novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:20:06 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Суровата храна- единствената здравословна?  (Прочетена 1199 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #15 -: Ноември 21, 2009, 11:24:32 »

Цитат
...ако мога да се изразя така парадоксално, храната би представлявала един непрекъснат лечебен процес, ако не бихме варели хранителните продукти. Ето защо приемането на сурова храна в много по-силна степен представлява лечебен процес, отколкото приемането на варена храна, което е по-скоро един обикновен хранителен процес. това, мисля, е изключително важно, че приемането на сурова храна в много по-подчертан смисъл представлява лечебен процес, отколкото приемането на варена храна. Суровоядството много повече се доближава до същинското лечение, отколкото варената храна. Към това бих желал да прибавя, че всичко онова, което е сварено, е така да се каже парализирано в своето действие и остава в областта, отбелязана схематично с червено (виж рис.19); докато всичко онова, което бива въведено сурово в организма, т.е. плодове и други подобни, то излиза извън тракта и нахлува в периферията, изразява себе си много повече в периферията, и стимулира например кръвта, да изпраща в периферията своята изхранваща сили.
Можете да се убедите в това, ако опитате - и такива опити би трябвало да бъдат провеждани - в случаите, когато лекувате със silicea (кварц, силиций - бел. прев.) да оставите болния на суровоядство, тогава ще видите, как действието на силициевата киселина ще бъде значително засилено, тъй като по този начин подкрепяте това, което силициевата киселина иска да извърши в периферията, а именно да действува формообразуващо, да лекува деформации - имам предвид разбира се не грубо масивни деформации, но неща, които не са непосредствено анатомично проявени, а само физиологически, това, към което силициевата киселина непосредствено се стреми. Тя получава подкрепа в тази насока чрез това, че по време на самото лечение биват подвозвани съответните хранителни вещества. Те са, на които методологически бих желал да наблегна, тъй като - както ми се струва - тези неща биват твърде малко изследвани. Те се изследват, но най-често само емпирически, не се търси рациото в тях, и затова тъй рядко се открива възможността да прогледнем със задоволство на това, което бива констатирано в тази област.

Рудолф Щайнер

суровоядството може да е лечебен метод, на мен ми беше напрягащо, може да зависи и от организма и миналите прераждания.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #16 -: Декември 14, 2009, 08:43:36 »

суровоядството може да е лечебен метод, на мен ми беше напрягащо, може да зависи и от организма и миналите прераждания.

По- скоро зависи от индивидуалната конституция.
Активен

Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #17 -: Декември 14, 2009, 10:58:49 »

Да така е, в момента в които реших да се храня с кашкавал, млечни и тестени храни -просто се разболях cray.
Явно зависи от организма!
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: