novosemeistvo.bg
Февруари 06, 2012, 12:45:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Безвреден мобилен телефон?  (Прочетена 1354 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« -: Ноември 25, 2008, 03:54:55 »

Бях се похвалила, че използвам първия си мобилен телефон вече 8 години.
Е, не биваше да се хваля, че сега спешно трябва нов.

Моля, дайте информация за относително безвреден апарат, най-вече облъчването.. а може би пластмасата?

Стария ще го предам в Глобул за рециклиране в Гърция, съвестта ми ще е чиста.
Активен
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #1 -: Ноември 25, 2008, 09:54:21 »

Първо, мога да те посъветвам да си вземеш втора употреба. Имам някакви спомени за Nokia и Sony Ericsson, че правели рециклирани апарати, но дали се продават тук и кои точно модели са, не знам. Но ще поровя...
Активен
Serenity
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 54

« Отговор #2 -: Ноември 25, 2008, 10:48:15 »

Безвреден мобилен телефон? - НЯМА ТАКЪВ!

Толкова ли не можете без мобилни телефони? - а как сте живели преди без тях?

Толкова са вредни, че не може да се опише - не само с излъчването си, което вреди на тези, които го ползват, но и на околните, които НЕ го ползват... Микровълновото излъчване на мобифоните е толкова вредно, че поради това вече и пчелите се объркват от тези вълни. 
Има срещи на пчелари от цял свят, които казват, че са загубили пчелните си кошери. Става въпрос най-вече за Русия, но има подобни факти и за Европа. Доказано е, че причината са излъчванията от мобилните телефони.

Мобилните оператори се стремят с рекламата си да обхванат ако може повече от 90% от хората по света. За какво става дума? - толкова ли сте наивни?

Освен микровълновите честоти, които влияят на мозъка и на други органи, факт е и психическото обсебване.

Аз нямам мобилен телефон. Още когато започна ракламната кампания преди години, разбрах за какво става дума - масово влияние върху психиката, както и за какви вълни става дума и се зарекох никога да не си купя. По-точно, вкъщи в последно време има един, който сме регистрирали за неотложни нужди, ако някой прерита да ни се обажда там, но рядко го ползваме.
Стационарния телефон си върши същата работа, дори от USA ни се обаждаха преди малко,
стига да не сте някой супер-подвижен бизнесмен, който очаква поръчки и консултации в движение.

Освободете се от всичко това, което ви влияе на психиката, като ви прави зависими от него.
Помислете, с колко малко и прости неща можем да бъдем щастливи и доволни, а останалото е излишно и ни обременява.
Да се освободим от излишните неща, които ни правят зависими.
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 11:12:01 от Serenity » Активен
Serenity
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 54

« Отговор #3 -: Ноември 25, 2008, 11:09:48 »

Имахме в службата от тези играчки, които се задвижват с батерии - кокошки и петел, които кудкудякат и петелът пее, май беше за Велигден,  с яйца.
...та веднъж бях там и на колежката й се обаждат по мобилния и в същия момент се задейства това чудо с кокошките /а то беше на 2-3 метра разстояние/ и човека отсреща на телефона се чуди какво е това кудкудякане и къде се намираме  grin
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #4 -: Ноември 26, 2008, 01:14:17 »

Стационарния телефон си върши същата работа

Зависи от стационарния..

Богата, единственото, което мога да те посъветвам е, да си вземеш апарат с ниски SAR- стойности. Има ги публикувани в интернет.
Активен

Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Ноември 26, 2008, 02:31:48 »

JOY, какво е това SAR?
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #6 -: Ноември 27, 2008, 04:29:22 »

В този сайт са дадени  SAR http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_absorption_rate  стойностите на повече от 1200 модела мобилни телефони.

http://www.handywerte.de/index.php

светлозелено-  SAR под 0.40 W/ кг / много малко/
зелено-   SAR  0.40 до 0.60 W/ кг  / малко/
жълто-  SAR  0.60- 1.00 W/ кг  / средно/
червено-  SAR над 1.00 W/ кг  / високо/

И аз смятам, че няма безопасен мобилен телефон. Тези данни горе пак са за успокоение на съвестта им..Не им вярвам особено.

Иначе за екологичност можете да гугълизирате Kandy Mobile. Има знак за екологичност и е проектиран за деца. /Уж./
« Последна редакция: Ноември 27, 2008, 04:38:09 от JOY » Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #7 -: Ноември 27, 2008, 12:50:18 »

правило 1. да не се носи до сърцето (какъвто и да е модела)
(на шнурче през врата)
2. да не се държи в джоба на панталон (за да не влияе на органите в долната част на тялото)
3. да не се спи с телефон в близост до главата (даже може би за предпочитане въобще да е изключен през ноща)
4. за предпочитане телефон с две карти - за да не се носят 2 отделни телефона (който ползва повече от една сим карта) (за сега Phoenix mobile, мисля че е по-добре от Privilege)(има с 2 карти и на Самсунг)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #8 -: Ноември 27, 2008, 01:35:35 »

Чела съм, че е най- добре да се изключва и да се маха батерията нощем.

Все се каня да си поръчам защитни пирамидки за мобилните телефони. Някой знае ли къде продават?

Да не се държи в спалнята!!

Дийпи, това с двете карти съм го пробвала и с двата телефона. И двете са кофти решение.

В момента съм с два номера на един телефон.  Това е възможно. Май 2 в 1 се казваше услугата. Трябва да се разпита в магазина.
Активен

Маминка
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #9 -: Януари 12, 2009, 03:36:41 »

Няма безвреден телефон headshake
Активен
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #10 -: Януари 16, 2009, 07:10:57 »

Чела съм, че е най- добре да се изключва и да се маха батерията нощем.

Все се каня да си поръчам защитни пирамидки за мобилните телефони. Някой знае ли къде продават?

LOVE & JOY,не съм много сигурна какви са тези пирамдки,но ето на какво попаднах случайно
http://www.ghchealth.com/cell-phone-emf.php  и инфото си го бива.Направо тръпки ме побиха! looking
Не знам в БГ дали се предлагат такива предпазители,ако няма казвайте да товаря контейнера 367
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Януари 16, 2009, 11:08:31 »

Звездичка, зареждай контейнера :)

Всъщност, не пише как точно действа този протектор и какво представлява. На картинката ми се стори, че е едно малко кръгче, което някакси се закрепя на апарата. Само да няма някой чип в него ...
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #12 -: Януари 16, 2009, 01:10:32 »

Звездичка, преди време бях ровила доста по сайтовете за инфо. Отделно от това изръсих доста пари за едни... да ги кажем"езотерични протектори" yelrotflmao Всичко е лъжа и измама. За да си сигурен, трябва да се направи професионално измерване....Ако някой все пак се захване ..да сподели..

Аз ползвам високоговорителя на телефона..особено ако трябва да говоря по- дълго. Понякога се оплакват , че не можели да ме чуят добре. yelrotflmao Ами да си "отварят ушите", като им казвам, че трябва да тренираме вече телепатия. 90
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #13 -: Януари 16, 2009, 01:34:49 »

такива лепенки май съм виждал в Русия - силно съм скептичен- и дали не са наситени тези лепенки с неподходяща в друго отношение енергия.
Определено не препоръчвам!
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #14 -: Януари 16, 2009, 05:55:20 »

Тогава има само едно решение.Както Serenity казва,да спрем да ги ползваме въобще.А като чели преди да се появят бяхме някак си по-спокойни и щастливи.
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: