novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:18:11 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Температурата при детето и ДАЛИ да се "справяме" с нея  (Прочетена 6023 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #45 -: Октомври 19, 2009, 04:52:22 »

Няма я в издателството, ни една бройка!

Но книгата е на мое разположение от днес нататък за 2 седмици (още не съм я взела), за да я сканираме и качим за четене.

Имам два въпроса - има ли някой възможност да се заеме със сканирането?
И с разпознаване на текста ли да бъде? поне половината са снимки и илюстрации(по спомени отпреди 10 години...)
Много си ми далеч. Иначе бих я сканирала набързо. star
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #46 -: Октомври 19, 2009, 09:25:33 »

Много си ми далеч. Иначе бих я сканирала набързо. star
6-7  лева за спиди - за един ден да стигне.
ако я има сканирана мога да я направя на pdf файл. дайте да действаме!
дори и без разпознаване да е пак става.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #47 -: Октомври 19, 2009, 09:30:42 »

Хм, ОП е писала поста си декември.
Някакво развитие ли има..?
Не съм я разглеждала тази книга, някой ако има линк към чужди издания, ще се радвам да се запозная поне от рекламите.
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #48 -: Октомври 19, 2009, 10:32:56 »

Не, Оп го е писала днес. Цитата на Бенджи е от дек.
Активен
богата
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #49 -: Октомври 24, 2009, 12:41:09 »

В ръцете ми е книжката, 128 стр.

Много ценна ми се вижда! За себе си ще я копирам, а за вас?  Кажете какво да ви правя?

Отделно ще я и сканирам(някъде).

Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #50 -: Октомври 24, 2009, 03:11:49 »

по лесно може да се сканира от ксерографирания лист
Активен

- Rumi

Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 462

« Отговор #51 -: Октомври 25, 2009, 12:18:52 »

По ГНМ всеки зародишен лист има своята характерна температура.При екзодермата се качва най много,т.е. конфликтите са от този тип.
Когато Т е много висока,точно тогава е и епилептоидната криза и отока в главата е най голям,точно преди изхвьрлянето му от организма.След този момент обикновено,може би никой не обрьща внимание,детето много уринира,дори да не е пило течности.

В такива ситуации ние изстудяваме най вече на челото,главата.Постоянно сменяне на студените кьрпи.

Гьрчовете са епилептоидни кризи на моторни конфликти от сьщият зародишен слой,но са били по силни.При опита на организма да "източи" отока на моторен конфликт,кьдетоо е засегнат и този центьр (за моториката,там са и хамеровите огнища,заедно с отока) се явява високата температура плюс гьрч (още известен като епилептоиден припадьк).
Затова и повечето гьрчове дори от офиц.медицина не се смятат за опасни защото в крайна сметка нищо лошо не се случва.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #52 -: Октомври 25, 2009, 10:07:52 »

Крис, темата е старичка. Сега, когато по-задълбочено знам ГНМ по друг начин гледам на Т.
И сега въпросът ми е - когато е много висока температурата и детето видимо я понася зле (да не говорим за родителите му), какъв медикамент е допустим да се приложи от гл.т. на ГНМ. Знам, че ГНМ допуска използването на медикаменти, за да се облекчи състоянието. Обаче ти какво би посъветвал?

И друго искам да си обясня за свалянето на висока Т с обливане с малко по-хладна вода от тази на тялото. Понякога се получават гърчове, независимо, че Т се понижава. Това нов моторен конфликт от неприятното усещане и насилване ли е или основният конфликт си е бил моторен? Т.е. възможно ли е толкова скоро след обливането да се получи епилептичната криза, ако е настъпил нов конфликт от самото обливане?

Ох, днес никак не мога да се изразя.
Активен
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #53 -: Октомври 26, 2009, 04:39:20 »

Не сьм обьрнал внимание дали е старичка. looking

Аз лично бих дал само парацетамол,т.нар.ацетаминофен. в малка доза,ако с нищо друго не е помогнало с народни методи.
Ако детето е видимо МНОГО зле и с висока температура повече от 2 дни бих дал и АБ,ако имам потвьрдена диагноза за някаква бактериална инфекция.

За да се получи гьрч винаги е имало моторен конфликт преди това,чиято епилептоидна криза е този гьрч.
Ако детето го дьржат,за да го облеят сьс студена вода и то не може да мрьдне е вьзможно да получи моторен конфликт,но той едва ли би имал гьрч за епилетоидна криза.Нужен е силен конфликт,за да има такава криза.

Ти не можеш да се изразиш днес,аз не мога сьщо да го обясня... yelrotflmao
Активен

ПравЙ непоискано добро.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #54 -: Октомври 26, 2009, 05:23:36 »

Ааа, разбрах те много добре. Можеш ли да дадеш някакви примери за малки деца за такива силни моторни конфликти, чиято епилептична криза е гърч (знам само примера с ваксината).
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #55 -: Октомври 26, 2009, 10:16:54 »

Чела съм, че след 2г. възраст, ако детето не е реагирало с повишена Т и гърч, вероятността за гърчове е малка.
Не знам доколко е истина, но доста добре ми се връзва с ГНМ - моторните конфликти са предпоставени от най-близкото обкръжение в най-ранна възраст. Ако няма реактивност до тогава, значи почти няма начин да се случи впоследствие. Нервната система укрепва с годините.
Е, изключения са възможни по приницип сигурно.., но са редки..
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #56 -: Октомври 27, 2009, 03:54:06 »

Е,радвам се.
Няма как да дам пример,зависи от детето как асоциира ситуацията.
Има например временна ДЦП от постоянен конфликт на следното..

Майка и баща дьржат постоянно детето си в леглото с висока оградка,вьпреки,че е голямо и може да ходи,да приказва.На около 3 и половина е.При всеки опит да излезе е получавало леко плясване и викове.
Детето активира конфликт на "не мога да избягам,да изляза" и парализира крайниците.
След като се свьрзват с Хамер и той намира причината детето става "епилептик" в решената фаза за няколко месеца и след това се нормализира.

Когато детето започне да вдига Т трябва да ни е ясно,че е решило някакьв конфликт и е хубаво да го намерим,ако ни е "страх" от гьрчове.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #57 -: Май 06, 2010, 09:21:44 »

Ще ви кажа един метод за сваляне на температура - много ефикасен, но не сваля ряско и е приятно за болния, слагам няколко капки лавамдула в зехтин и после с ароматизираното масло се прави масаж, може също капките да се сложат във ваничката на детето и да се изкъпе - при по-спешен случай. Освен лавамдулата която съм тествала подобни свойства имали и маслата чаено дърво, лимон, маточина, евкалипт, лайка, мента, бергамот, босилек, розмарин. От индйските пръчки мисля че пачули има охлаждащ ефект- става за през летните жеги, като аромат, но за висока температура не съм го пробвала. Аз не предприемам мерки за сваляне на температурата при децата ако не преминава 38 и 5., след тези градуси задължително ползвам лавандула.
Активен

Gurudevo Charanam
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #58 -: Май 07, 2010, 09:13:14 »

пачули твърдо не! - по други причини shok policeman
Активен

- Rumi

hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #59 -: Май 07, 2010, 01:29:02 »

Пачуоли може да си изпаряваш в спалнята след като децата са заспали.  551
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Страници: 1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: