feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« -: Октомври 06, 2009, 02:33:07 » |
|
Официално стартира сайта с петицията.  Можете да я подкрепите ето тук: http://svobodenizbor.bg/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2009, 11:23:03 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2009, 10:02:05 » |
|
ХомеоХелп декларира официалната си подкрепа на Петицията.
За нас това е принципно решение и ние го взехме без никакво колебание.
Пожелаваме успех на каузата и сме готови да работим за него.
Поздравления за екипа, подготвил текста на Петицията и уебсайта. Румене, благодарим за подкрепата от сърце! Истински се надявам и аз петицията да има успех. Но дори и да съм подготвена, че може нищо да не се случи в скоро време, все пак положихме основата на нещо, което рано или късно ще се промени.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2009, 12:57:54 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2009, 07:00:09 » |
|
Сложих го, но така остават по-малко символи за текст .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2009, 11:07:04 » |
|
Доста дългичък, а иначе.. изпълнен с ценна информация. Някои от връзките (ГМО-ваксини) не бях срещала - значи и поучителен. :))
Целият текст, мисля, ще е твърде голям и не изцяло в контекста, но има откъси, които могат да намерят място в сайта с петицията. Румен, благодаря! Ще разгледаме подробно кое може да е от полза.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #10 -: Април 13, 2010, 10:24:27 » |
|
търси се човек да участва утре сутринта (14.4) в сутрешния блок на БТВ в предаване за ваксините. Срочно ми се обадете.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Румен
Друид

Неактивен
Или си част от решението, или си част от проблема.
|
 |
« Отговор #11 -: Април 26, 2010, 05:00:26 » |
|
Ако имате близки или познати, чиито деца са пострадали от ваксини и които са склонни да разкажат историите си, моля, запознайте ги с идеята ни.
Ако родителите на увредени от ваксини деца преценят, че идеята е полезна, може да имаме тази необходима, според нас, книга още тази година.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Април 26, 2010, 10:12:41 » |
|
Аз мога да разкажа нашата: Дъщеря ми се роди недоносена в 33 г.с. по спешност, в много тежко състояние, през далечната 1998г. Била е с асфикция поради пълно отлепване на плацентата. Детето беше качено в интензивното неонатологично отделение на Майчин дом. Не ми даваха надежда - беше в кувиоз, на апаратно дишане, упоено и с множество вливания. И аз не знам какви точно, защото постъпих с голям кръвоизлив, и след спешното секцио лежах в реанимация 48 часа. Чак след това я видях - беше синя.
Бавно и трудно навакса на килограми, изписаха я след 40 дни. Едва в епикризата прочетох, че е с мозъчни кръвоизливи 2-ра и 3-та степен. Но пък бяха вписани двете задължителни за първите 48ч. ваксини, поставени в болницата. Беше само 2 кг. и не беше навършила коригирана възраст. После разбрах, че слагат ваксините, независимо дали детето ще оцелее..
По принцип не понасяше добре ваксините, най-често бяха съпроводени с повишена температура, плач и отказ от храна, последващи респираторни заболявания, някои от които тежки. За съжаление по онова време нямаше много източници на информация, а лекарите отричаха да има връзка. Големият ни шанс може би беше освобождаването от ваксината за коклюш. Впоследствие прочетох много неща за нея, видях увредени недоносени дечица, и съм щастлива, че имахме шанса да я пропуснем.
Единствената призната рекация от ваксина беше след МПР, макар и отложено при нея. Имаме дори бележка от Инфекциозна боница, в която пише, че е поставксинална реакция. Един следобед, ден-два след ваксината, съвсем неочаквано детето вдигна 40 градуса. Звънях в спешното.., наложи се да изкараме нощта. Беше вяло, отпуснато и много горещо, слагахме мокри компреси, разтривах я. Звънях по телефона да тръся помощ. Никой не дойде. На сутринта ни посети лекар и установи, че има гнойна ангина. Предписа антибиотик. До следобед паротидните жлези се подуха двустранно и се наложи да я водя за нов преглед. Оттам ни пратиха в Инфекциозна болница - нямаше съмнение, че е паротит.
Според ЛЛ имало проблем с ваксината, и други деца получили реакция. Беше някаква френска - Тримовакс. Много тежко протече болестта, детето поддържаше няколко дни много висока Т, пи антибиотик. Трудно възстанови храненето. Върна се назад в развитието си поне с около месец.
От този момент вече бях много нащрек с ваксините. Сигурна съм, че изкара втората си пневмония (за първата нямам спомен) заради ваксина.
|
|
|
|
« Последна редакция: Април 26, 2010, 10:15:30 от multicoloured »
|
Активен
|
|
|
|
Румен
Друид

Неактивен
Или си част от решението, или си част от проблема.
|
 |
« Отговор #13 -: Юли 01, 2010, 10:04:46 » |
|
Уважаема Multicoloured,
Моля Ви, изпратете ми на мейла историята на Вашето семейство, свързана с ваксинациите на детето и включете всичко, което може да бъде важно за Вашите посестрими в подобна ситуация. Нямаме ограничения откъм обем на историите - важно е да са изнформативни и честни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: Юли 02, 2010, 10:17:06 » |
|
Румен, хващате ме много на тясно. :) От утре ще съм изключително ангажирана.. за следващите месец-два.. и не мога да гарантирам, че ще намеря достатъчно време, за да седна да пиша. А и честно казано не се сещам какво повече бих могла да добавя - детето ми е вече на 12, мина доста време и спомените изблядняха. Останаха ми само обецата на ухото и споменът от тревогите. Това което мога, е да потърся документа, издаден от Инфекциозна болница, в която пише черно на бяло, че паротита е постваксинална реакция. Но това едва ли е новина. Знае се, че има "редки случаи" (спред статистиката 1 на 1 000 000), в които ние попаднахме. За щастие без трайни последици.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|