Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: Април 11, 2009, 06:55:46 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #16 -: Април 11, 2009, 07:27:23 » |
|
Ама с каква технология? ;) Вариш ли с куркумата заедно, или само топиш в топла вода с разтворената подправка?
На мен мъката ми е за червения цвят. Толкова ярък и чист със сушени растения.. не се сещам как..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Април 11, 2009, 08:12:55 » |
|
Аз правих пластилин и просто оцветих тестото, докато го бъркам на котлона. Тя си е жълто-кафява и не знам какъв друг цвят може да докара. Червено ще пробвам с цвекло и лук преди четвъртък, за да съм сигурна, че ще стане и ще докладвам!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: Април 11, 2009, 10:25:12 » |
|
Аз съм се заредила с цвекло, куркума и коприва, пък да видим. Поне червеното да стане, ще съм доволна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: Април 16, 2009, 01:33:40 » |
|
Червеното цвекло не стана :(
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Април 16, 2009, 01:41:27 » |
|
Червеното цвекло не стана :(
:( И аз имам такива подозрения - подготвила съм всичко, но ще боядисваме с малката следобяд като стане. Мисля, че проблемът е във варенето. Вчера като настъргах и накиснах цвеклото, водата беше в пъти по-червена и ярка, отколкото след като го сварих. Ще пробвам и двата варианта. А и боровинкова боя съм направила, но сигурно ще стане лилаво. Ани, а друг цвят пробва ли? С куркума? Мен ме съмнява, че и зеленото няма да стане. Ама каквото - такова.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Април 16, 2009, 05:48:52 » |
|
Само да ви кажа, че нищо не стана. Само тези с куркумата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
stelt77
hidden
Приор

Неактивен
всичко виждам и чувам
|
 |
« Отговор #22 -: Април 16, 2009, 06:59:54 » |
|
С лучените люспи със сигурност става, така че ги ползвайте смело... За по-наситен цвят - повече люспи в по-малко вода...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Април 16, 2009, 07:53:33 » |
|
Куркумата боядисва перфектно... бели кърпи!  Оставих само едно яйце да се кисне, че ми се струва, че не хващат. С лучените люспи се получи, но не червено, а кафяво - все едно са най-обикновени кафяви яйца, а бяха бели. Пълен провал тази година. Мъжът ми е сърдит, че правя "измишльотини" и не взема "нормална боя".  Ама друго си е да се мориш и трудиш цял ден, пък и дечко се забавлява. :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #24 -: Април 16, 2009, 09:44:47 » |
|
аз за цвеклото нямах предвид да се варят, а в пасирана каша сурово цвекло със зехтин да се подържат по малко.
може да се пробва и с малини/къпини и ягоди, но пак на студено - вече сварените яйца.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ярка птица
...
Друид
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: Април 16, 2009, 09:58:25 » |
|
В събота ще направя втори дубъл по вашия метод, Deepinside. Това, което пробвах, беше от немския сайт, но сега видях, че трябвало цвеклото да кисне настъргано 1-2 дни преди да се свари. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Април 16, 2009, 10:25:43 » |
|
В събота ще направя втори дубъл по вашия метод, Deepinside. Това, което пробвах, беше от немския сайт, но сега видях, че трябвало цвеклото да кисне настъргано 1-2 дни преди да се свари.  Ани, точно така го правих - кисна 1 ден и пак нищо не стана. Опитай със сурово цвекло, зехтин не слагай - ще стане на петна. Зехтин/олио се слагат накрая за шарено, ако искаш да топиш първо в един, после в друг цвят.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 293
|
 |
« Отговор #27 -: Април 18, 2009, 09:35:32 » |
|
Някой боядисва ли си сини яйца с натурални бои?Kак станаха?Аз си купих био-боя,оба4е ей сега я поглеждам и гледам,4е липсва син цвят,пък ми трябва.
И друго да питам.Вие бели яйца ли боядисвате или кафяви?По принцип белите се оцветяват по-добре,но тука6ните бели ги несат в коко6ките,гледани в клетки,а кафявите - свободно разхожда6ти и вземаме от тях.
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
stelt77
hidden
Приор

Неактивен
всичко виждам и чувам
|
 |
« Отговор #28 -: Април 18, 2009, 12:42:52 » |
|
Боядисвам всякакви яйца - домашни са ни и мисля, че повече са по-тъмничките (тях май ги снасяха червените и шарените кокошки, но не съм сигурна)...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #29 -: Април 19, 2009, 02:38:08 » |
|
опита - от накисване и то не много дълго на бяло яйце в смес от куркума и гореща вода се получи сравнително приятен жълт цвят.
сместа от настъргани на ситно ренде червено цвекло, морков и зехтин, наслагвана върху яйцето даде интересни бежово-жълтеникави интересни шарки:)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|