novosemeistvo.bg
Февруари 09, 2012, 12:55:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За човешката еволюция  (Прочетена 8065 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #90 -: Декември 12, 2009, 10:25:25 »

Единственото упражнение което ми хрумна е чрез любав във всичките и проявления, тя е движещата сила на всичко около нас и в нас.
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #91 -: Декември 13, 2009, 09:27:46 »

явно не сме разбрали s045
според мен пътят към еволюцията започва с осъзнаването... на всички нива. възможно е това да се случи след някакъв душевен катаклизъм - тежки преживявания, преживявания, близки до смъртта - но може и да няма такъв "повод". не знам дали има упражнения, валидни за всички - молитва и медитация са 2 упражнения:)
Активен
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #92 -: Декември 14, 2009, 11:48:32 »

Еволюцията на човека е заторомозена, защото нещо му пречи да се изразява спокойно и естествено.....
Всеки се е свил, наденал маската и само внимава да не сгази лука някъде.
Толкова много страх....
Всеки бива запознат от най-ранна възраст какво ТРЯБВА или не ТРЯБВА да прави...а никой пет пари не дава какво човекът (детето) иска да направи...

И идва моментът, когато детето забравя истинските си желания....включва на автопилот и прави каквото трябва....

И дори някой магъосник да спре това и да му каже "Хайде! Робството на "трябва" приключи! Сега е твой ред! можеш да направиш всичко, което ИСКАШ!" Този човек ще бъде още по-нещастен от преди, защото вече няма да знае какво иска. Той сам ще се откаже от свободата си и ще се върна в затвора на "трябва", защото просто това вече е отработено...
Може ли да еволюират хора, съответно общаство от хора, които вече са забравили желанията си?
Активен

per aspera ad astra
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #93 -: Декември 14, 2009, 08:38:44 »

Да, да, вече ме разбрахте. 56  love021

Може ли да еволюират хора, съответно общаство от хора, които вече са забравили желанията си?

Трябва просто да си ги спомнят и да си повярват. smile
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #94 -: Декември 14, 2009, 10:09:40 »

.

Не разтягане на локуми и ала- бала и спорове, кой учител е по- по- най, а практически упражнения...Хрумва ли ви нещо?

Има основни неща, които са от практическо значение
- пречистване (- храна, енергии , мисли, чувства, постъпки)
- хармонизиране - енергийно и др. (и мир и с спокойствие)
- развиване на концентрация

и оттам и методи - за постигане на неща в трите точки
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #95 -: Декември 15, 2009, 03:11:27 »

В широк смисъл, понятието „еволюция” означава „развитие, напредък, усъвършенстване”.
Харесва ми дълбокото мислене на Здравка за нещата.
Пътя към духовния  напредък явно е дълъг и пълен с препятствия, защото струва ми се по -бързо се развиваме материално отколкото духовно.
За последните сто години сме измислили толкова нови неща, на Луната отидохме даже, но духовно като че ли не толкова.
Явно  духовния  напредък изисква повече усилия.
Но все пак едва ли е толкова сложно да го постигнем, вървим ли по пътя на доброто и любовта все на добро място ще ни отведе.

Например сега се уча да разбирам хората и ако нещо не ми харесва у тях да не съдя или отричам веднага, а да се поставя на тяхно място,да погледна нещата през техните очи - признавам още има да уча по този въпрос.

Тук ще поместя  един стих на  Хенрих Хайне и една негова мисъл.

О, разгадайте ми вие изконната
и страшна загадка на тоя живот...
Кажете ми: що е човекът?
Отгде е дошъл? Накъде се стреми?
Кой броди в небето по златни звезди?

У всяка епоха има свои задачи, като тяхното решаване обезпечава прогреса на човечеството.
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
denitsa
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Ти си това което мислиш че си!

« Отговор #96 -: Декември 15, 2009, 03:45:28 »

здравейте,

Позволявам си да отправя покана тук за една игра - дискусия. Споделям я тук, защото тя се базира на едно видео, което разбулва много въпроси относно как работи мозъка ни, и как може по-лесно да решаваме конфликтите на мозъчно ниво. Силно вярвам, че в общуването и споделянето има голям потенциал. Хора, чийто мисловни вълни са на сходна вибрация се усилват много.

Ето подробностите.

www.darplay.com
Активен

Не мисли! Чувствай.....
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #97 -: Декември 15, 2009, 07:30:10 »

Андреана, благодаря за хубавите думи....  love021
Моите духовни търсения....ми отнеха толкова много сили....а знаете ли какво установих напоследък...че в един момент, стигала до пълно изтощение в търсенията си...и стигнала до под кривата круша, изведнъж не мога повече ни да мисля, ни да търся, ни нищо....капитулирам от умората на духовното търсене и опитите да формулирам откритията...
и точно тогава...изведнъж ми става едно такова напълно празно...спокойно, изведнъж започва да ми става смешно, после леко, шеговито...изведнъж се чувствам потопена в този нищо и никакъв сегашен момент с нищо и никакви кой знае какви неща - нищо не търся, нищо не мисля, нищо не постигам, нищо не губя....и за пръв път разбирам, че това, което винаги съм търсела!!!

Активен

per aspera ad astra
Страници: 1 ... 5 6 [7]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: