|
Румен
|
 |
« Отговор #30 -: Януари 26, 2009, 01:11:08 » |
|
Обещах днес да публикувам Програмата на Курса за Майки. Изпълнявам си обещанието.
 | | Семинар 1. Понятие за Здраве и Болест. История и Развитие на Хомеопатията. Основни закони и принципи в Хомеопатията. Понятие за хомеопатичното лекарство. Снемане, Анализ и Водене на случая. Семинар 2. Хомеопатично лечение на Травми (шок, натъртване, нараняване, навяхване, изкълчване и счупване на кост, изгаряне, ухапване и ужилване от насекоми, операция, черепно-мозъчна травма, слънчев и топлинен удар, кървене от носа). Семинар 3. Трескави състояния (Простуди, грипоподобни състояния, настинки; остри хреми). Семинар 4. Синузити/хреми. Отити. Ангини. Ларингити. Бронхити. Астматични пристъпи. Семинар 5. Здравословни проблеми в кърмаческа и ранна детска възраст и тяхното хомеопатично лечение. (Колики. Никнене на зъбките. Афти. Гадене и повръщане. Запек и диария. Протриване. Алергични реакции.) Детски инфекциозни болести и шарки. Ваксинации. Семинар 6. Здраве на Майката. Менструални проблеми. Повръщане по време на бременност. Раждане. Проблеми с кърменето. Мастит, рагади, болки в млечните жлези. | Програмата не е в окончателния си вид. Оставяме я отворена за предложения от страна на курсистките, които бихме се постарали да включим, ако има възможност.
Умения да се справяте в горепосочените ситуации - това е, което си мечтаем да притежавате, уважаеми дами. Надяваме си и някои от вас да имат подобна мечта. И да решат да я последват, както правим ние.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: Януари 27, 2009, 09:01:41 » |
|
Здравейте!Аз май ще сьм втората след Меги записала се,точно това,което е обявено ме интересува като теми и разбира се умението да знам какво точно да наблюдавам в детето,а и в себе си.В какьв срок трябва да платим предплатата и само по банков пьт ли?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: Януари 27, 2009, 09:06:33 » |
|
Забравих да питам нещо...Споменавате книгите на Др. Менделсон-кои вече са издадени и от къде да ги купя?Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: Януари 27, 2009, 11:29:18 » |
|
А ще има ли практически занимания? С казуси и самостоятелно определяне на лечението? Те са доста добър метод за обение.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: Януари 27, 2009, 05:27:47 » |
|
Имам още няколко вьпроса:
1.На сайта на Хомеохелп регистьра на дипломираните хомеопати ми се струва много кратьк - питам конкретно за д-р Марияна Стоименова?
2.Видях книгата на д-р Менделсон?От кьде(освен сайта) мога да я купя и предвижда ли се печат на книгата "How to raise a healthy child despite of your doctor".Мисля,че правилно я цитирам...
3.За какьв срок в най-краен случай ще приключи курса?
Чакам с нетьрпение:))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #36 -: Януари 27, 2009, 06:54:22 » |
|
 | Камбанке, моля да ме извините, получи се неловко. Не съм пропуснал въпросите Ви, но не успях да довърша поста си, поради спешен ангажимент.
1. Регистърът е опит на ХомеоХелп да помогне на пациентите да се ориентират по-лесно и да открият хомеопата си без това ужасно лутане. Ако участвате в други форуми, сигурно сте се впечатлили от безбройните въпроси: Дайте координати на хомеопат в... Включването на колегите в Регистъра е безплатно. До момента нямам задоволително обяснение на факта, че има доста колеги, които не са се включили, тъй като е необходимо само да изявят желание и да си изпратят данните. Истината е, че Регистърът се доказа като полезен и търсен - за последните 9 месеца той е разгледан над 4400 пъти. Но в края на краищата, всеки е господар на волята си. | 2. Освен директно от ХомеоХелп, "Признанията на един лекар-еретик"може да се купи от аптеката на Чаталджа 13 и от "Пингвините". Ако проявите малко търпение, може да си я купите на Курса с отстъпката, която правим на курсистките. В момента работим интензивно по втората книга на д-р Менделсон "Как да отгледате здраво дете, въпреки вашия лекар". Ако не до втората, то до третата ни среща книгата сигурно ще излезе от печат (пу-пу, да не чуе дяволът).
3. Предоставяме на вас - курсистките - да определите датите за 3-4 и 5-6 семинар. Ние ще направим всичко възможно да се съобразим с волята ви, но доста от уикендите ни са ангажирани. Аз виждам реална възможност да приключим на 26 април, т.е. срещите ни да са горе-долу през месец, което е добър интервал между хомеопатични семинари, за да има време за самоподготовка.
Надявам се да не съм злоупотребил с не/търпението Ви .
|
|
|
|
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 07:03:50 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: Януари 27, 2009, 07:56:00 » |
|
Благодаря д-р Стойчев!Ще злоупотребите с търпението ми само ако курса не започне на посочените дати  Чакам с нетърпение.Ще се опитам другата седмица да внеса предплатата.Имам много въпроси,но ще ги запазя за курса.Благодаря още веднъж!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2009, 10:11:55 » |
|
Дълго милих дали да разбуня духовете и тук, и с риск да разсърдя някои хора, реших че е по-добре да не ви го спестявам: http://svejo.net/home/link_summary/149690-10-fakta-koito-trqbva-da-znaete-za-Kursa-za-MaikiНе искам да коментирам автора, нито мотивите му, смятам че всеки е в състояние сам да прецени. Няма да се спирам и на личните нападки, и да отвръщам на шамара с шамар. Но смятям, че като списваща в този форум, съм длъжна да бъда коректна и отговорна. Притеснява ме факта, че рекламата за курса се базира на това как майките ще спестят купища пари, след като го изкарат. Ще могат сами да предписват на лекарства (спестявайки прегледа при хомеопат) на близки и познати.., на което пък се базира виоката цена на самия курс. Едно е образователен курс, който да разясни принципите на този метод, да направи майките по-наблюдателни и полезни за лекуващия ги хомеопат. Курс с по-голяма достъпност, който би бил полезен за популяризирането хомеопатията в България, съвсем друго е да се твърди, че с шест дневен курс човек може да си позволи да лекува хора! Трябва да е ясно, че това твърдение е не само ужасно нелепо, а е опасно и дори вредно. Хомеопатията не е безвредна, и както масово се твърди - „ако не помогне, поне няма да навреди”. С хомеопатични лекарства могат да се направят подтискания, точно колкото и с алопатични! Употребата им от хора, които нямат нужния минимум, може да има последствия. Една добра подготовка, обаче, изисква доста повече знания, които няма как да се получат в подобен курс.Трябва да сте наясно, че след едно недостатъчно подобно лекарство, началните симптоми могат да се променят или да изчезнат, да се появят нови. Толкова, че да не сте способни дори да дадете нужните подробности на хомеопат, който да ви измъкне от кашата. Кой ще носи отговорност, ако се получи нещо такова – майките или организаторите на курса? Или хомеопата, който после ще се наложи да оправя кашите..? От мен - толкова. Всеки си има глава на раменете, децата (и роднините) са си негови.. Дали ще експериментира с тях - е негово решение. И отговорност. Лична.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 07:08:32 от Deepinside »
|
Активен
|
|
|
|
Меги
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2009, 11:04:38 » |
|
Караш ме да се замисля много, ама не само ти Мулти, а и 10-те факта... На мен по-полезни щяха да ми бъдат страница-две с обяснения относто самия курс, да речем по един пасаж за всяка от 6-те теми. От фактите само 3-4 ми помагат да се ориентирам донякъде... Към цените на всички стоки и услуги имам само едно очакване - да отговарят на моята оценка за качествата на стоките и улугите. Ако не отговарят, прескачам и продължавам нататък. В случая обаче не мога да направя никаква оценка и оставам в чудене за съдържанието... Ама тъпото е че поради липса на съдържнието на курса и въпросните 2 страници с повече информация за темите, единственото известно беше цената и се фокусирахме върху нея 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2009, 11:15:35 » |
|
Всеки въпрос в тази тема ще получава отговор.
Коректността и отговорността са добри принципи, които ние също следваме неотклонно.
Курсовете по Класическа Хомеопатия за Майки са замислени и подготвени така, че да дадат възможност на завършилите ги да правят предписания в определени ситуации.
рекламата за курса се базира на това как майките ще спестят купища пари Рекламата на Курсовете се концентрира около това как майките ще спестят купища нерви, притеснения и алопатични медикаменти на своите деца и близки. Спестяването на "купища" пари идва от само себе си, то не е "база" на рекламата.
Едно е образователен курс, който да разясни принципите на този метод, да направи майките по-наблюдателни и полезни за лекуващия ги хомеопат. Курс с по-голяма достъпност, който би бил полезен за популяризирането хомеопатията в България Абсолютно вярно! Това е чудесна идея, за която благодаря! В момента не е по силите на ХомеоХелп да го направи, но бихме работили много активно за осъществяването му в най-близко бъдеще. А Курсовете за Майки просто са друг тип Курсове.съвсем друго е да се твърди, че с шест дневен курс човек може да си позволи да лекува хора! Трябва да е ясно, че това твърдение е не само ужасно нелепо, а е опасно и дори вредно Правото Ви на мнение е свещено. От Вашите мнения личи, че работите активно върху себе си и това буди голямо уважение у нас. А Курсът за Майки не е просто шестдневен. Това е Курс за интензивно обучение, състоящ се от шест семинара. Аз твърдя, че след завършването на нашия Курс, Майките разполагат с достатъчно познания, за да се ориентират правилно кога МОГАТ и не могат, кога ТРЯБВА и не трябва да направят хомеопатично предписание, както и кои са нещата, които никога не бива да правят. Лошите сценарии за неправилно боравене с хомеопатични лекарства са добре известни и на нас, те са реална практика в момента; нашите Курсове спомагат за ограничаването на тази практика!
Употребата им от хора, които нямат нужния минимум, може да има последствия. Хората, завършващи нашите Курсове имат нужния минимум и последствията от техните решения по принцип са положителни.Една добра подготовка, обаче, изисква доста повече знания, които няма как да се получат в подобен курс. Нашите Курсове дават въпросната добра подготовка, както вече имахте възможност да се убедите. Това става благодарение на добре подбраната програма и на факта, че ние не поставяме граница на знанията, които споделяме с курсистките си. Много важен допълнителен фактор за постигане на добра подготовка е, че Курсът - като форма на живо общуване между съмишленици - естествено поставя начало на връзка между нас и курсистките ни, която далеч не приключва със завършването на Курса. След него идва най-хубавото - обсъждането на конкретни ситуации, на което курсистките ни имат пълно право и което носи много взаимна полза и удовлетворение. Връзката, която запазваме с курсистките си след завършването на Курса е нещо, което ние им дължим и което гарантира, че те ще продължат да работят и да усъвършенстват получените умения, а няма да се стъписат пред първия си по-сериозен проблем.Всеки си има глава на раменете, децата (и роднините) са си негови.. Дали ще експериментира с тях - е негово решение. И отговорност. Лична. На това разчитаме. Нашите курсистки са хора, които имат кураж да поемат и да носят отговорност, а не се движат по линията на най-малкото съпротивление. Поемането на отговорност не е само задължение, то е и свобода. Ние поощряваме курсистките си не да експериментират, а да поемат отговорност. Ние носим своята отговорност, те - своята. Така и ние, и те оставаме хората със свободна воля, които сме били и преди.
multimodal, позволете ми да Ви благодаря за точно зададените въпроси и за съпричастността Ви към нашата идея.
Най-голямото достойнство на този форум е спазването на добрия тон на разговорите и компетентността на съфорумците.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2009, 11:26:49 » |
|
Меги,
преди няколко дни публикувахме Програмата за Курсовете. (Нали не сте я пропуснали? ) Аз подготвям предварителна информация по някои от темите, но се колебая колко кратка/обширна да бъде. Разбира се, че не е възможно да изнесем тук целия лекционен материал, а от друга страна изглежда, че само маркирането на темите не Ви е достатъчно. Бихте ли си направили труда да ме ориентирате колко и каква информация Ви е необходима, за да Ви помогне да вземете решението си? За мен ще бъде удоволствие да Ви я дам - тук или като лично съобщение.
P.S. Що се отнася до "10-те факта" - ако в собствения си блог не мога да споделя свободно това, което ме вълнува, тогава къде? Освен това, работя върху следващите "10 факта". Малката буря като че ли отшумява, в тях ще има повече информация и повече положителни емоции.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 11:31:07 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2009, 12:13:27 » |
|
Нашите Курсове дават въпросната добра подготовка, както вече имахте възможност да се убедите. Това става благодарение на добре подбраната програма и на факта, че ние не поставяме граница на знанията, които споделяме с курсистките си. Много важен допълнителен фактор за постигане на добра подготовка е, че Курсът - като форма на живо общуване между съмишленици - естествено поставя начало на връзка между нас и курсистките ни, която далеч не приключва със завършването на Курса. След него идва най-хубавото - обсъждането на конкретни ситуации, на което курсистките ни имат пълно право и което носи много взаимна полза и удовлетворение. Връзката, която запазваме с курсистките си след завършването на Курса е нещо, което ние им дължим и което гарантира, че те ще продължат да работят и да усъвършенстват получените умения, а няма да се стъписат пред първия си по-сериозен проблем.
Границата няма как вие да я поставите реално, дано си давате сметка, че слагате оръжие в ръцете на недотам обучени хора. Може да четат и да знаят много, а може би разчитат само на вашия курс - да им даде нужната подготовка, хора има всякакви.. Курсовете по Класическа Хомеопатия за Майки са замислени и подготвени така, че да дадат възможност на завършилите ги да правят предписания в определени ситуации. Съжалявам, но и това звучи неубедително - как бихте оценили доколко са възможностите им? Как бихте им дали увереността да предписват и при каква ситуация? Визирам хората, които ще разчитат на знанията си от курса. И изобщо - не става ясно от рекламата кои са тези ситуации, в които курсистите могат да предписват сами? Лично аз, на първо четене, реших че става въпрос за първа помощ.., но очевидно не съм разбрала.. Рекламата на Курсовете се концентрира около това как майките ще спестят купища нерви, притеснения и алопатични медикаменти на своите деца и близки. Спестяването на "купища" пари идва от само себе си, то не е "база" на рекламата. Очудва ме подобно твърдение, та нали по-назад бяхте написали, че се целите в групата на "верните" хора. Дали аз не съм разбрала, че сте имали предвид майки, които вече са се ориентирали към холистичните методи..? А Курсът за Майки не е просто шестдневен. Това е Курс за интензивно обучение, състоящ се от шест семинара. Аз твърдя, че след завършването на нашия Курс, Майките разполагат с достатъчно познания, за да се ориентират правилно кога МОГАТ и не могат, кога ТРЯБВА и не трябва да направят хомеопатично предписание, както и кои са нещата, които никога не бива да правят. Лошите сценарии за неправилно боравене с хомеопатични лекарства са добре известни и на нас, те са реална практика в момента; нашите Курсове спомагат за ограничаването на тази практика! Не виждам в програмата ви да се коментира теория на подтискането, законът на Херинг - все важни и изначални за хомеопатията неща. Изучаването на десетина - двайсет лекарства не е достатчно, за да могат курсистите да направят диференциална диагноза между.. да речем.. Аресеникум албум и Нукс вомика, при грипни състояния, когато симптомите им се припокриват. Съгласна съм, че реперториум може и да не е нужен винаги. Но това е в случаите, когато са налице ключови или СРОС симптоми. Колко от вашите лични пациенти са дошли с така ясни симптоми? И смятате ли, че няма да имат смелостта да изпробват наученото, и това съответно да доведе до оплитане на случая, или в най-лошия случай - подтискане? Дали, носейки тази голяма отговорност, както твърдите, ще бъдете винаги на линия, за да помогнете да се избере правилното лекарство? Общо-взето - много въпроси, но основно - как смятате да систематизирате/подберете информацията, която ще поднесете.. И то такава, че да не се рискува здравето на пациентите (нищо, че случая няма да е ваш). За мен - това е невъзможно в рамките на само 6 семинара..
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 12:29:46 от multimodal »
|
Активен
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2009, 05:11:41 » |
|
Сьмненията и колебанията на Меги напьлно се покриват с моите,затова ако има отговор моля нека да е в темата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #44 -: Февруари 03, 2009, 12:30:06 » |
|
Уважаема multimodal,
Съзнавам, че поех ангажимент Всеки въпрос в тази тема ще получава отговор. , но повярвайте ми, надявам се да не сте го приели толкова буквално. как бихте оценили доколко са възможностите им? Как бихте им дали увереността да предписват и при каква ситуация? Дали аз не съм разбрала, че сте имали предвид майки, които вече са се ориентирали към холистичните методи..? Но това е в случаите, когато са налице ключови или СРОС симптоми. Колко от вашите лични пациенти са дошли с така ясни симптоми? И смятате ли, че няма да имат смелостта да изпробват наученото, и това съответно да доведе до оплитане на случая, или в най-лошия случай - подтискане? Дали, носейки тази голяма отговорност, както твърдите, ще бъдете винаги на линия, за да помогнете да се избере правилното лекарство? Извинете, но всеки един от тези въпроси предполага писане на реферат. Надявам се, че нямате намерение да представите физическата ми невъзможност да отговоря своевременно на такава лавина от въпроси за нежелание да го направя. Би било спекулативно.
Позволявам си да помоля съфорумците за разбиране - аз имам пациенти за прегледи, имам десетки телефонни разговори с пациенти, имам книги за превод и редакция, подготвям се много активно и за Курс за Майки, имам ангажименти и към семейството си - не съм в състояние да отделям по 2 часа на ден, за да се явявам на изпити, чийто край не се вижда.
Почти всички цитирани въпроси имат своето място в програмата на Курса, където получават съответното внимание. Някои от тях изобщо не касаят предмета на Курса.
multimodal, моля Ви, възползвайте се от правото си да откривате теми - всеки от зададените въпроси заслужава отделна тема и там ще ги разискваме като колеги, в съответния академичен стил, а не в стил "кръстосан разпит".
Целта на тази тема е да дам разяснения на потенциалните курсистки, за да ги подпомогна във вземането на решение - желаят ли или не желаят да се включат в нашите Курсове. Ей, Богу, маса народ си живее твърде добре и без да е завършил курс по хомеопатия! Колкото и резонно да звучат въпросите Ви, multimodal, те са задавани от човек, който смята, че такъв Курс не бива да бъде провеждан. Уважавам мнението Ви, но моето е противоположно на Вашето - аз мисля, че тези Курсове са полезни на Майките, които го завършват. Не бива да превръщаме съфорумците си в заложници на нашите теоретични спорове, в които ние дори нямаме и разногласия. Споровете са нещо добро, стига да са в подходящото време и на подходящото място.
Меги и Камбанке, моля да ме извините, че отложих отговорите на вашите въпроси. Ще направя всичко възможно да ги получите утре.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 12:44:45 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
|