novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 11:54:03 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лична хигиена  (Прочетена 4507 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #30 -: Февруари 11, 2009, 01:50:06 »

Някъде гледах хубава рецепта за скраб за тяло с овесени ядки, ама като я намеря, ще я пусна.
Като каза скраб - тези дни си купих от аптеката добре забравен продукт - козметични трици. Съдържат само смлени кестени, ако не се лъжа. Смесваш с каквото ти душа сака - мед, мляко, растителни мазнини. Напоследък комбинирам с кайсиево масло.
А вместо разни скъпи маркови "камъни" за под мишницата ползвам сода. Просто се измиваш с мъничко сода, изплакваш, край на миризмите. Потиш се, което е отлично, не запушва порите, просто не мирише.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #31 -: Февруари 11, 2009, 02:46:29 »

Хич не са скъпи, нито са маркови - нямаше и едно евро грамаден камък от 100г, с който ще се мажеш цяла година сигурно. Този вероятно има златни нишки. yelrotflmao
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #32 -: Февруари 11, 2009, 03:57:17 »

Златните нишки ги трупат в кюлчета някоя банка-криза е все пак.Анна,дай да направим бизнес с теб,ще им дъмпираме цeната и пак ще сме на пeчалба.Като начало-куфарна търговия.  368
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #33 -: Февруари 11, 2009, 06:22:14 »

Хаха, аз тази търговия я практикувам вече от две годинки. :) Което ме подсеща, че през месец май мога да домъкна нещо на някого, ако се запише навреме. ;)
Активен
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #34 -: Февруари 15, 2009, 10:20:03 »

Този камък го гледах преди време в друг форум и добре, че отворихте темата, защото още се чудех дали да си го поръчвам. Но цената/ като за камък не са малко пари, освен ако не е вечен 2136/ и наличието на алуминий май ме разколебаха.
Активен

Майя
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #35 -: Февруари 17, 2009, 08:22:55 »

хей здрасти  wave
по въпроса за козметичните трици ето ви моята лична рецепта  yes

една кафена чашка смляна суха лавандула
една кафена чашка смляна суха мента
една кафена чашка смлени овесени ядки
една кафена чашка царевично брашно
една кафена чашка бяла хума

това го изсипвате в един буркан /онези стъклените дето се затварят с едни метални закопчалки/ и го разтръсквате да се смесят хубаво. прилага се като вземете в малка купичка една супена лъжица от сместа и я разредите с малко водичка на кашица. намазвате си лицето и когато хубаво изсъхне си измивате лицето с хладка вода и разтърквате билките хубаво. ефекта е невероятен - след тази маска просто усещате как кожата ви диша  :kupa   
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #36 -: Февруари 17, 2009, 10:49:49 »

Майа, благодаря hb
А с какво мелиш билките?

Аз преди време обиколих навсякъде да търся от едновремешнит екестенови тоалетни трици и ме гледаха като треснати..Не ги ли помнят, не знам. Намерих на едно място овесени, но много ми се зачервява кожата от тях.
Активен

Майя
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #37 -: Февруари 17, 2009, 11:14:19 »

LOVE & JOY  ами понеже нямам някакви спец уреди ги смлях /на по-едричко/ с пасатора - разфърчаха се из цялата ми кухня и ми влязоха в носа - голямо кихане падна от тези етерични гюрлюци  yelrotflmao , а ако не ти понасят овесените ядки не ги слагай - няма проблем  106
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #38 -: Февруари 18, 2009, 01:16:44 »

LOVE & JOY  ами понеже нямам някакви спец уреди ги смлях /на по-едричко/ с пасатора - разфърчаха се из цялата ми кухня и ми влязоха в носа - голямо кихане падна от тези етерични гюрлюци  yelrotflmao , а ако не ти понасят овесените ядки не ги слагай - няма проблем  106
Ауу, ама и ти си лудетина като мен...Моят пасатор що предизвикателства е видял, милият.. yelrotflmao
Замислих се, че имам нужда от поне няколко мелачки- за подправки, билки и т.н... Не съм сигурна, че с една е много подходящо.Смесват се миризмите. Трябва да търся нещо на поносима цена. 50 г кориандър не мога да ги сложа в кухненския робот, примерно, но вижд, добрият стар пасатор пак ще помогне yelrotflmao
Активен

Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #39 -: Февруари 25, 2009, 12:14:44 »

Пльосвам се да следя темата! Много ми е полезно!
Активен

limonad
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #40 -: Февруари 28, 2009, 11:55:03 »

Здравейте на всички!  1828 Много се радвам, че ви намерих! От няколко дни активно чета темите и научих много полезни неща. Вече се престраших да споделя и моя скромен опит в забъркването на домашни почистващи средства и козметика 48
Аз използвам домашен сапун от баба като основа. Насъргвам го, стопявам го и добавям разни билки, мед и масла. После го изсипвам във формичка и след няколко седмици е готов за употреба. Досега най-доволна съм от сапуна със зелен чай и този с лайка. А много добър ексфолиант /и антицелулитно средство/ се получава, като се забърка сапун с утайка от кафе и няколко капки канелено масло. От домашен сапун и бира се опитах да направя и шампоан за коса, но там претърпях пълен провал laugh
Активен
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #41 -: Юни 11, 2009, 10:15:17 »

Искам да споделя,че от няколко месеца насам,замених био балсама за тяло със кокосово олио и съм много доволна.Също така търся алтернатива за шампоан и балсам за коса.Някъде бях чела за разтвор,който се прави със сода за хляб,който замества шампоана, и отзивите бяха много добри.Явно трябва да се поразровя пак.А пък за балсам,някои хора използвали ... кокосово мляко.Да си е правил  някой подобни експерименти?
« Последна редакция: Юни 11, 2009, 10:33:39 от Zvezdi4ka » Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #42 -: Юни 12, 2009, 10:13:11 »

Zvezdi4ka, за балсам баба ми ползва и винаги е ползвала обикновен ябълков оцет (даже и на мен като малка ми е слагала). Е, вярно е, че понамирисва, но можеш да пробваш.
Активен
AFRODITA
hidden
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #43 -: Юни 13, 2009, 06:05:43 »

И аз вече съм на оцет. Изплаквам хубаво и като изсъхне не мирише.
Една вечер ни дойдоха гости, бях правила салата, тя естествено е с лимон. Те поискаха оцет, викам им, чакай да отида до банята да го взема, че у дома с оцет само се къпем  grin grin grin
Активен

Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
Of Porcelain
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28

« Отговор #44 -: Юни 15, 2009, 03:22:35 »

като казахте оцет, някой да знае как се прави домашен оцет :-\
Активен
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: