|
богата
|
 |
« Отговор #30 -: Декември 16, 2008, 09:49:41 » |
|
На двора ще украсим жива "елха" (друг растителен вид, но все пак иглолистен почти) за пореден път с пластмасови играчки. У дома ще украсим със клони събрани от улицата ,захвърлени от търговците на дръвчета . Ако не се натъкнем на такива, няма да украсяваме с клончета.
Но днес, чудейки се къде да залепя на стената китайските мигащи лампички (имам ги, ще си ги ползвам), се оказа чудесно решение - върху една празна стена ги направихме с формата на елха. Стана много красиво.
От планината си донесохме дрянови пръчки и ще направим суровачки с домашни пуканки, изсушени кори от цитрусови плодове, шипки...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #31 -: Декември 17, 2008, 02:39:00 » |
|
Засега украсихме с гирлянди от бяла хартия, саморъчно изработени играчки от алуминиево фолио и фигурки от глина и солено тесто. всичко е бяло и сребристо. Малко скучно, но истинско. Ще минем без пластмасови боклуци и без купени украси! Детето е включено в изработването на украсата и е много щастливо. Даже подаряваме и гордо казваме, че "не са купени от магазина, а специални". 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« Отговор #32 -: Декември 17, 2008, 10:26:28 » |
|
Засега украсихме с гирлянди от бяла хартия, саморъчно изработени играчки от алуминиево фолио и фигурки от глина и солено тесто. всичко е бяло и сребристо. Малко скучно, но истинско. Ще минем без пластмасови боклуци и без купени украси! Детето е включено в изработването на украсата и е много щастливо. Даже подаряваме и гордо казваме, че "не са купени от магазина, а специални".  LOVE & JOY,направо сте за завиждане!Чудя се и аз,кога ли ще ми дойде музата да измяткам всички китайски боклучета.Мда,хубави идейки си дала,особено ми хареса това,че и детето участва в изработването.При нас за сега детето участва в украсяването само.Живот и здраве до година може да си направим домашни играчки. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: Декември 18, 2008, 10:00:48 » |
|
Засега украсихме с гирлянди от бяла хартия, саморъчно изработени играчки от алуминиево фолио и фигурки от глина и солено тесто. всичко е бяло и сребристо. Ще съм благодарна, а вероятно и другите, ако успееш да пуснеш снимки :) в етап на събиране на идеи съм.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #34 -: Декември 18, 2008, 01:56:56 » |
|
Ще съм благодарна, а вероятно и другите, ако успееш да пуснеш снимки :) в етап на събиране на идеи съм.
Няма слънце и стават кофти снимките, но нащраках няколко. И аз чакам вашите снимки. 
|
|
|
|
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 03:01:33 от LOVE & JOY »
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #36 -: Декември 21, 2008, 09:18:26 » |
|
Наистина са СПЕЦИАЛНИ!!!!!!!!!!! Всички са чудесни, но алуминиевите и особено начина по който са снимани ми разбиха очакванията! Снежковците са чудесни за дечица. Аз открадвам идеята веднага. Това с фолиото не мога да го постигна...
Ние усилено изрязваме звезди от корите на портокали и грейпфрути. С нож и ножица детето чудесно се занимава. Подрежда ги да съхнат, нанизва триъгълничетата-изрезки на конец...
От златна опаковъчна хартия(използвана) изрязва елхи, звезди...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #37 -: Декември 21, 2008, 11:41:46 » |
|
Наистина са СПЕЦИАЛНИ!!!!!!!!!!! Всички са чудесни, но алуминиевите и особено начина по който са снимани ми разбиха очакванията! Снежковците са чудесни за дечица. Аз открадвам идеята веднага. Това с фолиото не мога да го постигна...
Ние усилено изрязваме звезди от корите на портокали и грейпфрути. С нож и ножица детето чудесно се занимава. Подрежда ги да съхнат, нанизва триъгълничетата-изрезки на конец...
Богата, благодаря.  Корите от портокали са хит при нас. Имам още от миналата година. Обикновено изрязваме с формички за сладки, но добра идея ми даде за ножицата. Направата на играчките от фолио е елементарна, но ти трябва твърдо фолио/ от капачки на кисело мляко, буркани от нес кафе../ За една играчка отиват десет капачки, но аз ги съкратих на 5, за да изкарам повече. Ако някой иа интерес, ще обясня, как става. От празнична опаковъчна хартия, която ми е останала от миналата година смятам да направя и други ефектни играчки, тип оригами. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #38 -: Декември 21, 2008, 11:52:57 » |
|
ама явно цяла година кафе си пила... казвай начина на навиване, искам да направя поне една лъскава играчка
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #39 -: Декември 22, 2008, 12:06:05 » |
|
ама явно цяла година кафе си пила... казвай начина на навиване, искам да направя поне една лъскава играчка
Не, кисело мляко ядох..  Ако кажа, ще ме убиете с камъни..  Сгъваш капачката на 8 и разгъваш пак. Като разгънеш, трябва да прилича на "торта с 8 парчета"  . Режеш по линийките от сгънатото от периферията към центъра, но не стигаш до самия център, а преди него. С помощта на дървено шишче за барбекю/ веге, разбира се  / навиваш пак от периферията по посока центъра всяко едно от 8-те парченца/ пак не стигаш до самия център, а може би на 1/3 от разстоянието от него се пада./.. като навиеш така 10 броя или колкото решиш, ги закрепващ едно за друго с помощта на игла и конец. Виж на тази снимка, какво трябва да получиш: http://media.snimka.bg/1625/009505100.jpgАко не е ясно нещо, питай.
|
|
|
|
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 12:11:28 от LOVE & JOY »
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #40 -: Декември 26, 2008, 01:48:01 » |
|
Аз си реших въпроса, като си направих елхичка от плат. http://media.snimka.bg/1666/009587205.jpg
|
|
|
|
« Последна редакция: Декември 26, 2008, 01:57:40 от LOVE & JOY »
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #41 -: Декември 27, 2008, 03:41:32 » |
|
Твоята къща е пълна с чудеса... Скоро ще пускаш снимки и на произведенията на детето!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #42 -: Декември 27, 2008, 08:37:51 » |
|
LOVE & JOY, хиляди благодарности за уникалните идеи и снимки.Ще се възползвам,даже нямaм търпение,само сега бая кисело мляко трябва да изям. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: Декември 27, 2008, 08:42:21 » |
|
Богата,твоите също звучът доста добре.Би ли пуснала и ти някоя и друга снимчица? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #44 -: Декември 27, 2008, 09:53:04 » |
|
Благодаря ви. Много сте мили..  Редовно разчиствам "чудесата", че много място заемат.  На Рождество подарявах само ръчноизработени неща. Сега, след празника, ми хрумна идея за още по- екологична елхичка, но ще си я запиша за догодина или ако ми остане време, ще я направя и покажа, разбира се.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|