novosemeistvo.bg
Февруари 06, 2012, 12:23:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Безпроблемното и екологично подово покритие  (Прочетена 1794 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« -: Ноември 01, 2008, 03:25:34 »

Здравейте,

Интересувам се в частност от подходяща подова нетоксична настилка за детска стая на разумна цена.
*Много искам, нали? yelrotflmao
Богата, мила, надявам се да метнеш препратката към дървените подове, за които говорихме, защото не я намирам.

Моля, споделете информация и опитности! 1923

Може да ползвате темата и за подови покрития и за други помещения.
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #1 -: Ноември 01, 2008, 05:50:49 »

корка не става ли (малко е скъпичък:)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #2 -: Ноември 01, 2008, 07:17:35 »

Най-безопасните подови покрития са бамбук, корк (Дийп, прав си), рециклирани керемиди и камък, бетон, линолеум.
Технологията дори на нелакирания масивен паркет/дюшеме се оказва, че може да излъчва формалдехид и т.нар. volatile organic compounds (VOCs). Дори при ламинирания паркет, въпреки, че не е естествен, излъчванията на формалдехид и VOCs е много по-ниско, особено, ако се използват залепващи и покривни материали с ниско съдържание на такива (какви и дали има тук такива, обаче, не знам). Ей тук има подробности.

Линолеумът, според мен, ще се окаже най-подходящият вариант за нашите условия и със сигурност ще е на разумна цена. Можеш да избереш приятен неутрален цвят. "Линолеумът е екологично чист подукт, еднослойно подово покритие линолеум, 100% естествен материал съставен от дървени или коркови стърготини, ленено масло, естествени смоли и оцветители и с гръб юта.
". Погледни този линолеум, изглежда ми приятен.

Иначе, ей това е сайтът, за който питаш май.
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #3 -: Ноември 01, 2008, 10:21:18 »

Благодаря ви!

Технологията дори на нелакирания масивен паркет/дюшеме се оказва, че може да излъчва формалдехид и т.нар. volatile organic compounds (VOCs). Дори при ламинирания паркет, въпреки, че не е естествен, излъчванията на формалдехид и VOCs е много по-ниско, особено, ако се използват залепващи и покривни материали с ниско съдържание на такива (какви и дали има тук такива, обаче, не знам). Ей тук има подробности.

Това ме хвърли пак в размисли.. s045   
Линолеумът , май като го гледам, по- скъп идва от ламината, поне цените , които намерих  в нета. Хрумва ми, че при него е необходим  и специален монтаж, с който, предполагам, не всеки може да се справи. 
А ако е ламинат, той ще е реден, не лепен, то се подразбира. Струва си, и този вариант да се проучи по- основно.
« Последна редакция: Ноември 01, 2008, 10:25:40 от JOY » Активен

Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Ноември 01, 2008, 10:30:45 »

Това ме хвърли пак в размисли.. s045   
Линолеумът , май като го гледам, по- скъп идва от ламината, поне цените , които намерих  в нета. Хрумва ми, че при него е необходим  и специален монтаж, с който, предполагам, не всеки може да се справи. 
А ако е ламинат, той ще е реден, не лепен, то се подразбира. Струва си, и този вариант да се проучи по- основно.

Да ти кажа, ламинатът си е изкуствен материал. Пък и не знам кой в Бг ще те посъветва за по-безвредни покрития и каквито там материали се изискват. Разбира се, цената е определяща, но потърси повечко за този линолеум, струва ми се, че могат да се намерят и приятни цени.
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #5 -: Ноември 02, 2008, 10:36:39 »

Ние в къ6ти сме с масивен паркет,избран е специaлно,не са използвани органи4ни разтворители в лака,както и дървото е обработено без разните химии.Поне за такъв го продадоха.Под него изолира6тото мате пак е някакво еко..Ли4но за мен това е най-добрият избор,макар и малко скъп.Но пък е трайна инвестиция.
Корка е много тънък по принцип и не изолира добре.

Линолеума не се ли по4иства6е трудно?Или не6то се бъркам.
Аз лично съм против изкуствените материи и материaли-създават статично електричество и са лесно запалими..
« Последна редакция: Ноември 02, 2008, 11:26:07 от OMega » Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #6 -: Ноември 03, 2008, 12:53:43 »

Линолеумът на ПетковМ е много приятен на вид, не помня обаче за почистването.
Активен
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Ноември 05, 2008, 04:18:42 »

Сега се зачудих гранитогресът дали е ОК?
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #8 -: Ноември 06, 2008, 12:26:03 »

Линолеума не се ли по4иства6е трудно?Или не6то се бъркам.
Зависи. На някои места пише, че се почиства лесно, на други, че не е толкова лесно.  s045
Активен

OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Ноември 06, 2008, 10:37:37 »

Сега се зачудих гранитогресът дали е ОК?

http://stroiteli.elmedia.net/index.php?magazine=smi&rid=75&stype=2&story=577
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Ноември 08, 2008, 02:31:25 »

Трябва в най-скоро време да реализирам бамбуковата си страст, защото само ми е пред очите. Вижте на какви красоти попаднах ей тук.
Омега, благодаря за линка. Много хубаво, значи, за гранитогреса ;)

Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Ноември 08, 2008, 09:18:09 »

Hadderahh,на мен много ми харесва бамбуковия паркет,но недостатъка му е,че е много мек и се драска лесно.
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #12 -: Ноември 14, 2008, 10:21:44 »

Тези дни сравнявах темературата на 2 постелки за йога върху пода - от най-елементарните бамбукови, дето са от сламки, и 1 пръст дебела постелка за гимнастика от изкуствен материал - ето такава. Нямаше осезаема разлика в температурата след 2 часа престой на студения под. Още едно доказателство за мен, че много тънък слой естествен материал могже да изолира колкото дебел слой изкуствен.
Иначе за бъдещия си дом съм избрала корк и гранитогрес. И не мисля, че корка е много скъп - ако сравняваш с дървото, няма огромна разлика. Само дето ме гложди въпроса за залепването на корка. Ей, добре ми напомнихте,  разглеждах на Стройко, и се каних да огледам сайта отблизо. Гледам, там спрягат 2 вида настилки.
При сглобяемите (освен винилното покритие) има някакъв керамичен лак за, който евентуално може и да е безвреден, ама като гледам колко слоя са, специалист трябва да ги огледа.
А тези, които се залепват, се лепят с полихлоропренови лепила  ??? На изложението ми обясняваха, че мога да си го купя без пвц покритие, ама сега нещо не намирам вариант.
« Последна редакция: Ноември 14, 2008, 10:29:28 от сребърен облак » Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #13 -: Ноември 14, 2008, 12:48:11 »

Има и масла за бамбук отделно, има и за корк. Но аз лично не виждам как ще се поддържа омасления порьозен корк на пода.

Аз имам несполучлив опит с корк на стена. Първо, лепилото беше скъпо, стандартно. Разходът е огромен, измирисването отмина за 1 денонощие.Не бях търсила еко лепило, но това за една нощ изсъхна реално.
   Но... миризмата на корк(специално на този) остана 2 месеца , докато не го китвахме и боядисахме с латекс.(което трябваше да стене с масло, ама...). Много гадна миризма на влага, мухъл, нещо подобно. Рекламации правих, партиди уточнявахме...Накрая аз бях кривата, че ми миришело.

Омега, може ли повече инф за твоя паркет, лака, подложките... всичко.
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Ноември 14, 2008, 01:29:56 »

Слагахме го преди около година и половина...Ще питам мъжа ми дали пази линкове,щото тогава изчете много инфо.Но и много обикаля и разпитва.Ако помни,ще пратя,но ще са на немски.Иначе паркета е канадски ахорн.

П.С.Кoрка е много тънък,на мен лично не ми допада заради тъмния цвят-едни познати са си сложили.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: