|
богата
|
 |
« -: Март 08, 2009, 04:31:50 » |
|
Моля, споделете опит в избирането на кукла за вашите момиченца. Въобще какъв е изборът в днешно време?
Представям си я - да е едра (примерно около 40-50 см.), да е от памучен плат, с преждеста коса, натуралистични форми, да е анти- Барби, да е без пластмаса, да не пуска боя, да не мирише.. Да е "топла" и усмихната. (И да може да се пере...)
И как става избора? Може би с детето в магазина? Замечтах се да заведа детето и куклите да са подредени достъпно за нея... тя сама да си избере и да й остане любимата кукла.
Моля за конкретни производители, магазини...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: Март 09, 2009, 02:17:49 » |
|
Първо ще те посъветвам да не водиш детето в магазина. Изборът там е прекалено голям за едно малко детенце. Обикновено алтернативата, ако трябва детето да избира нещо само, да е между не повече от 2 неща. А в магазина ще иска всичко да има. Ние имаме много хубава шведска кукла от плат с вълнена коса и плетена вълнена жилетка. Подарък от баба й. Може да се пере в пералня на 40 гр. Нещо такова: 
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 09, 2009, 02:24:37 от Hadderahh »
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #2 -: Март 09, 2009, 02:43:13 » |
|
Чудесна е ! Разкажи повече! -производител, откъде е купена, цена, ръст?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Март 09, 2009, 03:19:18 » |
|
От Бейби Планет, марката е Teddykompaniet, цена не знам, ръст - 2 педи и малко :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #4 -: Март 09, 2009, 04:08:02 » |
|
http://teddyeng.zenitsystem.com/Default.aspx?pageid=5444 куклата с жилетката тел на магазина 958 10 98 в момента няма точно тези кукли, има някакви с друга коса... цената на големите е 32 лв, малките 23 лв. в сайта пише, че са нетоксични
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 09, 2009, 04:17:18 от богата »
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Март 09, 2009, 04:38:04 » |
|
Имаме абсолютно същата кукла, купена от България, която според етикета, е произведена в Гърция. Подарък е и не знам нищо за токсичност и какви са материалите, но според мен видът и е класически. А и колко дрехи могат да и се ушият или оплетат... ;) И, наистина, по-добре е да я избереш без детето - аз поръчвам по интернет.  Моята щерка, например, си хареса от онези бебета с биберони и дупка в устата. Имаме и една такава подарък, на която извадихме механизма, изхвърлихме бибероните, преоблякохме я и стана хубава. :)
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 09, 2009, 04:41:34 от Анна В. »
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #6 -: Март 09, 2009, 06:19:37 » |
|
http://www.joyswaldorfdolls.com/ интересен ми стана възпитателния момент- вижте и бащата със слинг с бебе! Анна, а производител има ли на куклата ви?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Март 09, 2009, 09:57:58 » |
|
в момента няма точно тези кукли, има някакви с друга коса...
Тези другите не са хубави - дрехи изкуственяк, пластмасова коса.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: Март 09, 2009, 10:58:32 » |
|
богата, не си спомням, отдавна съм и махнала етикета. Дрехите не бяха хубави - нищеха се, но аз и оплетох нови. Като показа кукли със слинг, ето още една кукла със слинг:  Много е удобна, защото е мекичка и се намества всякак в слинга.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #9 -: Март 10, 2009, 11:04:05 » |
|
Сладка кукла е дъщеря ти!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #10 -: Март 11, 2009, 10:13:17 » |
|
Забелязьл сьм,че детето най се радва и най си обича куклата,която мама и то са направили заедно от парцали,чорапи и тн...Имахме една такава,дори без очи,без уста,косата й беше от леко зашити конци.Сега е на почти 6 и спи още с нея.Навсякьде си я носим в отпуска...
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #11 -: Март 18, 2009, 10:14:36 » |
|
http://www.sigikid.de/products/26928/details412.htm нетоксична кукла-бебе, има и други интересни неща Кристиян, помниш ли на каква възраст са направили споменатата кукла? Аз в случая търся от името на близък човек подарък на дъщеря ми. Иначе и аз мечтая за този момент - да направим заедно нашата кукла.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Март 18, 2009, 02:34:22 » |
|
Да покажа и една много любима на щерката кукла в детската градина. Мисля, че е купена, но ми напомни за куклите, които правехме като деца.  Между другото - за глава и основа на тялото може да се използва дървена лъжица (ама пък как ше стане главата кръгла от всички страни?). Тази в градината не е особено еко - с топка за пинг-понг е наравена главата. Може и кълбо прежда да е, но пък как ще се рисува? Абе общо взето, предизвикателство е. На снимката се вижда ясно как е изработена :) и опредлено не е с огромна трайност. Но си заслужава усилието.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: Март 18, 2009, 02:37:50 » |
|
А Крис ми напомни за единствената кукла, която направих сама. И двете ми деца бяха много привързани към нея. Отрязах парче от стар син детски чорапогащник, завързах го, заших му бели очи и уста, и стана нещо като змия или барбарон или казва ли ти някой какво... и краставица може да е. Кръстихме го Чорапчо.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #14 -: Март 18, 2009, 04:31:47 » |
|
Това е любимата кукла на малката ми кукла.   Подарък и е и е ръчно изработена/ този път не от мен/. Тази, която Hadderahh показа, страшно много ми хареса. Аз също съм запланувала да правя кукла, но не знам, кога ще ми остане време.  Зимата ми бяха поръчани шалчета за няколко от любимите играчки на малката, за да не им е студено и аз прилежно изпълних поръчката.  В един момент реши, че трябва да оплета и одеалце за една мишка и аз се захванах, какво да правя  , но по средата на занятието реших, че преждата ми е прекалено ефектна за одеалце и се споразумяхме да направя одеалце от друга, а от тази да оплета рокля на бъдещата кукла. Речено- сторено. Ето я:  За първи път плета "рокля" и здраво импровизирах.. Това свивки, наметки, така си ги съчинявах, че няма накъде  Но накрая стана де.  Сега куклата се чака..Като ми дойде музата.. В началото имахме някакви пластмасови кукли/ подаръци- недомислици/, но единствената игра с тях се състоеше във вадене на глави и крака  Накрая детето ги нарече "гадна памаса"  и ги запрати в коша. Впрочем това се случи, след като извади главата на една кукла и видя вътре някакви кабели, конци и т.н. Май тогава истински се погнуси.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|