novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:14:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Курс по Класическа Хомеопатия за Майки  (Прочетена 4149 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #15 -: Януари 23, 2009, 09:17:43 »

Нежният бриз Hadderahh! Благодаря ти за подкрепата!

Ти (и не само ти) си в течение, че в последно време силно ме вълнува един специфичен въпрос. (Дори не съм сигурен дали д-р Менделсон е причина за това, или вълненията ми ме провокираха да издадем д-р Менделсон.)

Тормози ме, че Българските Майки не са спокойни. Имат на разположение такава мощна и тежка система, каквато е системата на детското здравеопазване в България - би трябвало да са спокойни. А не са. Армия от педиатри, които би трябвало да създават увереност в Майките, сякаш по-скоро я подкопават.

Това е тема, на която обръщаме специално внимание в Курса за Майки. Защото искаме нашите Майки да са спокойни и уверени! Това е неотменимо условие, за да могат да бъдат полезни на своите дечица.
А спокойствието и увереността не могат да дойдат от това, че имаш телефоните на 3-4 педиатри. Спокойствието и увереността идват, когато предварително знаеш, че ще можеш да се ориентираш правилно във всяка ситуация; когато знаеш КОЙ може да помогне на детето ти и КАК трябва да го направи; когато усещаш, че самата ТИ ЗНАЕШ и МОЖЕШ да помогнеш на най-скъпото си... И то без да му вредиш.

Хомеопатията има отговор на този проблем и ние се стремим да го доведем до знанието на българските Майки.

Вчера една наша Майка, с момченце на 7 месеца, беше на преглед при педиатър. Доктората видяла червените петънца по коремчето и на секундата изписала Zirtek. Това е предписание, командвано от паника!
Онзи ден четох в някакъв форум историята на дете, което било прието в болница и третирано с венозни антибиотици по повод на ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, че е с пневмония. Оказало се, че няма пневмония. Това е поведение, командвано от паника!
А паниката идва, когато си в неведение. Когато си длъжен да "направиш нещо", а не знаеш къде се намираш и накъде да тръгнеш. Само че в тези случаи го отнасят децата - защото никой не взема предвид техните възражения, а Майките им "попиват" безпокойството и несигурността на педиатрите...

Тъй като съм и лекар, аз все още изпитвам и известно съчувствие към колегите-педиатри, защото през голяма част от времето, през което работят, те изпитват страх и също са жертви. (Аз познавам "матрицата", която д-р Менделсон описва толкова добре.) Когато, обаче, един педиатър стане надменен (виж пак д-р Менделсон), за да надвие страха, нещата стават неспасяеми.

P.S. Току що ми се обади майката на момченцето с обрива. Следвайки съвета ми, снощи тя му е дала два приема Apis 30 (хомеопатично лекарство) и тази сутрин детето е практически без обрив. Красота!
Активен
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #16 -: Януари 23, 2009, 09:37:35 »

Румен, голяма тема отпочвате! За СПОКОЙСТВИЕТО. Доста съм мислила по нея и съм си направила изводите за себе си. Спокойствието у майката едва ли може да дойде само благодарение на плеядата от лекари, които са й на разположение - били те конвенционални медици, хомеопати, аюрведа лечители и пр.
Спокойствието идва отвътре. От увереността в собствените добри намерения и най-вече, действия като майка, от хармонията и вътрешното равновесие, което всяка майка е добре да си изгради, за да бъде в състояние да го предаде и на детето си. 
Колко жалко, че в голям процент от случаите, които са ми известни, трябва да станем майки, за да започнем да мислим в тази насока. Така първородните ни деца стават нашите учители, но и, до голяма степен, обект на нашето обучение. Т.е., учим се върху тях и често грешим
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #17 -: Януари 23, 2009, 12:14:45 »

Мен пък ме е налегнало канско спокойствие относно детето  grin Донякъде, защото имаме страхотен хомеопат, донякъде заради ГНМ и разбирането ми, че случайни неща на този свят няма, и донякъде заради пълната липса на страх от смърт и загуба.
ОБАЧЕ, изобщо няма да ми е излишна още малко и добре структурирана информация, каквато вярвам ще предложи курса.
Лично аз имам нужда от разяснение на симптомите на често срещаните детски болести, особено тези срещу които има ваксини (понеже моето дете няма нито една ваксина), както и допълнителна школовка да забелязвам и си отбелязвам значимите промени в поведението на детето (значими или знакови за хомеопатията, не друго!).

Има предложение за място в София - Културен дом Средец (Лиляна Димитрова) на ул. Кракра - в центъра и има удобен транспорт от всички квартали на София (за някои по-удобен, за други с прекачване или 10 мин. разходка). Каква зала е необходима? Колко места? Какво оборудване?
Активен
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #18 -: Януари 23, 2009, 12:58:36 »

Чудесно, но само аз ли забелязвам,че цената на курса е към 100лв. дневно а продължителноста само 6 дни. Аз немога да си го позволя, но ако можех щях с тези 540лв. да си купя толкова литература, че да затвърда и "цементирам" основите си по хомеопатия. Лекции и то интензивни, полагат само скеле по което да се движим при самоподготовка (това ми е ясно от студентските години), предполагам че и тук не наливат знанията с фуния, като отчитам и крехкоста на човешкото внимание. А сега се убеждавам и в крехкоста на майчината психика, децата ни няма да станат по-здрави отивайки на курс, а когато се разболее сериозно, лично аз пак ще дам 50лв. за посещение при хомеопат. Това е различна гледна точка, а не агитация да не посещавате курса, на всички желая успех!
Активен

Gurudevo Charanam
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #19 -: Януари 23, 2009, 04:25:56 »

Меги, измествам темата, но не знам в коя от другите теми да те питам - откъде идва пълната ти липса на страх от смърт и загуба? Много ти завиждам за тази липса  looking
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 08:36:25 от Румен » Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #20 -: Януари 24, 2009, 08:51:50 »

Заповядайте в новата тема!
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #21 -: Януари 24, 2009, 10:00:02 »

Меги е човек, от който може да се научи много.
Готовността й да посещава Курса за Майки само потвърждава принципа, че колкото повече знаем, толкова по-силно разбираме колко много има да учим.

Разбира се, че се стремим да поднасяме добре структурирана информация, но това е само отправната точка на нашето общуване с курсистките. В хода на това общуване ние правим всевъзможни промени и в програмата, и в отделните лекции, защото всяка Майка има свои специфични проблеми и ние трябва да намерим място и време за тях.
От друга страна, смисълът на този Курс, според нашите разбирания, не е само поднасянето на "смляна" информация, Апулей. Прав/а сте, че книгите наистина изобилстват от такава информация. Не мисля, обаче, че изборът на подходяща литература е толкова лесен, колкото предполагате. Имаме много любознателни Майки, които са натрупали много книги за хомеопатия в библиотеката си, но едва след Курса започват да ги ползват пълноценно. Факт е, че ако ставаше само с учебници, училищата щяха да бъдат разпуснати, защото нямаше да има нужда от учителите.

Меги се докосва до една от най-важните ползи от Курса - изработването на умение да се наблюдава и да се забелязват важните симптоми (бих добавил - не само такива, свързани с поведението). Почти ежедневие е да се обади притеснена майка от друг град, да съобщи, че "Детето ми е болно, има висока температура" и да не е в състояние да даде какъвто и да било важен симптом; просто защото й липсва умението да "сортира" информацията, която има на разположение. Когато изработи това умение, "докладите" й са стегнати, точни и позволяват да се направи предписание. Уважаема/и Апулей, Вие преценете какво (и колко) си спестява една майка, умееща да съдейства пълноценно на хомеопата си.

"Крехкостта на майчината психика" е това, което най-често прави една Майка жертва на конвенционалната медицинска машина. Точно затова ние сме дълбоко - и човешки, и философски, ако щете - загрижени и мотивирани да направим "психиката" на нашите Майки креПка. Майката с креПка психика е прекрасен сътрудник и активен фактор в хомеопатичното лечение на едно болно дете. Този проблем има страшно много измерения...

Меги, идеята за Културния дом Средец може да се окаже добра; ще разчитаме на Вашата преценка. Необходима ни е светла зала с около 30 места. Оборудването си го носим ние. Няма да е излишно да има екран.
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #22 -: Януари 24, 2009, 10:22:25 »

Румен, като казваш 30 места - тип класна стая или тип дискусия ("кръг")? Ако няма екран, поне хубава бяла стена може да се намери. Ще проверя за първите два дни през февруари, понеже не видях дали са посочени и следващите дати.
Един въпрос - плащането на курса на куп ли се прави или на части, примерно за всеки от 3-те уикенда?
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 09:58:59 от Румен » Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #23 -: Януари 24, 2009, 11:12:41 »

Чудесно, но само аз ли забелязвам,че цената на курса е към 100лв. дневно а продължителноста само 6 дни. Аз немога да си го позволя, но ако можех щях с тези 540лв. да си купя толкова литература, че да затвърда и "цементирам" основите си по хомеопатия. Лекции и то интензивни, полагат само скеле по което да се движим при самоподготовка (това ми е ясно от студентските години), предполагам че и тук не наливат знанията с фуния, като отчитам и крехкоста на човешкото внимание. А сега се убеждавам и в крехкоста на майчината психика, децата ни няма да станат по-здрави отивайки на курс, а когато се разболее сериозно, лично аз пак ще дам 50лв. за посещение при хомеопат. Това е различна гледна точка, а не агитация да не посещавате курса, на всички желая успех!

Не, не си сано ти. Доста соленичко би излязло, защото освен доста високата такса, човек трябва да си понакупи и малко литература.

И аз искам да попитам Румен - не можеше ли цената да е по-ниска, а да се разчита на по-голяма посещаемост, за да не работите и вие "за без пари"?  Нали целта е повече пациенти да се запознаят с Хомеопатията..
А ми се струва, че няма да съберете 30 души (с тази такса).

Дано не прозвучи грубо, но подобна е семестриалната такса на студентите в накои ВУЗ-ове, с десетки преподаватели и доста по-голям брой часове.
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 12:01:45 от multimodal » Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Януари 24, 2009, 09:37:56 »

multimodal и апулей,

Ако ви разбирам правилно, според вас Курсът ни е скъп. Потвърждавам го. Да, Курсът ни е скъп.
Но смятам, че би излязло "по-соленичко" на тези, които решат да си спестят тези 540 лева и да ги насочат в друга посока.

Цитат
...не можеше ли цената да е по-ниска, а да се разчита на по-голяма посещаемост...

На този етап не разчитаме на по-голяма посещаемост - разчитаме в Курса да участват ТОЧНИТЕ хора.

Цитат
Нали целта е повече пациенти да се запознаят с Хомеопатията.

Не. Ние правим много да помогнем на повече хора да се запознаят с Хомеопатията. И го правим безплатно.
Поддържаме сайт, който отвсякъде си е "предприятие с идеална цел" - достъпът до него е абсолютно свободен и това е най-богатият на информация български хомеопатичен сайт.
Издаваме книги за широката публика, които имат едни от най-ниските цени на пазара.

А Целта на Курса ни е да обучим Майките, които осъзнават потребността си да владеят Хомеопатията, макар и на ниво спешни и неотложни състояния.
Ето този Курс е скъп. Иначе не би могъл да се състои.
« Последна редакция: Януари 28, 2009, 06:28:12 от Румен » Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1023

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #25 -: Януари 24, 2009, 10:54:11 »

Моето мнение (подчертавам - лично) е, че за курса би имало достатъчно много мотивирани майки, които няма да се запишат заради непосилно високата такса. Хомеопатията е прекрасен метод и ще е ужасно комерсиалиализмът да продължи да го държи подтиснат, за сметка на традиционната медицина. Но това вие и сам го знаете...

Нямам повече какво да кажа, освен че по този начин се ощетява средно-стаитическата майка, която вече се е насочила по пътя на холистичните методи.
За сметка на хората с пари...

Изненадана и огорчена съм от този факт.

« Последна редакция: Януари 24, 2009, 11:07:58 от multimodal » Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #26 -: Януари 24, 2009, 11:16:28 »

Моето мнение (подчертавам - лично) е, че за курса би имало достатъчно много мотивирани майки, които няма да се запишат заради непосилно високата такса.

понякога повече клиенти с по-ниска цена може да е по-доходно
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: Януари 25, 2009, 09:49:10 »

Цитат
А за кога се планира отново курс за майки в Добрич?

Angelina,
моля да ме извините, че забавих отговора си. Да направим Курс за майки в Добрич е най-естественото нещо, но искаме и се чувстваме длъжни да уважим желанието и на Майките от други градове. Така че Курс в Добрич - в най-добрия случай през юни.
Меги,
най-удобно е стаята да е тип "класна стая", за да имат всички възможност да следят екрана.
На "хубава бяла стена", предполагам също може да се прожектира.
Датите за втория и третия семинар не са посочени, защото не ги знаем. Ще ги научим от вас на първия семинар. Ние даваме датите, на които сме свободни, а вие определяте кои от тях са удобни за вас.
Начинът на заплащане е описан ТУК.

Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #28 -: Януари 25, 2009, 10:48:59 »

Аз малко не разбрах как точно се провеждат и продължителността на 1 курс  48 На 21 и 22 февруари, което е петък и събота, е първият семинар. После какво? Следващите петък и събота ли са другите?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: Януари 25, 2009, 11:06:08 »

На 21 и 22 февруари, което е събота и неделя, са Първи и Втори семинар.
Тогава ще определим датите за следващите два или за всичките шест семинара.
Предоставяме на курсистките възможността да определят датите, за да е сигурно, че са удобни за всички.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: