kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: Януари 29, 2009, 05:26:54 » |
|
Физиологичният разтвор е ОК,но обяснението за опита за домашно приготвен такьв беше,че е трудно да се уцели количеството сол за да е изотоничен разтвора(говоря по памет,дано да не сым сытворила някоя глупост) какывто се явява физиолигичният.Т.е. физ. разтвор е идентичен с нашите си течности в организма(май термина е хомеостаза),а домашният солен разтвор буквално изсушава клетките....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #16 -: Януари 30, 2009, 02:32:30 » |
|
Физиологичният разтвор е ОК,но обяснението за опита за домашно приготвен такьв беше,че е трудно да се уцели количеството сол за да е изотоничен разтвора(говоря по памет,дано да не сым сытворила някоя глупост) какывто се явява физиолигичният.Т.е. физ. разтвор е идентичен с нашите си течности в организма(май термина е хомеостаза),а домашният солен разтвор буквално изсушава клетките....
Защото гледай какво чета тук: Пречистваща солена вана
За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва добре хидратирана.
Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост; 30 минутна вана със солен разтвор има пречистващият ефект на тридневно гладуване!  Това е от сайт на Аквасорс. Въобще не ги рекламирам, но четох за тези солени вани в една книга и тръгнах да ровя в интернет..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
stelt77
hidden
Приор

Неактивен
всичко виждам и чувам
|
 |
« Отговор #17 -: Януари 30, 2009, 04:47:08 » |
|
Сигурно е така, LOVE & JOY, ако оставим настрана, че рекламите не винаги казват истината... Освен това новородените май никой не ги топи в морето за мека кожа... А пък връзката с потенето никаква я няма... Може в миналото солената вода за новородените да е имала някакъв смисъл, който се е изгубил през годините...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #18 -: Януари 31, 2009, 12:33:25 » |
|
Сигурно е така, LOVE & JOY, ако оставим настрана, че рекламите не винаги казват истината... Освен това новородените май никой не ги топи в морето за мека кожа... А пък връзката с потенето никаква я няма... Може в миналото солената вода за новородените да е имала някакъв смисъл, който се е изгубил през годините...
Какви реклами? аз реклами не гледам/ слушам. Четох го в книга, но не мога да я закача тук. За потенето дума не съм отворила. Ако смисълът се е загубил, може да бъде открит. В природата нищо не се губи. 
|
|
|
|
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 12:43:55 от LOVE & JOY »
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: Февруари 10, 2009, 11:29:20 » |
|
Ами, нали като си дехидратиран, ти дават да пиеш разтвор със сол или да ядеш по-соленички неща, за да се възстанови минералния баланс. Отделно, нали знаете, че тези, които ядат много солено, задържат вода и им оттичат крайниците. Т.е. опитвам се да направя извода, че солите задържат влагата в кожата. Явно такова някакво е обяснението.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2009, 11:37:44 » |
|
Точно след като си написах предишния пост, попаднах на това - камък-дезодорант. След малко проучвания с една съфорумка, се оказа, че това е амониева стипца (Ammonium Alum). Проверих го в cosmeticdatabase и се оказва напълно безвредна. Някой дали е ползвал и дали е ефективно наистина?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Февруари 10, 2009, 11:48:02 » |
|
Да, аз - като део-стик. Няма аромат, намокря се и се нанася, но аз принципно не се потя много и не знам как би действало при сериозно потене. Цената му ме учудва - аз си го купих за без пари направо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: Февруари 10, 2009, 11:48:43 » |
|
Днес съм направо неуморима - беше ми донесъл преди време баща ми ей това - разтвор на стабилизирана черноморска луга. Ама така и си остана в шкафа, ще взема да го извадя. Ани, благодаря. Странно защо такава цена, щом го има толкова евтино. Ама в Бг всякакви абсурди има, така че.. И как така като део - стик. Каква му е консистенцията?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Февруари 10, 2009, 11:54:51 » |
|
Тежък камък е. Не съм убедена, обаче, че е безвреден - заради алуминия.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2009, 12:01:04 » |
|
Тежък камък е. Не съм убедена, обаче, че е безвреден - заради алуминия.
Ама това alum не означава алуминий. A стипца точно. Алуминият си е alumina, aluminium и т.н. То, всъщност, основният проблем в дезодорантите е точно алуминият. Тежък камък е.
Май не е много подходящ за дамска чантичка, а?!
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 12:06:56 от Hadderahh »
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 293
|
 |
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2009, 12:29:55 » |
|
Днес съм направо неуморима - беше ми донесъл преди време баща ми ей това - разтвор на стабилизирана черноморска луга. Ама така и си остана в шкафа, ще взема да го извадя. А,4ерноморската луга е голема работа!Едно време я слагаха в кремовете на "Ален мак"-Пловдив.Да вземе6 да си я ползва6.  Има ли други продукти с луга? П.С.Намерих и др.,оба4е са ги дообогатили с химия,ни6то 4е са сложили етикет за натурална козметика.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 11, 2009, 12:32:51 от OMega »
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Февруари 11, 2009, 12:35:53 » |
|
Напротив - има алуминий, но се описва катохипоалергенен. Не ми беше удобен, счупи се и си ползвам био-козметичен ролон от време на време. Ammonium alum (NH4Al(SO4)2·12H2O) or ammonium aluminium sulfate dodecahydrate is a white crystalline double sulfate of aluminium, used in water purification, in vegetable glues, in porcelain cements, in natural deodorants and in tanning, dyeing and in fireproofing textiles.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« Отговор #27 -: Февруари 11, 2009, 08:09:02 » |
|
Май не е много подходящ за дамска чантичка, а?!
по принцип се нанася след баня,така че няма да ти е необходимо да го носиш със себе си.Аз ползвам сода за хляб,върши чудеса,имам и кристала,а също така и камъка. http://www.greenfeet.com/itemdesc.asp?kw=Deodorant-Stone&ic=7507-00185-0000&eq= както казват в обяснението,ти ще продължаваш да се потиш така или иначе,защото по този начин тялото се освобождава от токсините,работата на кристала или камъка е да елиминира миризмата,също така на описанието обясняват каква е разликата между natural alum и aluminium,който всъщност се използва в много други дезодоранти.Не знам за вас,но аз лично съм потресена от цената на кристала в родна България,то бива спекулантсво,ама това вече на нищо не прилича!
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #28 -: Февруари 11, 2009, 09:40:11 » |
|
Т.е. опитвам се да направя извода, че солите задържат влагата в кожата. Явно такова някакво е обяснението.
Ако са вътре в клетките - да, задържат. Но приложено външно, според мен, имат точно обратния ефект - изсушават (в случай че концентрацията на външния разтвор е по-висока). Помисли за принципа на осмозата, въпреки че в този случай имаме жив организъм и тя не е водеща при преминаването на веществата през клетъчните мембрани.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 293
|
 |
« Отговор #29 -: Февруари 11, 2009, 10:17:21 » |
|
Не знам за вас,но аз лично съм потресена от цената на кристала в родна България,то бива спекулантсво,ама това вече на нищо не прилича!
Значи не съм само аз потресената.Интересно ми е колко продават стипцата насипно в аптеката,та на този стик са му сложили такава цена.Между другото нали точно тя се използваше и при боядисването на великденските яйца,за да станат на кристали?
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
|