sea_love
Бард

Неактивен
Любовта е ключът към всички загадки.
|
 |
« Отговор #30 -: Декември 31, 2008, 01:54:54 » |
|
Един размисъл за ценния ресурс, за причината да има живот на тази планета! в клипа пише да се замислим, но допълвам, че трябва и да действаме! да пазим водата от замърсяване, да я използваме пестеливо!тя няма заместители! музиката е на Оливър Шанти. http://www.vbox7.com/play:3a123b61 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Бенджи
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: Март 12, 2009, 04:08:14 » |
|
Да съобщя за една пловдивска инициатива - Еко Фестивал Пловдив 2009, който ще сепроведе на 27 -28.03 в Баня Старинна: http://plovdiv.ecocrafts.org/
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 12, 2009, 04:12:44 от Бенджи »
|
Активен
|
Тя на 10г. Той на 7г.
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #32 -: Март 12, 2009, 05:51:00 » |
|
sea_love, благодаря ти за невероятния клип! Преди дни ми се случи нещо много странно, докато се къпех и имах видение, което е свързано с един мой предишен живот. Дали водата не е донесла и тази информация? Защо точно в този момент? Можеше да е по всяко друго време. Бенджи, благодаря за информацията. Не зная дали ще мога да ида до Пловдив точно в тези дни  .
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 12, 2009, 05:56:44 от Passiflora »
|
Активен
|
|
|
|
HardRockMum
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: Март 13, 2009, 11:58:28 » |
|
Едва снощи забелязах относително новите торбички на Пикадили с каква шарка са - агитират за намаляне употребата на найлонови торбички. Има нарисувано дърво с торбички по него и пише, че това е една от няколко млрд. торбички годишно, които се изхвърлят в България. Надписът отдолу гласи нещо от рода: Ползвайте торбички за многократна употреба. Много добре. Недостатъкът е, че не са си обучили касиерките как да ги раздават и пестят, съответно. Те направо те засипват с торбички. Дори и да си казал, че не искаш, те пак ти хвърлят 1-2, ей тъй, да няма празно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #34 -: Март 13, 2009, 06:47:28 » |
|
HardRockMum и аз го имам същия проблем, още докато да подам продукта и са го сложили в торбичка и почвам да обяснявам, че не желая найлонова торбичка, че си нося... Отвръщат ми с разни доводи, че били безплатни и като им отговоря, че ми омръзна да пълня кошовете с торбички и само боклук да разнасям, тогава сякаш се осъзнават. Иначе съм се пробвала да обяснявам, че трудно се разграждат, но коментарът е бил нещо от сорта "Ти си единствената с такива разсъждения." Едва ли не, що си правя тоя излишен труд.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: Март 13, 2009, 10:16:50 » |
|
Nе можете да си представите колко побеснявам като минавам тези дни край претъпканите кофи и виждам как от тях стърчат купища пластмасови шишета. Направо ми иде да ги събера, така ми бодат очите. Като знам аз колко се старая да си разделям боклука и сега ни сложиха от новите кофи, а махнаха тези за разделното, та с кола ходя да си хвърлям боклуците. Каква ти промяна в зелено, положението е отчайващо!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #36 -: Март 13, 2009, 10:38:22 » |
|
Иди в центъра, на кръстовището на В. Левски и Графа.  Преливащи с два пъти повече боклук, от вместимостта на контейнерите. Никога няма да си помислиш, че си в столица, дори на държава от 3-тия свят. Предимно се състои от найлончета и чашки. Кучета и клошари.. Картинката е пълна. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #37 -: Март 15, 2009, 02:26:56 » |
|
Нямаше къде да паркираме в центъра и след кратко моткане се настанихме - плътно до редица от 5 контейнера, преливащи от боклук. Преживяването беше ужасно...клошари вадеха с ръце от няаккви манджи, изхвърлени от ресторант...огромни количества...караха се , после си споделяха за съкровищата, воня страхотна (Т около нулата), въоръжени с приспособления, с кожени ръкавици без пръсти обезкостяваха ... върхът беше един клошар с добър външен вид и моб телефон...
А най-най-гадното...кашони, кашони, бутилки, бутилки... поне половината от обема на боклука можеше да е разделно, в контейнерите на 50 м от тях... Прекарах 20 минути до мини-бунището и си мислех каква ли е миризмата на индийското бунище, В което живеят и се изхранват цели семейства . Не помня къде го гледах, бях потресена.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HardRockMum
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #38 -: Март 16, 2009, 10:16:27 » |
|
HardRockMum и аз го имам същия проблем, още докато да подам продукта и са го сложили в торбичка и почвам да обяснявам, че не желая найлонова торбичка, че си нося... Отвръщат ми с разни доводи, че били безплатни и като им отговоря, че ми омръзна да пълня кошовете с торбички и само боклук да разнасям, тогава сякаш се осъзнават. Иначе съм се пробвала да обяснявам, че трудно се разграждат, но коментарът е бил нещо от сорта "Ти си единствената с такива разсъждения." Едва ли не, що си правя тоя излишен труд. О, аз съм срещала и разбиране. Когато обясня за замърсяването, са ме поглеждали с уважение и даже съм отнасяла някоя и друга похвала с любезна усмивка. Честно. Загледах се по-внимателно в пикадилските жълти торбички. Друг техен надпис гласи, че те са произведени от щадящ природата найлон, който се разгражда 90 пъти по-бързо от обикновения. И все пак, казва надписът, добре е дори и тази употреба да се сведе до минимум. Абе, зада не говоря наизуст, трябва да го препиша  Мъжа ми каза, че това било от някакви царевични неща (не зная точното наименование). Действително, самата торбичка е по-тънка и доста по-лесно се къса.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #39 -: Септември 18, 2009, 09:28:28 » |
|
и количеството е важно
един човек ще пести водата, а други петима няма? и какво става :)
Това е доста хипотетично, никой не знае тези четери,или пет деца дали няма да са сто пъти по-добри еколози от другото уж възпитано дете. Жената е родила четери деца,и дали са от един мъж или не, си е нейна работа.Защото Бог така е решил, аз не се съмнявам в неговите дела. Трудно ми е да повярвам,че има хора които така нападат други, без дори да са се замислили за живота на тази жена, не всички имат благосклонна съдба, не всички!!!
|
|
|
|
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 09:36:04 от Андреана »
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|