В днешно време, хората прикаляваме със всичко,

на мен баща ми, ми е разказвал много за живота на баба ми - насело преди повече от 100 години, тя е разказала, как месо са яли само зимата, когато няма друго и за да не са гладни колят някое животно, което са отгледали с любов,(старите и болните животни са убивали без да ги ядат-а сега има антибиотици-нищо не се хвърля) как всяко растение се яде в сезона му-компоти и консерви не са правели, приготвяли са си сушени плодове за зимата-грозде, сливи ябълки и круши, от зеленчуците чушки са изсушавали и моркови са заравяли в земята, ядки са си събирали, картофи са яли 3 месеца в годината, а зимата са приготвяли предимно семена - лукът задължително целогодишно, а чесън предимно есента. Яли са само това, което отгледат съберат и магазин не са имали, билките са били основна част от менюто целогодишно- тя е познавала всяка трева на полето и балкана. Баба ми умря на 80 и няколко-незнам, била съм много малка, но на лекар не е ходила и лекарства не е пила през целия си живот- най интересно то е че и зъбите не си е мила никога и захар разбира се ако някой е намерил от града е било голямо събитие. А сега само знаем да се тъпчем със всевъзможни неща- замърсяването е на всички нива, не само картофите и храната по-приццип са зле, ами всичко.