novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 01:27:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За човешката еволюция  (Прочетена 8033 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #75 -: Декември 10, 2009, 02:32:46 »

Цитат
Българите са съществували в предисторическо време. Нали едно дете може да смени три-четири пъти името си, но името не изменя човека. В България се работи от няколко хиляди години, за да се предоставят условия за явяването на шестата подраса. Разумните Сили в Природата – Бялото Братство – са приготовлявали българите отпреди 5400 години за днешните времена, за да могат в днешния век да извършат задачата, която им се възлага. 

Българите са изпратени на Балканския полуостров между славяните, за да развият религиозното си чувство и любов към Бога. И тия, които се запишат, ще се нарекат Божий народ. Те ще бъдат избран народ. Ще бъдат царе и свещеници на живия Господ. 

Българският народ е приготовляван от 5400 години насам от Невидимия свят 

Българите са пионери между славяните.   

Българинът е взел от славяните самопожертвуванието. 

От Аспаруховата чета е дошла неговата храброст. 

Българите са пионери между славяните.  В българина има три хубави черти: 1. Най-първо тук са живели старите траки, които са се наричали „благати” хора или „благари”. Те са правили добрини. От тях българинът е приел наклонността към мистичното и духовното; 2. После тук са дошли славяните и са залели Балканския полуостров. От тях българите са приели духът на жертвата и самоотричането. Най-накрая са дошли Аспаруховите българи, от които е наследена храбростта и волевия елемент 

Умни българи има в Родопите. Там има запазени от чистите българи. Изобщо българинът тепърва трябва да се развива.  У българина има една черта: когато отидеш при него и му говориш, той гледа, плащат ли ти или не. Щом не ти плащат, тогава казва: “Има нещо хубаво тук!”.

В душата на българина трябва да има четири качества: 

- да бъде честен; 

- добър; 

- справедлив; 

- умен. 

В него трябва да прониква Божията Любов и той да каже: “Ще изпълня Твоята воля, Господи!”

Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #76 -: Декември 10, 2009, 06:41:01 »

Случилото се е много назад във времето, повече от две хилядолетия, кой може да каже какъв е бил Ной, коя страна е съществувала тогава и кой народ!? България е една доста стара държава но е създадена през 681 година.Едва ли някои знае истината, а и струва ми се, не е от голямо значение дали Ной е бил от племето на траките, готите, хуните, славините или прабългарите. Вярно траките са съществулали 4- хилядолетия преди Христа, но доколкото зная те са почитали майката Земя  в богинята Бендида както и Бога Дионис.  Траките биват покръстени насила, така съм учила, така пише и в изворите!  

Тракийската цивилизация я датират 7-10 хил. години преди Христа!
Бг държава е създадена 165 г. според Именник на българските канове.
Траките са почитали Богинята-майка,както и дионИС(УС).Пoследния са го наричали още Сабазий или Спасител.
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #77 -: Декември 10, 2009, 07:10:19 »

Не искам да споря, но ако се върнеш назад в историята, сама ще разбереш, че няма как държавата България да е създадена през 165 година.А за Траките съм чела, че са от преди четири хилядолетия преди Христа но не съм сигурна, може и ти да си права.   Не зная защо си сложила това УС на името Дионис! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 07:14:04 от Андреана » Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #78 -: Декември 10, 2009, 10:58:37 »

Смята се че в българския народ има влияние на поне 20 народности. Също така влияние от черната и жълтата раси.
Траките са само част, и въобще няма гаранция че всичко, което пише за тях в интернет е вярно.
Според един филм, даван преди време - говори се за ..няколко Българии - в различни части от планетата. Това не значи че става дума за 100% един и същ етносен състав, и не смятам че това е толкова важно. Важното според мен е  КАКВИ СМЕ СЕГА И НА КЪДЕ ОТИВАМЕ (и с какви методи)
Активен

- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #79 -: Декември 11, 2009, 08:37:24 »

Нека все пак да видим какво пише в дебелите книги за създаването на българската държава.
Създаването на българската държава  на Балканския полуостров е естествен резултат от сложни

исторически, демографски, икономически и културни процеси  в евразийските територии през така нареченото Велико преселение на народите.

Историческите извори сочат, че славяните били диви, войнствени племена, които отстоявали своето право на съществуване, те отстоявали това съществуване в съперничество с хуни, готи , вандали.

Славяните не само оцелели но и положили основа на редица държави в Европа, първата от която е България.
Към  първи, втори век славяните заели земи на юг от прародината си , чак до Карпатите.
С разгрома на остоготския племенен съюз славянската прародина била подложена на натиск първо от страна на готите, а след това и на хуните.

Една част от славянската общност поема на изток, друга част наречена венети поема на запад, трета част от славянската общост наречена славини поема на юг.

През пети -седми век славяните се настанили на Балканския полуостров.  Византия смятала да влее нова кръв и не се противопоставила на славяската колонизация.

Точно в този решителен за славяните момент, на балканите се появили прабългарите на Аспарух.
Прародината на прабългарите се намирала във вътрешнаАзия, днешен Казахстан.
При император Юстин нападенията на прабългарите се превърнал в кошмар за ромейското население.

През 540 година те навлезли с такава сила, че успели да завладеят 32 крепости из полуострава.

През 60-те години на шести век те попаднали под властта на тюркитите.
Така е било поставено началото на държавата Велика България.

Хан Кубрат починал м/у 650/660 г.Третия син на Кубрат Аспарух завладява областта м/у Дунав и Стара планина и продължил настъплението си на юг, а след това покорил и славянските племена.
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 09:01:15 от Андреана » Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #80 -: Декември 11, 2009, 05:36:15 »

Фалшификации и манипулации на българската история:
(...)

"През средата на II век от н.е. (според някои автори 153 г., а според други 165 г.) в Европа е създадена държавата, известна като Стара Велика България. За неин родоначалник се смята легендарният Авитохол. Тя е втората европейска държава по това време, след Римската империя."
http://nikolaijambol.blogspot.com/2009/11/300.html

Именника на българските Канове:
http://www.sarakt.org/zarstvenik.htm
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 04:22:30 от Deepinside » Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #81 -: Декември 11, 2009, 06:23:36 »

Фалшификации и манипулации на българската история:

съдържа силно негативна информация, достоверността на която въобще не искам да коментирам. За в бъдеще моля да се въздържаме в тази тема и във форума от спекулации и невъзможни за проверка твърдения, още повече на тема "световна конспирация"  50 23

Важно  е какво правим сега и накъде вървим. Това че един народ е бил древен и велик въобще не значи че получаваме автоматично решение на всички проблеми.  
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 04:21:54 от Deepinside » Активен

- Rumi

hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #82 -: Декември 11, 2009, 06:46:29 »

А по-добре ли ти е да си лъган?Що не го прочете до края-дори за твоя любимец е писано,при това не негативно.
Как искаш да имаш бъдеще като не знаеш за миналото си?

Не зная защо си сложила това УС на името Дионис! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81

В нета има инфо,както и в книгите-примерно на Стефан Гайд.wikipedia не чета.

Смята се че в българския народ има влияние на поне 20 народности. Също така влияние от черната и жълтата раси.
Траките са само част, и въобще няма гаранция че всичко, което пише за тях в интернет е вярно.

Не знам дали имат влияние негърските и жълти раси,но ми е трудно да проумея какво правят негърски глави при Панагюрското съкровище,както и в "гробницата" на Севт III  край Казанлък.
И не на последно място-инфото,което аз имам не ми е събрано самo от нета.То не е като да четеш по цял ден Дънов и да изпраскаш после постинг като първа и последна инстанция.
Сори за негативния постинг,но ме предизвикваш за пореден път.Следващия просто ще напусна.
"Не заплашвам,само предупреждавам".

Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #83 -: Декември 11, 2009, 06:58:04 »

Знаенето на миналото не съм сигурен, че е винаги достатъчно за решаване на текущите въпроси, още повече  че времената са различни и може да трябва нов опит и развитие, различен от миналия, който също   е ценен. Но за истинското изследване на историята е хубаво да се ползва Акашовата хроника (етерните записи), за предпочитане пред хроники или твърдения с неясен произход и цел.

Някои хора специално публикуват тенденциозни или манипулативни материали в интернет, за темите-"пързалки" в някои форуми даже да не говоря.
Патриотизма и национализма   са две различни неща! Второто води ...не където трябва (и има антихристиянска същност - по каква причина е така, е друг въпрос)

На този форум глупости, сектантство и псевдо "антиконспирации" не смятам да толерирам - за мен това е отрова!

Според мен е отрова и за други хора, но може би не всеки може да усети, за съжаление, но казано е "Истината ще ви направи свободни!"
Имало е Някои, които са можели да Я Възприемат и Предават, аз предпочитам такъв коректив, вместо какво пише  на един или друг сайт/блог, дето се прави за половин час!
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 07:07:41 от Deepinside » Активен

- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #84 -: Декември 11, 2009, 07:01:11 »

Можели такова нещо, да спорим за глупости. Не се ядосвай Омега, тук  не сме да се караме -всеки казва това което мисли. Мир и Любов да има. 65
Не зная защо така се получи с тази тема, нещо не и върви.
Успокой се, в крайна сметка е найстина по -важно какви сме сега а не какви сме били някога.

Омега харесаха ми  думите които си сложила като подпис -много са мъдри.

« Последна редакция: Декември 11, 2009, 07:28:55 от Андреана » Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #85 -: Декември 11, 2009, 07:10:55 »

Не зная защо така се получи с тази тема, нещо не и върви.

Андреана, според мен в темата има по-остри моменти във връзка с това, че касае и мироглед, и политика (или поне според някои касае), а тези две неща може да са доста относителни, важното е какви са фактите и кой може да ги възприеме в пълнота и точност - за сега по-голямата част от човечеството не е развила такива способности. Може да не сме готови още за това масово, но доколкото съм разбрал предстои - може би в близките няколко века.
(Щото и след 2012 година ще има хора  grin )
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 08:19:35 от Deepinside » Активен

- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #86 -: Декември 11, 2009, 08:10:52 »

Вярвам, че това което пишем и коментираме има значение за нас всички.

Нека не си натякваме предпочитания, Учителя е любимец на много хора, макар че тази дума не стои на място никак. Казал е, и е говорил само истината, дал ни е твърде много храна във вид на знание  и не заслужва паметта му да се свързва по този начин в тази тема.   
Активен

valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #87 -: Декември 12, 2009, 09:40:35 »

Айде и аз на всяко гърне мерудия...
Дънов е единственият Учител, слизал в Европа. Мястото едва ли е случайно избрано...
Също така, Учителят казва/цитирам по памет/:"Ако не бяха изгонили богомилите от България, положението щеше да е друго. Сега има забавяне."

Инсинуации с историята винаги е имало и ще има. Не само с българската. Едва ли ще разберем каква е истината, можем само да сме привържаници на една или друга теза, които ни се струват истинни. Не се карайте за глупости и не се обиждайте shakehands

И все пак, темата е за началото на човека и за неговата еволюция...
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 09:48:34 от valko » Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #88 -: Декември 12, 2009, 03:29:40 »

Малко уточнение(според мен), в Европа и в Западната традиция е имало и други Учители, но не съм сигурен дали е имало на по-високо ниво от него.
Дори само по време на Богомилското движение, включвайки и западните линии - катари, албигойци и патарени, има данни за стотици Съвършенни Богомили или Пърфекти. Някои от богомилите са били в школата на Учителя (преродени)

Дано не звучи твърде претенциозно, изследвал съм различни школи и имам основания да го твърдя. Други посветени по линията на Езотеричното Християнство (по-известни) са Кристиян Розенкройц, Учителя на розенкройцерите и Рудолф Щайнер, за когото се смята че е преродения Питагор.
За мен поне между техните учения и учението на Учителя Беинса Дуно има хармония.
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 04:27:41 от Deepinside » Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #89 -: Декември 12, 2009, 07:36:25 »

Не знам защо се впуснахте в тези спорове..Библия, Дънов.

Темата е как човек може да еволюира- физически, духовно и т.н. Поне така я бях замислила, но очевидно не е станало ясно.

Не разтягане на локуми и ала- бала и спорове, кой учител е по- по- най, а практически упражнения...Хрумва ли ви нещо?
Активен

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: