novosemeistvo.bg
Февруари 09, 2012, 12:44:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Майка - бебе , "нови" или НОВИ виждания за физиологичните нужди на бебето  (Прочетена 1710 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #15 -: Януари 05, 2009, 08:38:33 »

И аз се чудя на това - защо не иска да пишка в памперса и защо точно нощем мрънка и се сърди, ако не му предложа да се изпишка в легенчето или в мивката. Защо през деня по-малко се сърди или изобщо не се сърди (през деня сигналите за пиш са доста мъгляви, дебна като хрътка и, разбира се, често ги изпускам или припознавам погрешните сигнали или просто бебето усеща, че съм се напрегнала и не пишка).
Както мамите с опит са ми казвали, номерът е да не го дебнеш като диверсант и да не го шашкаш с твоето шашкане, а да си гледаш и ти кефа и от време на време просто да предлагаш. Изпуснати пиш, разбира се, ще има, но нали затова са многократните гащи и тензухът :)
Активен
escorial
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 17

« Отговор #16 -: Януари 09, 2009, 10:08:24 »

Здравейте,

И аз съм нова в този форум, обаче сташно много ми харесва!!!
Поздрвления на създателите му :-)

И аз се опитвам да изаквам и изпишквам мадамата от около 2 седмици насам. (Тя е на 2 месеца в момента) Засега с акането сме направо супер. Един път само се случи мръсен памперс и то защото мен ме домързя  sleeping
Но с пишкането нещо не мога да се справя...Водя я когато реша, че трябва да пишка, а тя милата явно вече свързва позата с акането и почти винаги се напъва да ака ;) Е, поне вършим и тая работа. Понякога само обаче се и изпишква.
Чудя се дали през нощта, както казвате, няма да е по-лесно да я хващам кога и се пишка...щом се буди за това. Може ли затова да ми се буди точно 20тина минутки след като съм я нахранила и сложа (и тя заспала) за дългия нощен сън?
Буди се и започва да реве...
Активен

Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #17 -: Януари 10, 2009, 09:10:50 »

Ескориал, добре дошла! clap
Според мен е напълно възможно да се буди, защото й се пишка. През нощта буди ли се с хленчене и мрънкане? Може би това е сигнал, че й се пишка. Вземи едно легенче до леглото и опитай да я издържаш. Ако не й хареса, тя ще си каже ;)
Активен
chiges
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #18 -: Януари 27, 2009, 09:53:02 »

Здравейте  wave
Ескориал, и според мен е възможно това да я буди.
При нас нощите са сравнително спокойни- на около 2 часа и половина се буди да пишка и после да цокне. И то като се замисля как няма да пишка по цяла нощ като не спира да се налива :). Недоспиването отдавна не ми прави впечатление, но не стига това, ами и поради възрастови особености като стана да я подам на мъжа ми се случва след това да не мога да заспя  yelrotflmao.
Активен
Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #19 -: Февруари 24, 2009, 10:37:06 »

Ехааа! Познати лица!  514

Толкова се радвам...

Практикувам нещо като ЕБХ откакто сина ми стана на 5 месеца. Използвам еднократни пелени все още, но гледам да остават сухи!  wink Сега съм си наумила и започнала реализацията да минем изцяло на многократин пелени. Само чакам да получа финансовата възможност, че си е сериозна инвестиция.

Все повече осъзнавам, колко е вредно да стои мокър, макар и с памперс. Той е с вроден "проблем" - едното му бъбрече не расте и може иб не функционира. И трябва много да го пазим от инфекции. Това беше и причината да започна с ЕБХ и да го слагам на гърне от тази "крехка" възраст.
Активен

Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #20 -: Февруари 24, 2009, 11:16:34 »

Детенцето е голямо вече и спокойно може да преминете на варианта гащи плюс тензух - и лято се задава, няма смисъл от инвестиция в пелени. ;)
Активен
Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #21 -: Февруари 24, 2009, 11:49:41 »

Подозирам, че накрая така ще стане! Ама така съм се ентусиазирала за тия пелени!  yelrotflmao Голям мерак са ми!
Активен

апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #22 -: Март 06, 2010, 02:42:00 »

Мисля сега на второто ми, да му махна памперса на 5-6 месеца, когато започне да сяда а и тъкмо ще е по-топличко лятото- да седи по голо дупе, мисля че не е късно? А сега купувам оригинални hggies -мисля, че бебока добре се чувства засега, отначало мислех да използвам обикновенни многократни пелени, но ме домързя а и зимата трудно изсъхват. Поздрави за всички пъргави майки, които не ги мързи  five
Активен

Gurudevo Charanam
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #23 -: Април 26, 2010, 05:02:40 »

Здравейте!
Искам да ви разкажа за дъщеря ми, която намерила един  памперс в къщи и си го напъхала в гащите..... Толкова съм доволна, че използването на памперси  за нея е далечно минало.....И мога само да се смея на гледката!

Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: