novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 12:50:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Курс по Класическа Хомеопатия за Майки  (Прочетена 4147 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« -: Януари 19, 2009, 09:34:33 »

След десет години хомеопатична практика,
след стотици разговори с пациенти за Хомеопатията и отговори на въпроса "Как мога аз да помагам на близките си с Хомеопатия?",
след няколко издадени книги за любители с различна степен на информираност -

идеята за Курс по Класическа Хомеопатия за любители се роди съвсем естествено и (надяваме се) навреме.
А това, че започваме нейната реализация именно с Майките е просто следствие от факта, че те - Майките - без всякакво съмнение са най-любознателната и напориста част от обществото, що се отнася до желание да знаят и да могат да помагат на Децата си.

Ето защо организираме
Курс по Класическа Хомеопатия за Майки
-
не като някаква наша прищявка,
а като наш отговор на една естествена потребност.

Ще бъдем благодарни да получим вашите коментари и вашите идеи, свързани с инциативата ни.
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 08:40:26 от Румен » Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #1 -: Януари 19, 2009, 09:12:23 »

И през ум не ми минава сама да лекувам себе си или някой край мен с хомеопатия. Обаче ще ми е полезно след като вече имам няколко лекарства за детето, а при него картината се мени доволно бързо, да мога да преценя, кое лекерство да използвам и изобщо дали е време за смяна, вместо да звъня по N пъти на хомеопата ни, докато ни дойде време за следващото посещение...
Каква ще бъде насоката на курса?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Януари 19, 2009, 09:59:32 »

Налага ми се да погадая какво имате предвид под "насока".

Целите ни са:
- да обучим курсистките така, че да могат да се справят, когато нямат връзка с лекуващия хомеопат или нямат лекуващ хомеопат;
- да ви обучим така, че да умеят да наблюдават и да забелязват симптомите, които са необходими (на тях или на хомеопата им) за определяне на правилното лекарство;
 - да разясним как - от гледна точка на Класическата Хомеопатия - как трябва да се избират и назначават лекарствата и как трябва да се води случаят.

Ако сте на ски и видите как нечие дете си навехва крака, вие искате да му помогнете, но не можете да звъннете на хомеопата си с такъв въпрос. Прав ли съм?

Представете се какво бихте направили и как бихте се чувствали, ако знаете какво и как да му дадете...

Една Майка от завършилите първия ни курс посрещна Нова година с огромна компания в планинско селце, което беше отдалечено на 40 снежни километра от най-"близкия" град. На 1 януари следобед 4 деца бяха с температура от 38.5 до 39.8 градуса.
Тя се справи! Разполагаше с набор от хомеопатични лекарства и започна лечението на четирите пациентчета. След два дни, когато се завърнаха, едното дете беше излекувано, едното беше със значително подобрение, другите две се нуждаеха от намесата на професионален хомеопат. Това помогна ли Ви да се ориентирате в насоките на Курса?
Активен
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #3 -: Януари 20, 2009, 05:40:42 »

Хм...И аз не бих се лекувала сама, но и на мен ми е интересно.
Ако мога да съчетая курса с отглеждането на бебето си, ще го посещавам :)
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Януари 20, 2009, 06:46:21 »

Тук е моментът да си отговорите на (или да поставите) следните семпли въпроси:

Само Вие ли имате ангажименти към бебето си?
Само Вие ли ще бъдете облагодетелстваната, когато усвоите знания, които ще Ви спестят много пари, време и тревоги, харчени сега по лекари и по аптеки?

И ще ви разкрия един факт, който много ни забавляваше при предните курсове - на последния семинар няколко майки споделиха: "Жалко, че Курсът свършва. Беше добър повод всеки месец да си вземам по 1-2 дни отпуск от домашните задължения."
Активен
Dream
Stars
Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 259

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #5 -: Януари 20, 2009, 06:50:05 »

звучи доста интересно.
аз лично бих посещавала подобен курс
Активен

Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Януари 20, 2009, 07:11:55 »

И точно сега може да замените "БИХ посещавала" с "ЩЕ посещавам"!

"ХомеоХелп" насрочва началото на
Първия Курс по Класическа Хомеопатия
за Майки в СОФИЯ
-
21 и 22 февруари.
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 09:27:32 от Румен » Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Януари 20, 2009, 09:30:27 »

Хоп! Първа се записвам  grin Ще ми е подарък за РД :)
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Януари 20, 2009, 10:11:11 »

Добре дошла!

В момента имате всички шансове да станете първата курсистка в първата софийска група за първия по рода си в България Курс по Класическа Хомеопатия за Майки:kupa

Журито очаква потвърждението за твърдото Ви намерение yes.
Активен
Angelina
Гост
« Отговор #9 -: Януари 21, 2009, 11:34:45 »

А за кога се планира отново курс за майки в Добрич? Има ли интерес? Твърде късно ми попадна информация за него.
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Януари 21, 2009, 04:32:48 »

Къде може да се види програма на курса?
Има ли яснота вече къде в София ще се проведе?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Януари 21, 2009, 04:38:51 »

Засега не сме уточнили твърдо мястото на провеждане на Курса. Най-вероятно ще наемем учебна зала в ЛТУ, но изчакваме да видим дали няма да постъпят по-добри предложения от ваша страна. Ако имате идеи, ще се радваме да ги чуем.

Програмата ще добие окончателния си вид до няколко дни и ще я оповестим в сайта ни и тук.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #12 -: Януари 21, 2009, 10:03:58 »

Тъкмо и аз исках да видя програмата.
Ще следя развитието.
В ЛТУ залите не са никак евтини, за група до 10-15 души няма сметка.
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #13 -: Януари 21, 2009, 10:39:17 »

Румене, най-накрая! Радвам се, че има хора като теб, които се захващат с подобни нелеки проекти. За да можем ние, майките, да сме по-спокойни, уверени и да знаем, че сме напълно способни да помогнем в спешна ситуация. Знанията, които могат да се придобият на един такъв курс, са безценни. Съвсем различно е от това да изчетеш един куп книги, но да няма на кой да си зададеш въпросите.

Евридик@, знам, че вие сте малки и се кърмите основно, така че почвай да зареждаш фризера ;)
Активен
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #14 -: Януари 22, 2009, 10:47:35 »

Hadderahh,  514 За съжаление, видях кога започва курсът и няма да мога да присъствам. В момента ходя на един друг курс, който се провежда всяка неделя и по време ще се застъпи с курса по хомеопатия.
Надявам се да се класирам за следващия такъв курс, хем и бебето да е малко по-голямо, а и таткото да се е изпедепцал в гледането му hah
Активен
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: