novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 09:19:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЛЮБОВТА  (Прочетена 3690 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #45 -: Септември 09, 2009, 03:30:15 »

Deep, мисля, че разбрах защо с теб клоним малко в противоположни посоки. Просто защото и двете неща - (1) ровенето и търсенето на грешката (към което тегля аз) и (2) утвърждаването на положителните чувства и усещания (към което теглиш ти) трябва да вървят заедно.

Едновременно. В нас има двойнственост. Една част от нас търси причината за отр. състояния, другата се стреми към преживяване на + състояния. Двата процеса трябва да протичат заедно до момента в който цялото ги погълне.

За това аз лично смятам, че раздвояването на личността (до момента в който е под контрол, т.е. всяка част осъзнава другата) не е болест, а част от оздривателния процес.

В болест се превръща когато започнат да лекуват оздравителния процес, вместо да подкрепят човека. Това е по темата за НГМ, но няма значение, важното е да се каже.

Активен

per aspera ad astra
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #46 -: Септември 09, 2009, 06:00:50 »

Андреана, според теб на Nifada трудно ли и е било  да обясни какво е чувствала ? Върни се да си го припомниш ако не си го спомняш.

Според мен на нея никак не и е трудно. Трудно ще е за някой, който не го е изпитал да разбере.

Не, ти не ме разбра.Искам да кажа,  можем да изразим любовта и чувствата си, но нещо остава неизказано в нас,като че ли няма думи с които може да се изрази любовта изцяло, защото е чувство, усещане.Както музиката, можем да кажем много неща за дадена песен или стих но у нас в душити ни остава и нещо недоизказано, защото няма думи с които може да се изрази усещането ни докрай.
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #47 -: Септември 09, 2009, 06:37:20 »

Така е, знам...но въпреки всичко думите са някакво средство..колкото и да е несъвършено това средство, пак може да свърши работа.
Активен

per aspera ad astra
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #48 -: Септември 09, 2009, 09:14:37 »

Някъде бях срещала нещо подобно за любовта.
Някои казват, че любовта е болка, която води до смъртта, други - че означава да имаш небето, а да искаш само една звезда, да имаш морето, а да искаш просто капка вода, да имаш целия свят, а да искаш само един човек. Трети твърдят, че любовта е чувството, което си почувствал, когато чувстваш чувството, което никога до сега не си чувствал. И всички те са прави, защото няма точно описание за нея, тя не е наука, която подробно да се изучава, не е предмет в училище.
"Истинската любов не може да говори, защото истинското чувство се изразява по-скоро с дела, отколкото с думи." /Шекспир/
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #49 -: Септември 09, 2009, 09:27:53 »

Може би не е и нужно да се опитваме да я дефинираме.

Това се налага заради спекулациите с тази дума. Ужасна спекулация. С тази дума на уста се вършат безобразия. Тя се изрича, а действията показват обратното.

За това е нужно за много неща, които минават за любов да се каже "Това не е любов..". Когато я има не е нужно да я определяме. Но когато я нява трябва да кажем "Това не е любов..", за да се освободи човека от робството на лъжата и илюзията...

Едно нещо знам със сигурност - когато любовта я има, мисленето не е необходимо (това е личен опит). Във връзка с това четох едно много революционно мнение...(не съм сигурна от кого, може би пак Ошо), който казва, че умът, мисленето са се развили иминно като компенсация на загубата на любовта.

Активен

per aspera ad astra
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #50 -: Септември 09, 2009, 11:41:46 »

Умът и мисленето еволюционно е трябвало да се развият, но ума може да бъде под влияние на Божествения ум... girl_angel
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #51 -: Септември 10, 2009, 02:17:05 »

Вероятно щом са се развили е трябвало да стане така, но често съм си мислила, че човешкият ум е чужд на Божествения, винаги когато се поведеш по своя човешки ум (логика), винаги оплиташ нещата.
Умът има трудната задача да разбере това...един вид сам да предеде мластта или...казано символично змията да захапе опашката си. За мен поне този символ това означава.
Активен

per aspera ad astra
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #52 -: Септември 11, 2009, 03:08:49 »

човешкия и Божествения ум могат да имат връзка. Това е задача, може би при повечето хора това да не е развито във висока степен. За това може да спомогне техника с концентрация между веждите.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #53 -: Септември 19, 2009, 06:36:09 »

Взех че сметнах номерологично думата любов и обич, както и думата мир.Удивена съм колко точно отговаря съответното число на съответната дума. Например:обич -отговаря на числото 23, ако се ридуцира е пет  .Числото 23 се нарича Царската звезда на Лъва-въплащава кармичната отплата.Изключително щастливо е и закриля всеячески хората.Думата мир отговаря на числото 21 -нарича се Короната на Влъхвата.Олицитворява  победа след дълга борба,защото короната на влъхвата бива спечелена само след продължително посвещение ,тежки душевни изпитания и редица други проверки на решимостта.21 е число на кармичната отплата.Любов отговаря на вибрацията 16 а ридуцирано е 7, седмицата е число на Нептун и олицитворява духовното начало,чувствеността,състраданието и всичко загадъчно, а понякога и измамамата, но и e035 дарбата да цериш, чудесата, вярата и мечтите.   
Активен

Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #54 -: Септември 20, 2009, 02:56:30 »

Един поздрав в името на любовта http://vbox7.com/play:6ef849d1&al=1&vid=1277876   
Активен

Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: Март 01, 2010, 03:03:04 »

Група от професионалисти задали този въпрос на деца от 4 до 8 години: ”Какво според теб значи ЛЮБОВ?” Отговорите, които получили, били по-смислени и по-дълбоки, отколкото някой е можел да очаква.
Вижте и кажете какво мислите:

Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги, дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов.
Ребека – 8 години.

Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него.
Били – 4 години

Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат.
Карл – 5 години

Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя.
Криси – 6 години

Любов е това, което те кара за се усмихваш, когато си тъжен.
Тери – 4 години

Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашката му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и няма да го опари.
Дани – 7 години

Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват.
Емили – 8 години

Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш.
Боби – 7 години
(О-о-о!)

Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с хората, които мразиш.
Ника – 6 години
(Ние имаме нужда от няколко милиона Никита на тази планета.)

Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, с която го виждаш всеки ден.
Ноил - 7 години

Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре.
Томи - 6 години

По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов.
Синди – 8 години

Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна.
Клер – 6 години

Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето.
Илейн – 5 години

Любов е, когато мама вижда татко - мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд.
Крис – 7 години

Любов е, когато кученцето ти те близва по лицето дори и тогава, когато си го оставил цял ден само.
Мери-Ан – 4 години

Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови.
Лорен – 4 години

Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички.
Карен – 7 години
(Каква представа!)

Любов е, когато мама вижда татко, седнал на тоалетната, и не мисли, че това е срамно.
Марк – 6 години

Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те”, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти, защото хората забравят.
Джесика – 8 години
Активен

zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #56 -: Март 02, 2010, 05:44:27 »

Много са свежи всичките! Децата май са доста по-наясно от нас по някои въпроси.
Активен

per aspera ad astra
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: