди мнооого години е лапвал само веднъж биберон - на втория ден след като се роди  yelrotflmao  и то защото нещо ревеше, на мен ми беше първо дете и аз бях на 19,5 години. сещате се, че явно съм изпаднала в ужас от факта, че бебето ми реве и отивам до магазинчето на родилния дом да му купя биба. и понеже хабер си нямах от такива неща си поисках най-красивата биба /според мен/  grin  оказа се обаче, че съм купила най-големия размер биберон /откъде да знам, че имали и размери  girl_angel  /  отивам при дечко и му тиквам бибата в устата, а хлапето се погнусява, прави опити да повърне и съответно писва още повече  looking  аз изпадам в истерия и започвам да се чудя какво става... и така синът ми се погнуси от биберон още като бебе на 2 дни и повече никога не е лапвал залъгалка  clap clap clap yelrotflmao  верно е, че аз бях виновна за това, но пък мама за първи път и никой нищо не ти казва  girl_angel  а дъщеря ми на 2 години успях да я откажа чак. имаше любим биберон и го изгриза почти до края, но не го даваше. мен вече ме беше срам да разхождам с тази окъсана биба и една вечер и я взех и и казах, че кученцето я изяло  grin grin grin  а то в къщи имахме и куче, и котка, и рибки та детето си знаеше. е порева си две три вечери на заспиване и това беше  nyam1
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: