Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #15 -: Ноември 12, 2008, 03:18:36 » |
|
Nifada, моето мнение е, че тези деца сами си избират родителите. И след като дъщеря ви се е спряла на вас имате всички необходими знания и умения, за да се чувства щастлива и да се реализира в живота. Мисля, че е най-добре да се довериш на вътрешното си чувство и най-вече да подходите с много любов и разбиране. Не се притеснявай, че мъжът ти "не вярва на тези неща", по този начин двамата балансирате. Когато изпаднеш в трудност помни само това, че след като вие сте родители на това дете, следователно вие можете да й дадете точно това, от което има най-голяма необходимост. С любов всичко се постига.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nifada
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2008, 10:17:01 » |
|
Благодаря, Краси! Товам че тя ни е избрала наистина много може да ме успокои в ситуации, в които съм объркана. Ще го помня!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lady Frost
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2009, 10:22:39 » |
|
Много интересно е всичко, което пишете... Аз имам някакво вътрешно усещане, че детето ми е от Кристалните деца. А нищо чудно и двамата със съпруга ми да сме в групата на индиговите... Но пъки не се вписваме съвсем в описанията... Ще се информирам още по темата... Записах си книгите, които сте обсъждали и се надявам скоро да имам възможност да си ги набавя и да ги изчета.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #18 -: Февруари 27, 2009, 03:14:51 » |
|
Днес по БТВ в "Часът на мама" са коментирали децата-индиго. Някой гледал ли е това предаване днес, за да разкаже на кратко?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Тhe white
1
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #19 -: Март 25, 2009, 06:47:46 » |
|
Nifada, не се тревожи, детските градини и училищата не са единствената форма за обучение и занимания с деца. Има прекрасни други варианти, които могат да напаснат на собственото ти дете. Естествено това зависи от финансовите ви възможности, приоритети и поглед върху света. Алтернативното обучение смятам, че е най-удачно за подобни деца. Масовите заведения не само че няма да могат да предложат много на детето, но и могат да бъдат опасни за неговото развитие, именно поради свръхсетивността и различните му потребности по отношение на общуването. И тъй като този вид деца някак не се вместват в наложената схема на системата, опитите за интеграция се оказват изтощителни и за двате страни  Но нали затова са при нас, да ни научат на нещо ново, на нов подход, на нови правила, по-съвършени от старите. Ако не са те, да провокират човечеството към прогрес, как да се сети човечеството че има нужда от промяна?  Не бой се, има много родители като теб, и аз вярвам че съвсем скоро ще започне формиране на общностни, които да търсят решение на проблема с "алтернативното" отглеждане на децата си. И сега има такива, но не са толкова популярни... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
desislava
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #20 -: Юли 11, 2009, 06:07:59 » |
|
Здравейте,имам дете на 3,5 години.Според мен и околните то е много умно.Четох някаде,че индиговите деца започват да говорят по-късно,а моя син започна да говори от 1та година.Как да определя дали детето ми е от индиговите или не. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #21 -: Август 04, 2009, 05:18:41 » |
|
Надявам се, за тези деца да има и нови "индигови" или "кристални" учители, защото се вижда, че образованието боксува, старото поколение учители като че ли нямат нужния подход и метод за тези деца.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
drebcho
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 11
|
 |
« Отговор #22 -: Октомври 03, 2009, 02:03:30 » |
|
Здравейте,имам дете на 3,5 години.Според мен и околните то е много умно.Четох някаде,че индиговите деца започват да говорят по-късно,а моя син започна да говори от 1та година.Как да определя дали детето ми е от индиговите или не.  "Изброените по-долу качества ще ви помогнат да определите сами дали вашето дете е надарено. - то е много чувствително; - то притежава огромна енергия; - бързо му втръсва всяко нещо – може да се концентрира за много малко време; - трябва да общува с емоционално устойчиви и спокойни хора; - противопоставя се на авторитети, ако те нямат уважително отношение към него; - предпочита самостоятелно да избира начина на учене, особено що се касае до четене и математика; - може бързо да загуби емоционалното си равновесие преизпълнено от големи идеи, но с недостатъчни ресурси и хора за реализацията им; - сдобива се със знания по емпиричен път, отказва всякакво зубрене или пасивно обучение; - не е в състояние да стои спокойно на едно място, ако не го интересува това, с което го занимават ; - то е състрадателно, но има много страхове, като смъртта или загуба на близък човек. " http://www.drebcho.bg/stories/Deca_Indigo/Trudni_ili_nadareni.htm
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Октомври 24, 2009, 07:56:14 » |
|
И аз да допълня. Някои индигови деца,отдавна вече не са деца, не разбирам защо са под общ знаменател -деца, но това не е важно.
Тези така наречени деца, имат доста висок коефициент на интелигентност а в същото време могат да получават слаби оценки, за тях е
по-удачно да учат по метода на "Монтесори" или "Валдорф", известен още и като училищата" Рудолф Щайнер".При тях доминира дясното
полукалбо на главния мозък.Те са ориентирани повече към образното мислене,творчеството, физическата активност,и въображението
.Имат вродена свръхчувствителна сетивност. Хората с индигови аури могат да бъдат и доста проблемни в обществото ако не бъдат разбрани и отритнати от него.
|
|
|
|
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 03:26:28 от Deepinside »
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Март 04, 2010, 04:45:40 » |
|
Един човек ми прати това и думите на това дете, (вече е голяма млада дама) са в съзнанието ми. Истински новатор на нашето време. МОМИЧЕТО КОЕТО ГОВОРИ,
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
апулей
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: Март 22, 2010, 03:20:08 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Gurudevo Charanam
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #26 -: Април 18, 2010, 10:00:09 » |
|
само да си кажа, че въпросната "Дорийн Вирчу" ми е мнооого под въпрос! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: Април 19, 2010, 07:00:36 » |
|
Да не засегна някого но мисля, че се преекспонира с темата за индиговите деца.Деца като всички деца. Гениални хора винаги е имало и ще има- индигови или не. Ако си натрупал син цвят в аурата си това би значало мъдрост според нашите разбирания, както и усещане за Бог, така ,като гледам обаче децата ни, много се замислям ... Приписват им се качества все едно са полубогове, съжалявам за откровенността, но нещо взе да не ми се връзва. Уточнявам, че генеални деца е имало винаги -не го отричам.Но питам се кой от нас им видя аурата и кой от нас може да я разтълкува правилно. Първоначално бях на мнение че има такива индигови хора сред нас, сега си мисля, че просто има и винаги е имало различни и това едва ли се е случило от 1975 година насам, както се твърди, и едва ли всички особени деца са такива щото са индигови. Първо индигови , после пък и кристални, скоро очаквам да се появят и неонови, пъстри, златни и пр. Изведнъж станах Тома неверни, съжалявам за което. само да си кажа, че въпросната "Дорийн Вирчу" ми е мнооого под въпрос!  Чие е това име? Нищо не ми говори.
|
|
|
|
« Последна редакция: Април 19, 2010, 07:06:51 от Fairy »
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #28 -: Април 19, 2010, 09:03:22 » |
|
Чие е това име? Нищо не ми говори.
предполагам че е псевдоним на контактьорка смятаща, че общува с ангели и др. (спомената е в първия постинг от темата)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
апулей
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: Април 20, 2010, 04:01:18 » |
|
Предполагам, че дацата индиго и др. подобни реално съществуват, все пак интелигентни хора правят тези изследвания по въпроса и заключения. За мен не е толкова важно дали съществуват или не и дали някой е индиго или не, за мен е важно очевидното,- че (+)има нужда от специалните деца и те са налице ; (-)доста родители ще оправдаят провала във възпитанието на децата си, твърдейки че децата им са различни-индиго. Новото поколение е резултат от нашите действия и както е редно, за съжаление, то ще е буфер и корекция на дейсвията ни. Трябва да ги обичаме и приемаме такива, кавито са- без да ги надценяваме или подценяваме и най-вече да ги обичаме. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Gurudevo Charanam
|
|
|
|