novosemeistvo.bg
Февруари 05, 2012, 11:55:36 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кристалните и Индиговите деца-децата на Бъдещето!  (Прочетена 8307 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #30 -: Април 20, 2010, 06:53:46 »

За мен не е толкова важно дали съществуват или не и дали някой е индиго или не, за мен е важно очевидното,- че (+)има нужда от специалните деца и те са налице ;
(-)доста родители ще оправдаят провала във възпитанието на децата си, твърдейки че децата им са различни-индиго. Новото поколение е резултат от нашите действия и както е редно, за съжаление, то ще е буфер и корекция на дейсвията ни. Трябва да ги обичаме и приемаме такива, кавито са- без да ги надценяваме или подценяваме и най-вече да ги обичаме. wub
Подкрепям те напълно.
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Рени
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #31 -: Април 09, 2011, 06:23:03 »

Много противоречива информация има по темата.
Реших да се запозная по-отблизо с "индигото" и си купих една доста подробна книжка- "Душите индиго". Там пише, че първите хора-индиго са се родили през 18 в. и оттогава, с приближаването на епохата на Водолея, се раждат все повече такива. С времето всички хора ще се раждат индиго- в съответствие с новите условия. И все по-малко хора се раждат отговарящи на епохата на Риби.
Тук пък чета, че първите деца-индиго са се родили след ноември 1983 г... Изглежда няма единно мнение по въпроса и нещата изглеждат много объркани и неясни wondering
Активен
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #32 -: Април 15, 2011, 12:18:45 »

Индиго е наименование на процес, който се случва у хората интензивно в последно време, това е способност у хората да мислят свободно, без страх без формула за живота- заучена от родители и училище. Индиго процесът е затворен за всякакви формули, така се открива реалната истина. Всяка анбиция- формула, духовна или светска поражда страх и безпокйство, които замъгляват съзнанието. Индиго процесът е постигане на съзнание - ясно,просто,непосредствено и разумно. Това води до свобода, която ни позволява - не да правим каквото си искаме, а да разбираме непосредствено живота. В тези процеси няма фиксирани дати за раждане, те са предположения на изследователите. Така ги разбирам аз нещата yes
Активен

Gurudevo Charanam
Рени
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #33 -: Април 17, 2011, 07:49:09 »

апулей, звучи логично това, което казваш.
Аз все пак не разбирам защо авторитети и специалисти в областта се ангажират с точни дати. Трудно ми е като чета книга, където детайлно е описан целият процес, да игнорирам определени моменти. Или имам доверие на автора за всичко, което пише, или просто оставям книгата.
Темата ми е интересна, но противоречивата информация ме прави скептично настроена.
Активен
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: Април 18, 2011, 03:18:17 »

Разбрала съм нещо за трансцеденталната литература, тя наблудава и изследва неща, които са извън обсега на емпирично доказуемите неща. Там авторите наблюдават някакво явление -например природно явление, което е очевидно и после прават предполагаеми, интуитивни заключения, доказателствата- всичко е в сферата на интуицията и фантазните логизми и умозаключения. Това не означава, че написаните неща не са верни, но тази вярност е недоказуема. Тези книги всъщност са ми доста интересни и забавни, отнасят читателя, подобно на наркотик във неподозирани светове, които пристрастяват със своята загадъчност и удивително привлекателна приказност. Истина ли е написаното? , всеки си задава този въпрос накрая и всеки отново, чрез интуиция трябва да си отговори. Всяко нещо което в момента е научно и точно определено и доказано, някога някой го е видял, после предположил и е фантазирал по него, докато накрая не се намерят методи за проверка на вярността. Това е причина читателите да нямат чувството, че са си изгубили времето, след прочитането и още- този жанър не е по малко интересен от художествения и тук творчеството е в пълна сила. Лошото, е че 80% от книгите имат единствена цел- пари и написаното е повече фантазии и заблуди, но все пак има неща които си заслужават, затова много се говори за качествените хора - мислители, изследователи, философи и научни дейци-новатори, също качествени учители и духовни водачи, чиято интуиция и непосредствени знания се поставят под въпрос от значително по-малко хора. "Аз все пак не разбирам защо авторитети и специалисти в областта се ангажират с точни дати?" - Може би защото всеки е убеден в това, което е сметнал за вярно, докато не се яви някой със силни доводи да го обори. smile
Активен

Gurudevo Charanam
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #35 -: Април 27, 2011, 01:25:35 »

Цитат
80% от книгите имат единствена цел -  пари и написаното е повече фантазии и заблуди
22
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

**
Неактивен Неактивен

« Отговор #36 -: Април 27, 2011, 03:20:15 »

Не е спам, а наистина го мисля. Комерсиализацията е обхванала всички аспекти от потребителските нужди. Фалшиви дрехи, фалшиви храни, фалшиви предмети, които или са вредни или са за еднократно ползване. Смятам, че и книжния пазар не е останал по-назад. Нужна е бдителност- какво правиш, какво ядеш, какво четеш. Темата за индиго децата е благоприятна почва за развитие и в комерсиална насока и смятам, че има автори възползвали се от нея. Също смятам, че правилния подход, когато се интересуваш от дадена тема е да се съмняваш и разсъждаваш, а не да вярваш сляпо (вярвай, но будно). Харесвам темата, интересувам се, но съм предпазлива. Например тук http://drshadrin.com/bgindigoschool.html мислиш ли, че за 6- дневен семинар ще се превърнеш в индиго човек?
Активен

Gurudevo Charanam
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #37 -: Май 03, 2011, 07:14:41 »

Не е спам, а наистина го мисля. Комерсиализацията е обхванала всички аспекти от потребителските нужди. Фалшиви дрехи, фалшиви храни, фалшиви предмети, които или са вредни или са за еднократно ползване. Смятам, че и книжния пазар не е останал по-назад. Нужна е бдителност- какво правиш, какво ядеш, какво четеш. Темата за индиго децата е благоприятна почва за развитие и в комерсиална насока и смятам, че има автори възползвали се от нея. Също смятам, че правилния подход, когато се интересуваш от дадена тема е да се съмняваш и разсъждаваш, а не да вярваш сляпо (вярвай, но будно). Харесвам темата, интересувам се, но съм предпазлива. Например тук http://drshadrin.com/bgindigoschool.html мислиш ли, че за 6- дневен семинар ще се превърнеш в индиго човек?

под иконките за спама и овцата имах предвид в смисъл, дали някои не се опитват да "правят" читателите на овце! 50 - нещо от което определено не съм във възторг, особено на темa "децата индиго" или "посланията на...xyz%$&432" wondering

А за въпросния шадрин въобще не ми се коментира... Бих предложил изобщо да не му се обръща внимание, камо ли да му се ходи  на "семинар" shok
« Последна редакция: Май 03, 2011, 07:18:23 от Deepinside » Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Отиди на: