Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2009, 02:33:35 » |
|
И още нещо:
"За филтрите - това какви метали задържат зависи от материала на филтъра и валентността на йоните във водата (е, не само, но предимно от това), а не дали са от групата на тежките метали или не. Повечето филтри покрай тежките метали задържат и други йони, които са от същата валентност или са с близък йонен радиус и т.н. Най-добре е да се купува качествен филтър, който си идва със спецификации. Там би трябвало да пише какво задържа, на какъв принцип работи и т.н."
Може би оптималното решение е да се редува филтрирана с изворна вода. И чат-пат минерална. Сега ще вадя бумагите на моя филтър да чета пак.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2009, 02:43:03 » |
|
Най-общо казано, от ровенето в нета открих, че хипохлоритите са: калиев - хлорна вар натриев - белина Някой има ли идея какви органични съединеня могат да се получат при взаимодействието на хлорния йон с ароматните въглеводороди? А това е ясно като бял ден - нАуката има да наваксва, по-напред сме едни гърди със замърсяването. :) Протичат много фотохимични реакции, които дори не са изследвани напълно засега.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2009, 03:14:44 » |
|
Ето какво ми отговори една приятелка - химик за хлора:
Общо взето наистина планинските извори са най-чистите, но кой има време непрекъснато да ходи и да точи вода от изворчета:)"
Назад към Природата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #18 -: Февруари 17, 2009, 01:18:32 » |
|
Като прочетох заглавието, си рекох.."Хайде, долу дрехите!", пък то..водни истории  И аз мисля, че най- добре си е водичка от чисто изворче. Даже преди няколко дни си носих вода/ 8 литра  / от планинско изворче по едни стръмни скалички. Чак се чудя, как не се хързулнах с тази водичка по наклончето.  Пречистих си я с клиноптилолит и сега гледам на нея като истинско богатство.  Жалко, че ми е много далеч. Но ще търся изворна вода в района. Мисля, че е по- добре от всичко друго.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #19 -: Февруари 17, 2009, 08:56:55 » |
|
доколкото зная газираната вода се газира със въглероден двуокис. когато бях малка татко ме научи да пия газирана вода /че и до сега я обожавам - добре че ми оперираха сливиците преди 2 години  /. в къщи имахме един сифон и му се завиваха едни патрончета пълни с въглероден двуокис - когато използвахме патрончетата, ги носехме да ги заредят отново  но си пълнехме сифона от чешмата 
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Февруари 18, 2009, 12:17:28 » |
|
доколкото зная газираната вода се газира със въглероден двуокис. Е, сега в учебниците го пишат като въглероден диоксид. Още го смятат за негативен елемент.. Аз малко съм скептична - и той има много голяма роля в жизнените процеси.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2009, 01:02:19 » |
|
Гледам, само за химичния и физичен строеж на водата говорите, а никой дума не отваря за енергийната и структура. Нали с "паметта на водата" се обяснява и действието на хомеопатията.. В този смисъл водата от чист планински поток е жива/, тази от тръбите, дори и пречистена- мъртва. В домашни условия водата може да се структурира с мисъл, молитва, мантри.. Да не забравя.. също и като се магнетизира. Последното се постигало, като се слагат магнити на тръбите, които изкуствено завихрят водата вътре. Не знам подробности, но се интересувам. Някой ако знае повече, да казва. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #22 -: Февруари 18, 2009, 10:54:26 » |
|
Е, сега в учебниците го пишат като въглероден диоксид. Още го смятат за негативен елемент.. Аз малко съм скептична - и той има много голяма роля в жизнените процеси.
Мулти, бе то не е ли едно и също? аз съм пълен невежа по отношение на химията  знам само, че обожавам газираната вода 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Февруари 18, 2009, 11:07:13 » |
|
Едно и също е, разбира се. Но, както и на при нас навремето, в учебниците се изписва само едното име. Дъщеря ми наскоро ме пита какво е въглероден двуокис.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Февруари 18, 2009, 11:29:21 » |
|
Еми, глупости естествено - двуокис е на български, диоксид - на ... патагонски.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #25 -: Февруари 18, 2009, 11:34:46 » |
|
абе знаех си, че има нещо скрито в ръкава 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #26 -: Февруари 18, 2009, 03:38:44 » |
|
В домашни условия водата може да се структурира с мисъл, молитва, мантри.. Да не забравя.. също и като се магнетизира. Последното се постигало, като се слагат магнити на тръбите, които изкуствено завихрят водата вътре. Не знам подробности, но се интересувам. Някой ако знае повече, да казва.  молитва да, магнити не (ако може със сребърни тръби)  под магнетизиране - не с магнити, а с жизнен магнетизъм (енергийна операция) - може с пръсти за налята вече вода
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 03:42:12 от Deepinside »
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #27 -: Февруари 18, 2009, 04:45:46 » |
|
молитва да, магнити не (ако може със сребърни тръби)  под магнетизиране - не с магнити, а с жизнен магнетизъм (енергийна операция) - може с пръсти за налята вече вода искаш да кажеш, да си умиеш ръцете в чашата  това много ще допадне на сина ми, като сипва вода на сестра си майтап шефе, ама не се стърпях 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|