novosemeistvo.bg
Февруари 09, 2012, 09:48:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Картофите...  (Прочетена 1358 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #15 -: Октомври 16, 2008, 08:26:41 »

Deepinside,
Щайннер никъде не споменава думата "вредни". Има си етапи на развитие и пр., които определят доста от битието на личността, включтелно и храненето. Така че не е добре да се дава крайна оценка - за един може да е добре, за друг - не.

Същото важи и за месото - за някои хора не би било добре да ядат месо, след като вече са преминали фазата, а за други би било по-добре за този етап да ядат, докато не станат готови да го спрат. Тогава наистина няма да имат нужда от него и няма да го постигат по насилствен начин.

stelt77, чела съм, че при хрема и кашлица трябва да се махнат картофите от менюто, защото увеличават слузообразуването.

П.П. Картофите са грудки - видоизменени ( в случая подземни) стъбла.
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #16 -: Октомври 16, 2008, 09:11:13 »

Deepinside,
Щайннер никъде не споменава думата "вредни". Има си етапи на развитие и пр., които определят доста от битието на личността, включтелно и храненето. 

за месото подходът му е бил в смисъл да укаже последствията от това (поне доколкото съм разбрал).
Така мисля че е по-добре - всеки да реши за себе си, имайки информация.
« Последна редакция: Февруари 15, 2009, 11:26:52 от Deepinside » Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #17 -: Февруари 15, 2009, 11:26:17 »

Цитат

Някой пита, да яде ли картофи, домати. Казвам: не е лесно човек да се справи с картофите. От седенето в земята картофите са приели някои вредни елементи.

Беинса Дуно
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #18 -: Август 06, 2009, 05:43:20 »

Защо ли си мисля, че тялото знае най-добре от какво се нуждае? Миналото лято ядях исамо картофи - варени, пържени, задушени с масло, никакво месо, само със сирене и риба. Това лято съм на салата от белени домати и печени чушки, сирене и пъпеш или диня и много сладолед. Освен това "открих" домашно приготвения кефир и не купувам никакви кисели млека thumbsup
Активен
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #19 -: Март 04, 2010, 04:27:40 »

В днешно време, хората прикаляваме със всичко, на мен баща ми, ми е разказвал много за живота на баба ми - насело преди повече от 100 години, тя е разказала, как месо са яли само зимата, когато няма друго и за да не са гладни колят някое животно, което са отгледали с любов,(старите и болните животни са убивали без да ги ядат-а сега има антибиотици-нищо не се хвърля) как всяко растение се яде в сезона му-компоти и консерви не са правели, приготвяли са си сушени плодове за зимата-грозде, сливи ябълки и круши, от зеленчуците чушки са изсушавали и моркови са заравяли в земята, ядки са си събирали, картофи са яли 3 месеца в годината, а зимата са приготвяли предимно семена - лукът задължително целогодишно, а чесън предимно есента. Яли са само това, което отгледат съберат и магазин не са имали, билките са били основна част от менюто целогодишно- тя е познавала всяка трева на полето и балкана. Баба ми умря на 80 и няколко-незнам, била съм много малка, но на лекар не е ходила и лекарства не е пила през целия си живот- най интересно то е че и зъбите не си е мила никога и захар разбира се ако някой е намерил от града е било голямо събитие. А сега само знаем да се тъпчем със всевъзможни неща- замърсяването е на всички нива, не само картофите и храната по-приццип са зле, ами всичко. 
Активен

Gurudevo Charanam
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: