novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 12:52:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Вярвате ли в билките и народната медицина?" - Интервю с Орлин Горанов...  (Прочетена 669 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« -: Декември 08, 2008, 09:34:00 »

Цитат

Вярвате ли в билките и народната медицина?
- Най-вече. Това са неща, които са открити преди хиляди години. Вие знаете, че в китайската медицина има билки и методи на лечение, които са над 3000-4000 години. Значи ние не откриваме топлата вода в момента. Като се заговори на тази тема, има двама души основоположници - единият е Петър Дънов, другият е Петър Димков. Това са две имена в българската история, които са свети. Ако човек прочете техните трудове, той ще разбере кой е, накъде отива, какви са билките в България, защо е хубаво да се пият билки от района, в който си роден, местните билки - те са най-силни за хората, които живеят и са израснали тук. Има някаква връзка с природата и това не е случайно. И най-важното е на енергийно ниво вече човек да мисли позитивно, да има някаква ясна цел за пътя си, за живота си и т.н. И, дето викат хората, най-елементарното нещо е да спазва 10-те Божи заповеди, те са написани в най-мъдрата книга на планетата.

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=3&b=144  2136
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #1 -: Декември 08, 2008, 10:06:39 »

Привет на всички  wave
Току що се регистрирах, като преди това прочетох повечето статии. Страхотен форум! Поздравления  hb

Интересувам се от билки от повече от 10 години и ги събирам лятно време. В началото децата ми като бяха малки идваха с мен, но откакто влязоха в пубертета вече ги вълнуват други неща  2246 Използвам доста билки от нашите, находящи се в Бг, за почти всичко и не съжалявам, а когато се налага използвам и жен шен /при по-екстрени сигуации/.
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #2 -: Декември 08, 2008, 10:11:01 »

74 thumbsup
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #3 -: Август 08, 2009, 05:29:34 »

Вярвам а и няма как да не вярвам в лечителските свойства на билките,то си е и научно доказано.
Да си призная, все още не съм намерила време да ги опозноя по-добре, но си обещавам да го направя в скоро време. Замисляла съм се например над това как ореха прилича на мозък и действително ореха е полезен за мозъка, кестена ми прилича на бъбрек и за това си и помага и т.н. като че ли природата ни е дала и формата на органа за когото се отнася даден плод или билка.Чудя се за босилека например, щом е босилек като че ли думата се дели на бос и лек,а защо не Бог и лек или здравеца, той може би подобрява цялостно здравето, а че-сън идва да ни каже че е най полезен за съня. Не знам, вие ще кажете. Ще ми е безкрайно интересно да се споделя тук за това повече, за да можем да учим. 10      
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: