novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 09:02:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БЕЗ-бибероново бебе  (Прочетена 3033 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« -: Октомври 28, 2008, 05:48:39 »

Оказа се, че отгледах БЕЗ-бибероново бебе. От гърдата премина направо към стъклената чаша и обикновената лъжица, вилица и чиния.

И колко много пропуснахме!
Силикон, латекс, поликарбонат, пластмасови лъжички за бебета, пластмасови чашки с мек/полутвърд/твърд накрайник, залъгалки, чесалки, смукалки...

Признавам, че ми беше трудно, когато трябваше да насилвам бебето да пие повече течности, поради страх от обезводняване. Не искаше други течности освен кърма и мъничко вода с лъжичка. Тогава го научих да "пие" с биберон. Това ми позволяваше да го насилвам и да успява да преглътне. Но после "забравихме".
Понякога мислех, че за път ще ми е по-лесно с биберон. Но на практика не го ползвахме. Така този артикул отпадна.

Мисля, че това е нов вид дете - извън рекламата и наложения стереотип на последните 20-30-40 години
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: Октомври 28, 2008, 05:55:18 »

Да уточня, че първата лъжичка беше сребърна, а след това обикновена, за възрастни т.к. е с по-широка дръжка и е по-лесно на бебето да я държи. Опитвахме и с бамбукова лъжичка и е много приятно. Храната е вегетарианска и няма проблем с почистването.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #2 -: Октомври 28, 2008, 06:55:28 »

thumbsup

приборите могат да оказват влияние върху храната/и хранещия се с тях.
(хубаво е да са златни или сребърни (особено ножа) - за да е благоприятно влиянието)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #3 -: Октомври 31, 2008, 10:26:32 »

Хайде и аз да се наредя при БЕЗ-бибероновите бебоци. Някакси много тъжно ми изглеждат бебетата с натъпканото нещо в устата си. Особено шокиращо ми е като видя голямо дете, кара колело с каска на главата... и с биберон в устата. Тази картинка е по-типична за чужденците, за радост в Бг е по-рядка гледка, но навън масово са така (да не казвам как 3-4 годишни спят в количките по нощите, по ресторантите, в някакви смешно-изкривени пози).

Също, във връзка с приборите, не мога да приема и разните там шарени чинийки и купички, криви лъжички и подобни артикули. Храненето си е хранене, играта си е игра. А то какво - изяж си всичко, за да видиш отдолу мечето или слончето или каквото е там...

Активен
AFRODITA
hidden
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #4 -: Ноември 01, 2008, 01:12:15 »

И аз мога да се похваля с отгледано едно БЕЗ-бибероново бебе :nana6:
Без шише, без залъгалка, от цица на чаша без накрайник, на вода от шише, на храна на 1 г от лъжица нормална. Не съм го насилвала да пие течности, изприщвах познати като казвах, че до 1 г е само на кърма, ма то не можело лятото поне да не пие вода! Е, не умря без вода!
А нощем даже не ме разкарва до детската, идва в спалнята докато спим, обслужва се сам и заспива до нас  352
Активен

Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #5 -: Ноември 02, 2008, 07:14:23 »

И ние сме от БЕЗ-бибероновите бебета.Просто нещата си се наредиха от само себе си.Това си е природата.При животните майките да не предлагат случайно биберони на бебетата си?!Че то и ние сме си животни,само дето отвсякаде ни дебнат примамливи шарени рекламки за биберони,залагалки,шишета...и понякога разбира се няма как,особено,ако сте на АМ,мисиятя е невъзможна.
Хубавото е ,че новото поколение е жадно за знания и живот и здраве ще влезне в правия  път,като дойде време да дондуркат. ma
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Ели
1
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 45

« Отговор #6 -: Ноември 04, 2008, 12:15:50 »

Мисля, че това е нов вид дете - извън рекламата и наложения стереотип на последните 20-30-40 години
Мен преди 29 години майка ми ме е гледала без биберон. Сигурна съм, че и тогава е имало и други. Радвам се, че сега има повече и повече такива бебета. Аз като видя по улиците дете на 4 години с биберон в устата и ме боли сърцето за него.
Активен

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #7 -: Ноември 04, 2008, 01:11:26 »

Моите деца не са без биберонови. Имаха биберон залъгалка, която ползваха само, докато заспят. През деня не ходеха с нещо в устата си. Отказаха се от биберона на около 8-9 месечна възраст. Може пък да имат добра вродена настройка за полезни неща s045
Майка им кърма нямаше и ги хранеше от пластмасови шишета. Да й се не види, не беше толкова добре информирана за вредата на пластмасата, иначе щеше да си купи стъклени.
Имаха пластмасови чашки с накрайник, докато се научат да пият от нормална чаша. Някак си не ми се връзва да им давам вода с лъжичка.
Хранеха се от нормална метална лъжичка, обаче. По шестото чувство на майка им, въпреки, че тя беше чела в списанията, които слава Богу спря да купува, че по-хубаво било да започнат да ядат в пластмасова.
Само че сега от пластмасовите шарени купички не можем да избягаме, защото децата ги харесват и искат.
За сребърни лъжици сме относително бедни, както и за скъпоструващи полезни шарении.
Мдам, не сме пример за подражание, особено в подобен форум.... ;)
Активен
AFRODITA
hidden
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #8 -: Ноември 04, 2008, 09:50:02 »

От къде мога да си купя сребърни лъжички?
Абе, HardRockMum, ами аз давах от пластмасови шишета, като готвех "здравословно" в микровълнова на баткото, ами като му давах от пластмасова чинийка, добре, че поне не давах месо и яйца до 3 г., какво да кажа?
Като не си информиран се оказваш в кръговрата на матрицата-масовка!
Аз смятам, че за това вината е 70/30 моя/лекари-педиатри!
Ето сега с второто имам съответните изисквания и предпочитания, но това не се толерира, нито от познати, нито от лекари, а понякога и от близки!
Активен

Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #9 -: Ноември 04, 2008, 10:51:16 »

сребърни прибори примерно от златарско ателие, може и по поръчка, цената може да зависи от грамажа и размера.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Ноември 05, 2008, 09:25:59 »

HardRockMum, аз също нищо не съм споменала за баткото. Какви усилия бяха да го науча да пие с биберон, да е като всички нормални бебета...И как след годинката се юрнахме да купуваме Нестле за след 1год, въпреки , че го кърмих над 2 години. От какъв зор, просто не знам.
   Също много се чудех, какви са тези родители и бебета, които на 6 месеца пият от чаша. Та нали затова са бибероните?
   И как един старец, виждайки спящото  бебе в количката със залъгалка, ме пита - Защо си му запушила устата? На теб приятно ли ще ти е?
   А аз си помислих - този пък, нищо не разбира, ние сме модерни майки....
   Ще спра дотук, че да не си ги спомням.

За сребърните прибори- не съм проучвала, но като знам какви количества пластмаса изхвърлих от кухнята, се равняват поне на 2 сребърни чаени лъжички.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #11 -: Ноември 06, 2008, 09:01:16 »

Ами ако бяхме слушали бабите, а не се мислехме за по-умни и модерни, нямаше да го докараме до там.
Аз за някои неща все пак отстъпвах и сега се радвам. Още пазя сребърната лъжичка за чай, която ми подари свекърва ми, за да храня детето.
Горкото, обаче.., колко АМ е изяло, изобщо не е истина.  mecry
Не знам дали е опитвало изобщо майчино мляко, спряха ми кърмата веднага след като ме извадиха от реанимацията (родих секцио по спешност, 50 дни по-рано). Обясненията бяха, че дори бебето да оживее, ще седи в болницата 2 месеца, а аз няма да мога да си запазя кърмата. Толкова съм била шокирана и объркана, че замъгленото ми съзнание изобщо не се е прокраднало неподчинението. А по принцип не оставям някой друг да мисли и да взима решения вместо мен.

Поне си бях купила стъклени шишета. Дали съм чела за вредата от пластмасовите не помня, оттогава минаха 10 години. Но се съмнявам, че е имало подобна информация по това време. Имах едно за вода (??!!) което изхвърлих, защото по дъното зеленясваше. Със стъклото нямах такъв проблем.
Биберон-залъгалка дадох след като не успях да се преборя с желанието да си смуче палеца. Опитах с ръкавички, но това само разгневяваше бебето и му пречеше още повече да заспи.
Загубихме го (нарочно) заедно с всички шишета след като навърши годинка. Минахме на чаши, естествено пластмасови.. ;(

Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Jeni
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #12 -: Ноември 07, 2008, 01:31:23 »

И ние сме без-биберонови бебета :)
До 6м бяхме само на кърма. Вода не съм давала, въпреки че беше лято. От един месец се захранваме и предлагам и вода, но с лъжичка. Залъгалка не ползваме :)
Активен

nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #13 -: Ноември 08, 2008, 08:50:47 »

Ами да се разпиша и аз - и ние се кърмехме 11 месеца (без захранване де) и досега ме гледат опулено като стане дума... да не казвам, че моя лакомник ме изтормози 6 месеца денонощно да яде през 2 часа  352 след това не, че спря, но поне ги разреди малко  leukz_nl_bewegende_emoticons_diversen_143  Не съм ползвала шишенца - имах желание, но не ми потрябваха!!!  Сега ядем от стъклена купичка и с десертна лъжичка.
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
Nifada
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #14 -: Ноември 11, 2008, 11:01:22 »

Здравейте! Нова съм тук. И аз ще споделя опита си относно бибероните и пласмасата.
Въпреки, че родих със секцио, понеже не беше планирано и си изкарах всичките контракции както си му е редът, кърмата ми слезе след няколко часа и кърмих дъщеря си до края на третия месец. и въпреки, че доста бях прочела, не можах да се справя и да продължа да я кърмя. Диагнозата на педито беше : нехранителна кърма. Таратанци! И като видях, че с кърмата само не става започхаме с АМ. То бяха пласмасови шишета, то бе изваряване, биберони, залъгалки... сменили сме 6 залъгалки на Авент ( най-добрите са :375: ), защото все я изяждаше и късаше. Беше на година и 2-3 месеца като тичаше из къщата с нея и не се делеше дори и през деня. Писна ми и просто я скрих. За два дни  забрави. Но и до ден днешен - сега е на 2год. и 8 месеца не иска да пие от обикновена чаша и пие от чаша с клапа и накрайник. Та моята Гергана е едно пластмасово-силиконово бебе, защото ми е първото дете. Живот и здраве ако имам второ, ще предотвратя много глупости дето съм ги направила до сега. Ще се опитам да махна и памперсите на много ранна възраст и ще го държа да пишка над леген..но това е друга тема. Доволна съм поне, че в яслата ние сме без памперс, поне през деня. Слагам само нощем.
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: