|
Майя
|
 |
« -: Юни 20, 2009, 07:22:12 » |
|
здравейте приятели  отдавна не съм се мяркала насам, че имах доста ангажименти напоследък. сега искам да ви се оплача и който е наясно с нещата да помага, щото работата стана вече много напечена  преди един месец без да съм го искала и без да съм го мислила се отказах от месото - ей така изведнъж ми се отврати. вижте сега за вас може и да звучи нормално, но за мен си е чисто кощунство - та аз имах навика да закусвам като метна една пържола върху филия хляб  на 5-6 ден в който не ядях месо децата поискаха пържоли и им направих, като аз изядох половин телешка пържола - няколко часа след това ме събори три дневно главоболие. преживях го. на около 10я ден правих лазаня с кайма /ма тя една каймаааааааа сигурно е само соя/, нищо обаче не усетих. вече мина месец откакто не ям месо и това са двете изключения само. преди 3 дни децата си купили пастет "макс и мориц" и разнасяха едни филии из къщи и отново ми се прияде - намазах си една мъничка филийка, отхапах една хапка и.... хукнах да повръщам  за мен пастета имаше вкус на нещо умряло и престояло 10ина дни на слънце  /в действителност нищо му нямаше обаче/... и така - вчера направих гъби и картофи със сос на фурна и отделно пекох риба на скарата. зная, че вегетарианците си ядат риба, че и пиле понякога. е ... аз и риба се оказа че не мога да ям - и нея я "изхвърлих"  вече не зная какво да правя, какво да ям и защо по-дяволите не мога да ям нищо  иначе съм здрава като куче и нищо ми няма, но това вече ми дойде в повече... чувала съм че да премине човек от пълно месоядство само риба и пиле са му нужни 5 години, а мен сякаш някой отгоре насилствено ме принуждава да го направя за месец  тъкмо се бях примирила, че поне риба ще мога да ям, а сега и тя не ми понася изобщо... моля ви, дайте някой съвет 
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
|
zdravka
|
 |
« Отговор #1 -: Юни 20, 2009, 05:51:12 » |
|
Да не си бременна?
|
|
|
|
|
Активен
|
per aspera ad astra
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #2 -: Юни 20, 2009, 10:15:16 » |
|
здравейте приятели  отдавна не съм се мяркала насам, че имах доста ангажименти напоследък. сега искам да ви се оплача и който е наясно с нещата да помага, щото работата стана вече много напечена  преди един месец без да съм го искала и без да съм го мислила се отказах от месото - ей така изведнъж ми се отврати. вижте сега за вас може и да звучи нормално, но за мен си е чисто кощунство - та аз имах навика да закусвам като метна една пържола върху филия хляб  на 5-6 ден в който не ядях месо децата поискаха пържоли и им направих, като аз изядох половин телешка пържола - няколко часа след това ме събори три дневно главоболие. преживях го. на около 10я ден правих лазаня с кайма /ма тя една каймаааааааа сигурно е само соя/, нищо обаче не усетих. вече мина месец откакто не ям месо и това са двете изключения само. преди 3 дни децата си купили пастет "макс и мориц" и разнасяха едни филии из къщи и отново ми се прияде - намазах си една мъничка филийка, отхапах една хапка и.... хукнах да повръщам  за мен пастета имаше вкус на нещо умряло и престояло 10ина дни на слънце  /в действителност нищо му нямаше обаче/... и така - вчера направих гъби и картофи със сос на фурна и отделно пекох риба на скарата. зная, че вегетарианците си ядат риба, че и пиле понякога. е ... аз и риба се оказа че не мога да ям - и нея я "изхвърлих"  вече не зная какво да правя, какво да ям и защо по-дяволите не мога да ям нищо  иначе съм здрава като куче и нищо ми няма, но това вече ми дойде в повече... чувала съм че да премине човек от пълно месоядство само риба и пиле са му нужни 5 години, а мен сякаш някой отгоре насилствено ме принуждава да го направя за месец  тъкмо се бях примирила, че поне риба ще мога да ям, а сега и тя не ми понася изобщо... моля ви, дайте някой съвет  Майа, няма нищо за оплакване. Според мен всичко ти е наред. Не е вярно, че вегетарианците ядат риба и пиле. Това, че някой ядящ тези двете, се е именувал "вегетарианец" си е негов проблем. Пилето и рибата са меса и не са вегетарианска храна!Според мен тялото ти е реагирало на промените , които се извършват на Земята . Слушай го!  Аз отказах месото, барабар с всички видове животински храни, включителни млечни и производните им от раз, без никакви подготовки. Така, че това за 5-те години си още един мит. Излишно се косиш. няма за какво. Радвай се, че го постигнала с лекота.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #3 -: Юни 21, 2009, 08:53:24 » |
|
zdravka, нееееее  не съм бременна. на мойта възраст /35г./ имам вече двама тинейджъри на 16 и 14 години и май вече не ми се занимава с бебета да ме будят нощно време  пък и по време на двете ми бременности ядях само кисели краставици, бисквити закуска, ябълки, сирене и билков чай /и то всичко накуп/  още ми е смешно как си подбирах храната тогава  LOVE & JOY, и аз имам съмнения, че евентуално съм влязла в ритъма на промените, но съгласи се с мен, че такава коренна промяна с един организъм за отрицателно време си е жив стрес за мозъка все пак  все още консумирам в огромни количества яйца, сирене и мляко явно за да си наваксам протеините. отделно пък хабер си нямам от вегетарианство, а и децата ми все още са си твърдо месоядни, въпреки че напоследък се отдават предимно на салати и сандвичи. оставила съм ги да си решават само какво искат да ядат и не ги насилвам за нищо... значи явно трябва да се оставя на "вятъра на промяната"  и то само ще си покаже какво става... благодаря ти много за отзивчивостта ти 
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #4 -: Юни 21, 2009, 06:26:27 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #5 -: Март 10, 2010, 03:11:36 » |
|
Как е запази ли си старите навици на хранене или "вятърът на промяната" съвсем те завихри?  Наблягай повече на ядките и не му мисли! Слушай тялото си! А ако знаеш със соева кайма каква мусака става или пълнени чушки...!  Семейството ти въобще няма да разбере, че не е с месо, а със соя!  Ако искаш поснички рецепти, от които да си облийиш пръстите, само кажи... Бързо, лесно, вкусно! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Artemida
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #6 -: Март 12, 2010, 12:06:29 » |
|
Добре де, масово се тръби, че соята е генно - модифицирана. Има ли нещо вярно в това? Аз лично не купувам соя, поради горните причини, които съм изложила.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #7 -: Март 13, 2010, 02:11:53 » |
|
Да,натурална соя почти няма никьде по света.99% от производството е ГМ. В шоколадите се слага соев лецитин и на мноооого други места може да го видите като сьставка.
Според мен Мая е реагирала с очиствателен процес от антибиотиците и др.боклуци,с които хранят животните,а не от самото месо като месо. Всякакви месни консерви,кренвирши и др.преработени меса са пьлни с такива неща. Натриевият глутамат сьщо дава отражение ,ако е консумиран редовно и изведньж се спре. Най често главоболие и стомашни болки.
Може би не е била психически готова за тази стьпка,да спре месото.
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
Artemida
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #8 -: Март 13, 2010, 12:51:58 » |
|
Да,натурална соя почти няма никьде по света.99% от производството е ГМ.
Точно. Това, което пишеш за соята, го бях чела из нета, затова и не купувам. Както и пуканки за микровълнова- "Popcorn". Предлагат ни ги на пазара, но никъде на пакетчето не пише, че царевита е американска и е генно - модифицирана. тъкмо се бях примирила, че поне риба ще мога да ям, а сега и тя не ми понася изобщо... моля ви, дайте някой съвет  Ако имаш желание да ядеш месо-хапвай! Не бих насилила организма си и духа си, ако знам, че не съм готова. Когато аз спрях да ям месо, никога след това не ми е липсвало, нито съм имала желание да опитам. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #9 -: Март 26, 2010, 09:46:19 » |
|
аз съм купувал соеви продукти, на които специално си пише че са от генноНемодифицирана соя. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #10 -: Март 27, 2010, 10:07:11 » |
|
Мисля, че организма на човек долавя ако има ГМО продукт, преди време като ядях шоколадови вафли, определено усещах нещо като реакция но тогава не знаех че в тях има ГМО и отдавах неразположението на сладкото.Вече дори не вярвам и ако има етикет, че продукта не съдържа ГМО.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
апулей
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Май 12, 2010, 05:49:52 » |
|
Аз съм вегетарианка от дете, -естествена неприязън към месото- а от вида и миризмата на трупове винаги настръхвам със студени тръпки и много ме дразни някой като ме пита- защо лишаваш детето си от месо? ; напоследък отговарям- ами вие защо лишавате вашето от авокадо и тук отговорът е- ами защото вкъщи не ядем авокадо; и аз казвам ами и ние вкъщи не ядем месо! Вегетарианството не е нещо- кой знае какво- това е най-естественото, особено в момента- когато на пазара има само месо-боклук, разбирам месоядните, но немога да разбера защо не си търсят от селата истинско месо, ами се тъпчят с тази отврат от магазина.
|
|
|
|
|
Активен
|
Gurudevo Charanam
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #12 -: Май 12, 2010, 07:06:02 » |
|
апулей, поздравявам те за това мнение, все едно чух себе си.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
апулей
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: Юли 28, 2010, 12:56:45 » |
|
Най-драстично било при Любо Пенев. Миналата година Любо и кондиционният спец Паредес направили скъпо меню за отбора. Говеждото се внасяло от Бразилия на 67 лева килото. Нашето не било толкова добро според химическия анализ. Давали им и риба, но дива, не от рибарника. Пак по същата причина. Меню за шампиони, дето се казва. http://sportni.bg/?tid=40&oid=2547862&cid=11212Има все пак хора, които се опитват, но защо не се питват да повлияят на качетвото на месото в България, щом са влиятелни, известни и със средства? може би защото е по- лесно- 67лева за килограм- както винаги всеки се интересува само от себе си; другите да си живеят в мрак и да си ядат токсините.
|
|
|
|
|
Активен
|
Gurudevo Charanam
|
|
|
|