|
богата
|
 |
« Отговор #45 -: Февруари 03, 2009, 11:53:03 » |
|
Румен, да, трябва си по една тема/реферат за всичко... И не е по силите на един човек да ги развие. тук... Но е по силите на един човек да заблуди съзнателно или несъзнателно майките. Аз не съм учила при никого, но съм пациент от над 15 години. Имаше един сблъсък при поредния ми хомеопат (поради смяна на местоживеенето, не поради друго). Бях си позволила да дам нещо от предишния хомеопат и после да се весна при настоящия, за да лекува едногодишното ми дете от приближаващ бронхит. Тогава хомеопатът ми каза - Аз сега как да изчистя картината, за да дам точното лекарство? ... Тоест - оттогава не давам НИЩО без хомеопат. Нищичко. (освен арника, за която първо давам, после се обаждам и веднъж скоро направих една грешка, но няма вече да се повтори...) Дори не намалявам честотата на приема, без да сме се чули по телефона с хомеопата. Правилно ли е според теб това поведение? Ако е правилно, това влиза в противоречие с обосновката ти за целите на курса. Запозната съм и с понятието "доказване" - видях го в пълен вид. Ти успяваш ли на курса да го вмениш като основна опасност при "ненамиране" на точния препарат? Коректно е според мен, в рекламата на курса дза се постанови - не е за самолечение и лечение на други хора. А само за спешна помощ, (примерно: не повече от 1 медикамент и след това лечение от хомеопат). Това е личното ми клиентско/пациентско мнение. Тук май се разминаваме основно... Ужас...(ужас за мен, защото много ми харесва всичко , което си споделил в този форум...) Желая успех на Курса, стискам ти палци за запазване на ентусиазма във всичките ти хомеопатично-популяризаторски намерения! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #46 -: Февруари 03, 2009, 11:55:38 » |
|
multimodal, моля Ви, възползвайте се от правото си да откривате теми - всеки от зададените въпроси заслужава отделна тема и там ще ги разискваме като колеги, в съответния академичен стил, а не в стил "кръстосан разпит". Пиша тук, понеже касае курса, иначе нямам против да се обсъждат тези въпроси в друга тема. Би било изключително полезно. Уважавам мнението Ви, но моето е противоположно на Вашето - аз мисля, че тези Курсове са полезни на Майките, които го завършват. Не бива да превръщаме съфорумците си в заложници на нашите теоретични спорове, в които ние дори нямаме и разногласия. Споровете са нещо добро, стига да са в подходящото време и на подходящото място. Румен, въпросите ми не са точно въпроси, а резерви, които споделям с вас като организатор на този курс, понеже будят у мен притеснения... Иначе съм сигурна, че отговори ще се намерят, особено при положение, че хората, за които са предназначени, не разполагат с вашата информация. Имам някои възражения по отношение на курса и, моля, не приемайте като лично отношение това, което пиша. Мисля, че бъдещите ви курсисти трябва да знаят някои подробности, преди да решат да го посещават, и особено преди да се решат да дават на своя отговорност лекарства на децата и близките си. Всъщност, което основно ме тревожи, е етичната страна на този курс, която, смятам, преминава някои граници. На първо място по отношение на пациентите - дава се възможност за експерименти, които крият много рискове, (по въпроса с цената нямам какво ново да кажа). И второ - към хомеопатичната общност - никой хомеопат няма да е щастлив от това пациентите му да взимат/получават по свое усмотрение лекарства, а после той да оправя бъркотиите и да бъде отговорен за здравето им. Вероятно бихте могъл да си позволите тези рискове за някои от личните си пациенти, за които сте сигурен колко са навътре в материята, и какво биха или не биха си позволили, но това всеки хомеопат може да прецени и съответно да позволи на своя отговорност. По отношение на органиирания от вас курс - в началото останах с впечатление, че ще се изуачват принципите на метода, основните закони, кога да се дава лекарство и кога се изчаква, потенциите и техния избор, начините на тълкуване на реакциите след лекарството – посока на излекуване, основни знания за миазмите и техния фактор при избор на лекарство, оценка на реакцията и нужда от смяна на лекарството и пр. неща, които да помагат на майките в съвместното лечение на децата им. Лекарствата от първа необходимост не са излишни на никого, особено ако се преподават подробно картините им, така че да се избегне рутинното им използване. Но вашите цели далече надхвърлят това ми предположение, още повече - за толкова кратко време. Твърдението, че за шест семинара курсистите ви получават необходимия минимум, за да си позволяват да се самолекуват и да лекуват близки и познати, е буквално плашещо. Ясно е, че всеки може да организра курс – дали е грънчарство, балет или хомеопатия – няма никакво значение, в България не са уредени законово тези неща. На тази законова дупка се базира и курсът в ХО за не-лекари (по простата причина, че има забрана хомеопатия да се практикува от не-лекари). Там обаче нещата са доста по-отговорни и сериозни - курсът е двугодишен, има тестове за проверка на знанията към всеки един семинар, предвидени са 180 часа супервизии (работа с пациенти под зоркия поглед на практикуващ хомеопат). Накрая се пише дипломна работа и знанията се проверяват на изпит (реален пациент - снемане на случай, анализ и предписание). Сертификатът (диплом) не важи по българското законодателство, но ако курсистът е изкарал медицински (2 годишен) курс, положил е изпити по обща медицина, и заедно със знанията по хомеопатия, се смята, че има необходимия минимум. В „Едикта”, където се обучават лекари, е идентично, - курсът е 3 годишен, като супервизиите са едва след завършване на теоретичната част, през 3-тата година. Това се смята за минимум, разбира се все още недостатъчен. Вие сам знаете как е в чужбина – в първите няколко години, след завършване, начинаещите хомеопати работят задължително с колеги, които имат по-голям опит.
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 12:11:04 от multimodal »
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #47 -: Февруари 04, 2009, 02:06:30 » |
|
Малко разяснения по повод желанието на Меги и Камбанка за допълнителна информация:
Целта на Курсовете по Класическа Хомеопатия за Майки е да се обучат Майките да оказват първа помощ с хомеопатични лекарства при неотложни и при някои спешни състояния.
Обучаваме Майките да различават спешни от неотложни състояния и остра болест от обостряне на хронична болест, да се ориентират в кои ситуации могат да назначават лекарства, в кои ситуации трябва да търсят професионална хомеопатична или лекарска помощ и какво могат да сторят, докато я получат (хомеопатично предписание и общи грижи за болното или пострадалото дете).
Обучаваме Майките да снемат един остър случай, за какви симптоми да наблюдават и как да ги интерпретират, за да могат да изберат лекарство или да помогнат на лекуващия си хомеопат.
За всяко болестно състояние се дава обща и специфична информация – за начина на протичане и степента на риск от усложнения, за какви симптоми следим, как ги използваме като ориентир за лекарството, как диференцираме едно от лекарство от друго със сходна симптоматика, как избираме потенцията на лекарството и интервала между приемите.
При воденето на случая – как се ориентираме дали лекарството е правилно подбрано или не (според закона на Херинг); кои са критериите за преценка дали хомеопатичното лекарство оказва лечебен или потискащ ефект; как водим лечението, когато лекарството е правилно; как постъпваме, когато преценим, че лекарството е грешно.
По повод постовете на богата и multimodal бих искал да напомня един факт, който като че ли се забравя или пропуска - според мен, броят на хората, които и без друго назначават хомеопатични лекарства никак не е малък. До това решение се стига по най-разнообразни пътища - като започнем от предписанията, правени от лекари-НЕхомеопати, които пациентите приемат безрезервно, минем през хомеопатичните лекарства, давани на пациенти от добронамерени фармацевти и се стигне до самолекуване с хомеопатично лекарство, което е помогнало на близък или познат със сходен проблем. Има и безброй междинни варианти. Този процес не може да бъде спрян. Но може да бъде повлиян и насочен в правилна посока, поне отчасти. Това е една от важните благоприятни последици от завършването на курс по хомеопатия "първо ниво", какъвто е нашият Курс.
Освен това, създаде се впечатление, че нашият Курс цели най-вече Майките да назначават сами хомеопатични лекарства, ВМЕСТО да отидат на хомеопат. Това е погрешно.Курсът цели Майките да могат да назначават хомеопатични лекарства, вместо да дават АЛОПАТИЧНИ медикаменти. Пред повечето Майки стои не въпросът "Да заведа ли детето на хомеопат, или да му предпиша сама?", а въпросът "Да му предпиша ли хомеопатично лекарство, или да го заведа на лекар, който ще предпише медикамент?"
Нормално е в тази тема по-активни да са дамите, които имат и подържат контакт с практикуващ хомеопат - като пациенти или приятели. Вие имате отговори на доста от въпросите, които ежедневието поставя пред една Майка. Но много, много Майки нямат тези отговори и по силата на обстоятелствата, на които няма какво да противопоставят, те отиват директно в поликлиниката.
И последно (засега). Мисля, че не бива все пак да се нагнетява впечатление у любителите на хомеопатията, че едно погрешно предписано хомеопатично лекарство едва ли не ще отбележи началото на края на света. На фона на всеобщото неглижиране на страничните ефекти на алопатичните медикаменти подобно внушение по-скоро би отказало човек да ползва хомеопатични лекарства за сметка на медикаментите. Разбира се, че с хомеопатичните лекарства трябва да се борави внимателно, но начинът как да се прави това може да се научи и извън професионалните курсове.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #48 -: Февруари 04, 2009, 03:17:41 » |
|
Целта на Курсовете по Класическа Хомеопатия за Майки е да се обучат Майките да оказват първа помощ с хомеопатични лекарства при неотложни и при някои спешни състояния. Може би е добре да се изясни какво разбирате под спешни и неотложни. По мое мнение втория ви семинар напълно ги покрива, но пък времето е твърде кратко Курсът цели Майките да могат да назначават хомеопатични лекарства, вместо да дават АЛОПАТИЧНИ медикаменти. Пред повечето Майки стои не въпросът "Да заведа ли детето на хомеопат, или да му предпиша сама?", а въпросът "Да му предпиша ли хомеопатично лекарство, или да го заведа на лекар, който ще предпише медикамент?" Дали аз не съм разбрала, но от предишните ви постинги останах с впечатлението, че групата потребители, в която се целите, е от майки, които вече са се спрели на хомеопатията и имат огромно желание да си набавят повече информация. Намирам противоречие в постингите ви - това сте писал по-назад в темата: А Целта на Курса ни е да обучим Майките, които осъзнават потребността си да владеят Хомеопатията, макар и на ниво спешни и неотложни състояния. На този етап не разчитаме на по-голяма посещаемост - разчитаме в Курса да участват ТОЧНИТЕ хора. Обучаваме Майките да снемат един остър случай, за какви симптоми да наблюдават и как да ги интерпретират При воденето на случая – как се ориентираме дали лекарството е правилно подбрано или не (според закона на Херинг); кои са критериите за преценка дали хомеопатичното лекарство оказва лечебен или потискащ ефект; как водим лечението, когато лекарството е правилно; как постъпваме, когато преценим, че лекарството е грешно. Това всичкото кога и къде ще го вместите..? Програмата, която сте публикували, дава съвсем друга информация. Поне аз останах с впечатление, че общата част, в която (принципно) се разглеждат методология, позология и пр., е само в рамките на един семинар, който има и друго предназначение, както се вижда. Семинар 1. Понятие за Здраве и Болест. История и Развитие на Хомеопатията. Основни закони и принципи в Хомеопатията. Понятие за хомеопатичното лекарство. Снемане, Анализ и Водене на случая. В рамките на 4 дни/семинара е предвидено разглеждане на групите болестни състояния, симптомите, които предизвикват и съответно потенциалните лекарства, за които може да се мисли. Което не изключва възможността да се правят рутинни предписания, така да се каже - по боаронски. Никъде не видях колко точно лекарства влизат във вашата програма и колко подробно ще бъдат разглеждани. При тези широкомащабни групи болести, честно да си кажа, се съмнявам да успеете да обхванете дори най-често срещаните. Освен ако информацията не е сведена до минимум, което всъщност дава най-много възможност за грешки. Неслучайно в предишния си пост наблегнах на това колко време се изучават основите на хомеопатията. Точно за да се избегнат ситуациите (които се описали подробно) на грешни предписания, недобросъвестно използване на лекарствата за лечение и самолечение. Нищо лично, но в този формат, времето което е нужно за тази огромна по обем информация, е абсолютно недостатъчно. И още нещо, което гледам сте изпуснали като отметка, но ще наблегна пак на него, защото смятам, че е важно. Ако майките ползват услугата на хомеопат, той едва ли ще се зарадва да носи отгорност и да лекува някой, който е взел лекарство по собствено/нечие чуждо предписание. Особено на лаик. Замисляли ли сте се какво е мнението на колегите ви хомеопати за това?
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 04:26:31 от multimodal »
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #49 -: Февруари 04, 2009, 06:35:04 » |
|
Нормално е в тази тема по-активни да са дамите, които имат и подържат контакт с практикуващ хомеопат - като пациенти или приятели. Вие имате отговори на доста от въпросите, които ежедневието поставя пред една Майка. Но много, много Майки нямат тези отговори и по силата на обстоятелствата, на които няма какво да противопоставят, те отиват директно в поликлиниката.
Замислям се доста над този абзац. Дали не става въпрос за майки, които ще лекуват децата си с хомеопатия, но нямат хомеопат..? Ако е така, редно е да присъства в рекламата ви за курса. А и този вариант ми се струва съвсем опасен вече, може би за тях е по-добре в поликлиниката..
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 06:39:33 от multimodal »
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #50 -: Февруари 05, 2009, 12:53:25 » |
|
Днес - с някаква смесица от тъга и радост - осъзнах колко отдавна не сме говорили за най-важното нещо, свързано с Курсовете ни за Майки - колко прекрасно преживяване са те!
Като участник и организатор съм бил на различни хомеопатични семинари и най-силното ми впечатление от тях е, че те никога не са еднакви. Всеки хомеопатичен семинар е като нов том на любима книга, която се пише от различни автори. Във всички хомеопатични семинари винаги има и нещо друго, освен знанието, което участниците и организаторите получават. То е свързано с насладата от общуването между хора със сходни идеи и емоционални нагласи.
Това е коренът на тази силна вътрешна тръпка, с която подхождаме към организацията на нашите Курсове - те ни носят приятели!
Съпругата ми и аз сме семпло устроени хора - ние знаем, че получаването идва след даването - ние с радост даваме знание, защото така получаваме знание; с радост даваме приятелство, защото така получаваме приятелство. Това не е идеализмът на тийнейджъра - той е идеалист, защото така му идва отвътре. Ние сме такива, защото освен че това ни дава спокойствие и ни прави щастливи, знаем защо е по-добре и по-правилно да бъдем такива.
Ето защо не поставяме граници на знанието, което сме готови да споделим с приятели. Предварителната програма дава само началото. На всеки отделен семинар обсъждаме всевъзможни въпроси, за които не се готвим предварително, защото те идват спонтанно от курсистките и никой - нито ние, нито те - не предполага кое ще се превърне в най-полезно научено.
Някои от скептично настроените събеседници знаят много неща за хомеопатията и хомеопатичните курсове. Ние знаем и още нещо - как да направим така, че да предадем достатъчното и необходимото на Майките знание за 6 семинара.
Затова се радваме на всяко обаждане от заинтересована Майка - защото тя е нашият нов приятел! Тя е, която ще превърне Курса в преживяване!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
AFRODITA
hidden
Бард

Неактивен
Публикации: 86
|
 |
« Отговор #51 -: Февруари 06, 2009, 03:05:13 » |
|
Някой има ли информация колко струват други хомеопатични курсове? Питам понеже гледам, че се коментира цената напред.
|
|
|
|
|
Активен
|
Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #52 -: Февруари 10, 2009, 07:38:28 » |
|
Имаше един семинар при Дора Пачова... ще го издиря, ако някой друг не попадне на него преди мен.
Мулти, много сериозно ме накара да се замисля. Твърде кратък е курса, и недай си боже да ти даде самочувствие да лекуваш сам близките си... Предполагам, има причина, поради която хомеопатичката ми не само е преминала първоначално обучение, но и ходи поне 2 пъти годишно на 2седмични семинари по света. Затова и предпочитам да разчитам на нея.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #53 -: Февруари 10, 2009, 08:25:30 » |
|
Облаче, и аз се надявах на конкретни обяснения относно това как ще се побере твърде обширната информация в този хорариум, но не би. Или поне на промяна в стаута на курса. Да не предполага лечение и самолечение, а да е информативен (както Богата предложи). В другия случай - да се увеличи достатъчно хорариума, за да има подходящия минимум все пак.
Може би обещанието за приятелство и обяснения от типа 'вЕрвайте ми' да е достъчно за някои майки да се запишат... Надявам се поне на реалната им самооценка (колко знаят и могат) преди да изписват/препоръчват хомеопатично лечение. Което също би било субективно поради липсата на база за сравнение.
Апропо - много хипотетични ситуации се натрупват.. Очаквам отзиви от курсистките. :))
П.П. за семинара на Пачова бях пуснала тема
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #54 -: Февруари 11, 2009, 07:18:31 » |
|
недай си боже да ти даде самочувствие да лекуваш сам близките си... Уважаема Сребърен облак,
Самочувствието да лекуваш идва със знанието. Знанието идва от книгите и умението да ги ползваш добре, а за изработване на такова умение е нужен учител, преподавател, наставник или както Ви е угодно да го възприемете (не вреди, ако отношенията Ви с него са приятелски).
Дълбоко мое убеждение, което съм отстоявал неведнъж е, че лекарите не са направени от по-различно тесто от останалите хора. Талантът да лекуваш не се "раздава" в медицинските училища. Според мен, няма човек, комуто a priori да може да се отрече такъв талант. Но и той, както всеки талант, има нужда от грижи, за да бъде развит.
Може би Вие имате такъв талант? Може би, ако се погрижите за него, това ще Ви даде и самочувствието, което ви липсва - да използвате още едно Ваше умение в интерес на здравето на близките си? Не сте имали поне един момент, в който да Ви се е искало да имате такова умение?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #55 -: Февруари 16, 2009, 05:44:04 » |
|
Уважаеми дами,
В дискусиите около нашия Курс за Майки през последния месец бяха дадени някои добри съвети (Благодарим ви! ), част от които решихме да вземем предвид, а това доведе до съществена промяна на Програмата и Формата на Курса.
Програмата стана по-богата и по-точно съобразена с тематиката на Курса, а новият Формат значително увеличи хорариума и дава възможност за повече практически занимания.
В новия си формат Курсът се състои от един двудневен семинар и 4 семинара от по ден и половина. Към тях добавихме и два "предсеминара", чрез което съществено увеличихме обема на учебния материал. Освен това, след всеки уикенд ще провеждаме по един тричасов "онлайн-семинар", т.е. в продължение на 3 часа ще бъдем в директна връзка с курсистките си, за да обсъждаме допълнително възникнали у тях въпроси.
В настоящия си вид Програмата на Курса изглежда така:
ПРЕДСЕМИНАР 1* ВЪВЕДЕНИЕ В ХОМЕОПАТИЯТА. ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМИ. УИКЕНД 1 ВЪВЕДЕНИЕ В ХОМЕОПАТИЯТА. ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМИ. СЪБОТА ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ВЪВЕДЕНИЕ В ХОМЕОПАТИЯТА. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ОСНОВНИ ЗАКОНИ И ПРИНЦИПИ В ХОМЕОПАТИЯТА. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 СНЕМАНЕ И АНАЛИЗ НА СЛУЧАЯ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 ВОДЕНЕ НА СЛУЧАЯ. НЕДЕЛЯ ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМИ – ШОК, НАТЪРТВАНЕ, НАРАНЯВАНЕ, НАВЯХВАНЕ, ИЗКЪЛЧВАНЕ И СЧУПВАНЕ НА КОСТ, ОПЕРАЦИЯ, КЪРВЕНЕ ОТ НОСА, ИЗГАРЯНЕ, ИЗМРЪЗВАНЕ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ТРАВМИ – УХАПВАНЕ И УЖИЛВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ, ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА, СЛЪНЧЕВ И ТОПЛИНЕН УДАР. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 ПРАКТИЧЕСКА РАБОТА. ПРИМЕРНИ СЛУЧАИ. ТЕСТ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА. УИКЕНД 2 ТРЕСКАВИ СЪСТОЯНИЯ (=ПРОСТУДИ, ГРИПОПОДОБНИ СЪСТОЯНИЯ, НАСТИНКИ). ОСТРИ ХРЕМИ СЪБОТА ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ТРЕСКАВИ СЪСТОЯНИЯ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ТРЕСКАВИ СЪСТОЯНИЯ. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 ТРЕСКАВИ СЪСТОЯНИЯ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 ТРЕСКАВИ СЪСТОЯНИЯ. НЕДЕЛЯ ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ПРАКТИЧЕСКА РАБОТА. ПРИМЕРНИ СЛУЧАИ. ТЕСТ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА. УИКЕНД 3 ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ВЪЗПАЛЕНИЯ НА УНГ-ОРГАНИТЕ И ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА (СИНУЗИТИ/ХРЕМИ. АНГИНИ. ОТИТИ. ЛАРИНГИТИ. КАШЛИЦИ. АСТМАТИЧНИ ПРИСТЪПИ.) СЪБОТА ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 СИНУЗИТИ/ХРЕМИ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 АНГИНИ. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 ОТИТИ. ЛАРИНГИТИ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 КАШЛИЦИ. АСТМАТИЧНИ ПРИСТЪПИ. НЕДЕЛЯ ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ПРАКТИЧЕСКА РАБОТА. ПРИМЕРНИ СЛУЧАИ. ТЕСТ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА. УИКЕНД 4 ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ В КЪРМАЧЕСКА И РАННА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ И ТЯХНОТО ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ. (КОЛИКИ. НИКНЕНЕ НА ЗЪБКИТЕ. АФТИ. ГАДЕНЕ И ПОВРЪЩАНЕ. ЗАПЕК И ДИАРИЯ. ПРОТРИВАНЕ. АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ.) ДЕТСКИ ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ И ШАРКИ. ВАКСИНАЦИИ. СЪБОТА ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 КОЛИКИ. НИКНЕНЕ НА ЗЪБКИТЕ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 АФТИ. ГАДЕНЕ И ПОВРЪЩАНЕ. ЗАПЕК И ДИАРИЯ. ПРОТРИВАНЕ. АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 ДЕТСКИ ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ И ШАРКИ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 ВАКСИНАЦИИ. НЕДЕЛЯ ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ПРАКТИЧЕСКА РАБОТА. ПРИМЕРНИ СЛУЧАИ. ТЕСТ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА. ПРЕДСЕМИНАР 2* АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ НА МАЙКАТА. ГЛАВОБОЛИЕ. УИКЕНД 5 АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ НА МАЙКАТА. ГЛАВОБОЛИЕ. ПОНЯТИЕ ЗА ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ. ШКОЛИ В ХОМЕОПАТИЯТА. СИТУАЦИЯТА С ХОМЕОПАТИЯТА В БЪЛГАРИЯ. СЪБОТА ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 МЕНСТРУАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ПРОБЛЕМИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 РАЖДАНЕ. ПРОБЛЕМИ С КЪРМЕНЕТО. ЛЕКЦИЯ 3 14.00 - 15.30 ГЛАВОБОЛИЕ. ЛЕКЦИЯ 4 16.00 - 17.30 ПОНЯТИЕ ЗА ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНИ БОЛЕСТИ. ШКОЛИ В ХОМЕОПАТИЯТА. СИТУАЦИЯТА С ХОМЕОПАТИЯТА В БЪЛГАРИЯ. НЕДЕЛЯ ЛЕКЦИЯ 1 9.30 - 11.00 ОБЩ ПРЕГОВОР. ТЕСТ. ЛЕКЦИЯ 2 11.30 - 13.00 ОБСЪЖДАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА. * Предсеминарите представляват материали, които се изпращат на курсистките предварително, за да се запознаят с предстоящата тема. На семинара, който следва съответния предсеминар, се преподава съответната тема с акцент върху въпросите на курсистките по темата.
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 10, 2009, 05:12:18 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #57 -: Март 04, 2010, 02:11:23 » |
|
Последният Курс за Майки в Добрич ни изкефи върховно. Става все по-хубаво и по-хубаво.
И вече тръпката е в очакването на
Началото на Курса по Класическа Хомеопатия за Майки във Варна:
17 и 18 април 2010
Новините за Курсa: през страницата във Facebook
Който желае, да заповяда. Добре дошъл е. Който не желае - Успех в живота!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Румен
|
 |
« Отговор #58 -: Март 29, 2010, 04:56:49 » |
|
Важно:
Начало на Курса за Майки във Варна - 09/10 октомври 2010 часа.
Моля, желаещите да участват в Курса да се свържат с нас колкото е възможно по-скоро.
Информация за Курса може да намерите ТУК.
|
|
|
|
« Последна редакция: Септември 22, 2010, 08:44:40 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
|