HardRockMum
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« -: Октомври 03, 2008, 04:18:02 » |
|
Ето последно на какво попаднах: Козметиката вкарва до 2,5 кг химически вещества годишно в организма ни
Почти неизвестен е фактът, че попиването им през кожата е много по-опасно, отколкото тяхната вътрешна употреба, предупреждава ново изследване 03.10.2008
В организма на жената, която всеки ден използва козметика (кремове, маски, пудра, червило и т.н.), в продължение само на една година постъпват до 2,5 кг различни химически вещества, за чието влияние върху организма не се знае почти нищо - особено при комбинирането им. Това е мнението на учени от Университета на Масачузетс в САЩ.
Събраните от тях данни показват, че много дами в стремежа си да изглеждат добре използват всеки ден над 20 козметични средства, като до 90% от тях са с изтекъл или изтичащ срок на годност.
Някои от изкуствените компоненти, които тялото поглъща, предизвикват странични ефекти - от кожни раздразнения до ранно стареене и онкологични заболявания.
Ричард Бенс, биохимик, който в продължение на три години е изследвал състава на различни видове козметика, твърди: "Козметичната индустрия не прави почти нищо, за да изследват средствата, които всички ние нанасяме върху кожата си. Вместо това в повечето случаи става дума за чисто търговския лозунг, че техният химически състав е безвреден."
Почти неизвестен е фактът, че попиването на химическите вещества през кожата е много по-опасно, отколкото тяхната вътрешна употреба.
"Ако червилото попадне в устата, ферментите, съдържащи се в слюнката и стомаха, го разграждат. Най-опасни са кремовете срещу бръчки, които са нанасят на дебел слой и се използват по-често (при това много жени използват различни кремове срещу бръчки няколко пъти в денонощието). Нанесени върху кожата, химическите вещества проникват направо в кръвта без всякаква защита", пояснява Бенс.
Всяка година на световния пазар се появяват около 11 хил. нови видове кремове само срещу бръчки. Според Ричард Бенс е твърде наивно да се смята, че повечето от тях са преминали необходимата за здравето внимателната проверка за безопасност. Източник: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1238285Добре, че не ползвам тонове от козметика. И все пак, дневен, нощен, околоочен крем, шампоани, сапуни, парфюми, душ гелове, кремове за тяло, червило, спирала, сенки....Без някои минимални дози от гореизброените действително не мога. Без парфюм пък-абсурд, това ми е една от малките мании  Маските за лице и коса си правя само с природни материали, не с купени химически продукти; доколко те не са генно модифицирани-нямам идея, и вече не зная кое е по-малкото зло  Не, нямам намерение да изпадам в паника (защото нищо ново не казва статията, просто се сетиха да започнат да огласят тия неща), но ще се радвам да споделите малки хитринки срещу суха кожа, например, есетсвени бои/мазила за грим и такива нещица 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2008, 05:57:25 » |
|
сусамовото масло има хубав козметичен ефект, използва се и в аюрведа. вместо парфюми - използване на подходящо избрани натурални етерични масла или комбинации от тях (без пачули и мускус), още повече че някои от известните марки съдържат сексуално стимулиращи етерични масла, а някои даже и комбинация от няколко такива. Според мен използването им съзнателно е целенасочена атака срещу другия пол, а несъзнателното им използване е също отговорно. има вътрешни методи, влияещи и на външния вид, дори за премахване на бръчки - примерно дълбокото дишане: Дишайте съзнателно и с любов. Като станете от сън, преди да започнете каквато и да е работа, направете няколко дълбоки вдишки. Дишането помага за оформяване на човешкия характер. Правилното дишане усилва светлината на ума и топлината на сърцето. Правилното дишане прави лицето красиво. Ако човек не диша правилно, кожата на лицето и на ръцете му преждевременно се набръчква.
Набръчкването се дължи на разстройство на черния дроб и на неправилно дишане. Щом започне да диша правилно, бръчките от лицето и от ръцете на човека постепенно изчезват. Учителя Беинса Дуно
още за дишането тук
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
samuin
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2008, 06:49:45 » |
|
А как стоят нещата с бебешката и детската козметика По-специално ме интересува слънцезащитния крем на нивея за бебета АКо някой ми даде инфо ,евентуално с какви натурални средства мога да го заместя ,ще съм му много благодарна 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Бенджи
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2008, 07:43:57 » |
|
Аз ползвам /и за децата/ като слънцепредпазни натуралните масла: сусамово, кокосово, карите,...Също и какаовото има естествен фактор.
|
|
|
|
|
Активен
|
Тя на 10г. Той на 7г.
|
|
|
samuin
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2008, 10:13:07 » |
|
Бенджи ,много ти благодаря 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ahim_sa
Наблюдател
Неактивен
Да се хванем за зелено!
|
 |
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2008, 08:10:54 » |
|
Да се присламча и аз в тази близка на всяка жена тематика ... Химия, химия, ама пък и аз обичам парфюмчета например. Всичко друго, сякаш по има начин да се избегне. Има една марка френска марка L'Occitaine у нас, чиято козметика се води уж натурална, дори имат някои продукти, сертифицирани по Екосерт ... Дотук добре, но независимото проучане Skin Deep, показа, че дори те имат доста канцерогенни продукти. Изследването е доста обширно, може да се проверяват всякакви марки. Иначе бях взела от там по една тоалетна/парфюмна вода за подаръци и даже се оказа трайни и приятни (цените са около 70-80лв.) и накрая разочарование ... Онзи ден открих първия онлайн магазин за органична козметика в Бг Зоя и ако някой е ползвал нещо оттам, ще се радвам да сподели :). Направо сме неразорана нива по тази тема, няма нито органични бои за коса, нито декоративна козметика, да не говорим салони, които използват само такива продукти. Скоро ми предстои да ходя в чужбина и смятам да си потърся подобни нещица обаче. От БиоМаг на площад Журналист са ми подарявали крем за лице със соев протеин, мисля, че на Логона беше, за съжаление ми доде малко мазен, макар че е за всякаква кожа, а и доста бързо се развали, нали няма консерванти ...
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 08:18:10 от Ahim_sa »
|
Активен
|
ще ми замирише ли скоро пак на море ...
|
|
|
Ahim_sa
Наблюдател
Неактивен
Да се хванем за зелено!
|
 |
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2008, 08:16:35 » |
|
А как стоят нещата с бебешката и детската козметика По-специално ме интересува слънцезащитния крем на нивея за бебета АКо някой ми даде инфо ,евентуално с какви натурални средства мога да го заместя ,ще съм му много благодарна  Samuin, точно в Зоя видях бебешка органична козметика, а крема на Нивея, можеш да си го провериш в Skin Deep. А това за сусамовото масло и аз съм го чувала :). Deepinside не разбрах, това за "атаката" срещу другия пол, в негативен смисъл ли го казваш ? То нали на това се крепи цялата бюти индустрия ;D И исках да те попитам, в каква база и съотношение се смесват етеричните масла, за да се получи ефекта на тоалетна вода?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2008, 03:33:48 » |
|
Онзи ден открих първия онлайн магазин за органична козметика в Бг Зоя и ако някой е ползвал нещо оттам, ще се радвам да сподели :). От немай къде си поръчах въпреки височките за мен цени. Наложи се, защото откакто ми свърши кремът за лице, реших, че следващият, който ще си купя, ще бъде без отрови. Взех си този. http://zoya.bg/public/upload/productimage/23-47-3.jpg?1217830087Страхотен е! 30 мл е, обаче количеството за сметка на качеството. Пък и като гледам, бавно свършва. Имах един проблем с кожата на ръцете, който се появява всяка година по това време. Зверско изсушаване, на което нищо не помага. Бях сигурна, че е от препаратите за съдове, но не: Смених сапуна( поръчах роза с жожоба и невен със зехтин) и изсушаването се оправи за около седмица, при все, че продължавам да ползвам същия препарат!! Гледам, че имат и нови продукти, мъжка серия. Ще гледам да зарадвам и половинката.  Засега мога само да ги препоръчвам!!
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 03:17:22 от JOY »
|
Активен
|
|
|
|
Ahim_sa
Наблюдател
Неактивен
Да се хванем за зелено!
|
 |
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2008, 10:44:19 » |
|
Супер е, че си доволна  , а можеш ли да споделиш какъв тип е твоята кожа, защото нали действието зависи и от това, както и колко време след отваряне пише, че е трайността. А какви препарати за съдове ползваш, макар и да мислиш, че не е от тях?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Serenity
Бард

Неактивен
Публикации: 54
|
 |
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2008, 12:01:31 » |
|
да споделя и аз...  дано не се приеме като реклама но понеже и вие давате линкове, ето един крем на фирма, която много ценя: http://www.si-plus.com/index.php?p=44а иначе има много природни и безвредни неща, като: каймак от домашно прясно мляко, зехтин, ако кожата е мазна - с добавка на морковен сок или най-различни маски - с белтък от яйце и лимонов сок ако кожата е мазна, като белите ябълка, натривайте лицето си с вътрешната част на обелката, същото с лимона - след изцеждането, лицето се обтрива с кората /вътрешната й част/ - има чудесен избелващ ефект ...и много други "подръчни" неща...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2008, 03:26:13 » |
|
Супер е, че си доволна  , а можеш ли да споделиш какъв тип е твоята кожа, защото нали действието зависи и от това, както и колко време след отваряне пише, че е трайността. А какви препарати за съдове ползваш, макар и да мислиш, че не е от тях? Кожата ми е по- скоро смесена, но зимата клони към изсушаване, затова и предпочетох по- "тежкия"вариант от двата овлажняващи крема. Трайността е 4 месеца след отваряне на капачката. Препаратът ми за съдове е някакъв без фосфати с алое. Тук няма Фрош" или просто не съм попадала на него. Приемам всякакви предложения за подходящи средства за измиване, защото е на свършване и повече смятам да не купувам такъв.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2008, 07:25:46 » |
|
Приемам всякакви предложения за подходящи средства за измиване, защото е на свършване и повече смятам да не купувам такъв. основния проблем според мен при измиване е мазнината, може да се третира с дървесна пепел, пясък(дезинфекциран/преварен,изсушен), трици/стърготини, които след това да не се изсипват в мивката, за да не запушат канала. виждал съм някакви пароструйки, които се предлагаха като почистващо и дезинфекционно средство, някой ако знае за такива, да пише.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Ноември 11, 2008, 09:44:49 » |
|
основния проблем според мен при измиване е мазнината, може да се третира с дървесна пепел, пясък(дезинфекциран/преварен,изсушен), трици/стърготини, които след това да не се изсипват в мивката, за да не запушат канала.
виждал съм някакви пароструйки, които се предлагаха като почистващо и дезинфекционно средство, някой ако знае за такива, да пише.
Аз претърпях подобен крах с екологичните таблетки за миална машина. Тя просто се запуши, защото без агресивните съставки на конвенционалните препарати, мазнината образува филм във филтрите и не може да се разтвори. Заинтригувах се от козметиката на Зоя, ще взема да я пробвам и аз. Иначе, за останалата козметика гледам да ползвам органик продукти - шампоани, сапуни, кремове. Вече и в Бг могат да се намерят повечето неща, с изключение на декоративната козметика. Вместо дезодорант - сода. Тук-там могат да се намерят и органик стикове за под мищниците - не ви ги препоръчвам, защото повечето са на глицеринова основа и боядисват дрехите в жълто. От парфюмите не мога да се откажа напълно, въпреки че обонянието ми толкова е отвикнало от силните миризми, че всички около мен все едно са се къпали в парфюм. Подбрала съм си един много лек и свеж с мириза на билки и го ползвам много пестеливо. Алтернативно ползвам едно масажно олио с невен на Веледа - мирише много приятно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2008, 06:51:01 » |
|
Hadderahh , моля те напиши 1- 2 продукта за измиване, които са БЕЗ парабени и останалите... Искам да е подходящ едновременно за тяло и коса, за бебе и възрастни и да го има в БГ.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2008, 02:44:46 » |
|
За детето ползвам на Weleda детския шампоан - той става и за глава, и за тяло, и според мен може да се ползва и за възрастни. Изобщо, цялата им детска серия с невен много ми харесва. За мен ползвам един на Essential Care, има ги в биомага. Logona също съм пробвала, но съставките... малко са в повече различните им там съединения, въпреки, че нямат най- най- лошите (парабени, SLS, пропилен гликол.. и какви бяха още там). Те не са органик, водят се натурална козметика.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|