novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:29:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Супер бързи здравословни рецепти  (Прочетена 3932 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #15 -: Януари 14, 2009, 03:49:55 »

за лиция съм чувал наименование в смисъл - "китайско императорско плодче" - действа даже тонизиращо, и е хубаво с по-малки количества.
продава се по китайски магазини, еин такъч е на Пиротска 18, но входа е от пряката на Пиротска.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #16 -: Февруари 11, 2009, 11:19:09 »

Понеже темата е за рецепти с максимално една топлинна обработка,ето една рецепта без топлинна обработка,но трябва блендер за целта.

Доматена крем супа

3 домата,нарязани
1/4 чаша вода
1 скалидка чесън пресован
1 стрък пресен лук
1/4 чаена л. сол
1/2 авокадо нарязано
1 с.л. зехтин
2 ч.л.пресен копър или босилек,ако е сух 1/2 ч.л.

Слагаме доматите,водата,чесъна,лука и солта в блендера,докато се блендират до гладка консистенция.После прибавяме авокадото със зехтина и пак блендираме до гладка консистенция.Прибавяме копъра или босилека,и блендираме само за секунда,колкото да се смеси с останалатo.И супата е готова,ако искате да е po-студена,оставете във хладилника за около 30 мин.Отгоре може да декорирате с босилека,аз направих и крутончета,само нарязах хляба на кубчета,без да го обработвам,а също така нарязах и останалото авокадо отгоре.По желание,на кой каквото му хрумне.Да,блендира се,но пак остават доста полезнотии,а вкуса е много приятен и доста освежителен.
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #17 -: Февруари 11, 2009, 11:28:23 »

Звездичка, супер идея. И без това нали доматите не е добре да се обработват термично ( и да се ядат с колците  mdrbig. )
А дали ще е вкусна ако само леко се затопли? Сега зимата студените супи като че ли не ме влекат много?
Активен
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: Февруари 12, 2009, 06:36:46 »

А дали ще е вкусна ако само леко се затопли? Сега зимата студените супи като че ли не ме влекат много?
честно казано и на мен ми мина през акъла,но си я похапнахме сладко,сладко и студена.Направо се учудих на себе си,как посред зима похапвам таквиз студенотии.Но след обяд ми направи впечатление,че бях пълна с енергия,което обикновено е противоположното,ако обядвам топла храна.Но може да се пробва и да се затопли,ако искаш.
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #19 -: Февруари 15, 2009, 06:00:48 »

Звездичке, страхотна вкусотия, благодаря ти!!!
Вчера с мъжа ми си я направихме. Първо опитахме по лъжица бавно, колебливо, втората лъжица дойде веднага, а след това се усетихме, че ще я изядем дори преди да сме я сервирали...  Само да добавя, че се получават 2 купички, максимум 3-4 мъъъънички. Другия път ще удвоя всичко  nyam1
« Последна редакция: Февруари 15, 2009, 06:42:35 от сребърен облак » Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Алиса в огледалния свят
Модератор-ученик
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 130

« Отговор #20 -: Февруари 15, 2009, 06:38:22 »

продава се по китайски магазини, еин такъч е на Пиротска 18, но входа е от пряката на Пиротска.

star ..."къде са мечовете?"   
Активен

Добротворене.
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #21 -: Февруари 15, 2009, 08:56:10 »

Понеже темата е за рецепти с максимално една топлинна обработка,ето една рецепта без топлинна обработка,но трябва блендер за целта.

hb Ако се добави и ситно натрошен лед, ето го класическото "гаспачо"- прохлада за летните дни essen2
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #22 -: Февруари 15, 2009, 09:20:15 »

Другия път ще удвоя всичко  nyam1
Удвоих :) пак вкусно! Този път с много сирене, за вечеря. Щото вечер гледам да има протеини :)
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #23 -: Февруари 15, 2009, 10:43:36 »

Удвоих :) пак вкусно! Този път с много сирене, за вечеря. Щото вечер гледам да има протеини :)

домати и сирене не "фърфи" :P
Активен

- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #24 -: Февруари 15, 2009, 11:03:55 »

Е нали млечните вървяха със зеленчуци?! Или то доматът всъщност е плод.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #25 -: Февруари 15, 2009, 11:12:48 »

Е нали млечните вървяха със зеленчуци?! Или то доматът всъщност е плод.

доколкото разбрах, има някаква реакция , която се получава при съвместно консумиране на домат и сирене. Прочутата шопска салата да се прави без сирене -> мешана:)
Активен

- Rumi

**
Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: Февруари 16, 2009, 12:15:58 »

Звездичке, страхотна вкусотия, благодаря ти!!!
Вчера с мъжа ми си я направихме. Първо опитахме по лъжица бавно, колебливо, втората лъжица дойде веднага, а след това се усетихме, че ще я изядем дори преди да сме я сервирали...  Само да добавя, че се получават 2 купички, максимум 3-4 мъъъънички. Другия път ще удвоя всичко  nyam1

да,забравих да спомена,че от тези количества стават 2 порции,но ти си си го натъкмила.Радвам се,че ви е харесало.И аз бях като вас ,когато я правих за първи път. grin
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #27 -: Февруари 16, 2009, 09:33:32 »

доколкото разбрах, има някаква реакция , която се получава при съвместно консумиране на домат и сирене. Прочутата шопска салата да се прави без сирене -> мешана:)

Защото домата е киселинообразуващ (по разделното хранене), иначе с кратавица става.
Но, според мен, след топлинната обработка на домата, не е толкова зле.
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #28 -: Февруари 16, 2009, 03:56:04 »

Но без краставици / по Аюрведа/ wink

Облаче, вместо сирене бих добавила сурови, белени бадеми/ накиснати от предната нощ/. Ако пробваш, кажи как е.
Активен

богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #29 -: Февруари 16, 2009, 05:34:29 »

КОПРИВА - био, прясна, вкусна, полезна.....вече брахме в началото на февруари...[/size]

бере се с ръкавици, от чисто място. Мие се много пъти с вода, с накисване за няк минути
внимателно се претрива между пръстите по 1 стръкче и се яде сурово

ако не се търпи жаркането, се счуква по някакъв начин -през плик, с чукало за чесън, някой як мъжага с груби ръце я смачква...

много е вкусно с черен хляб, с орехи, с всичко !
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 05:37:16 от богата » Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: