novosemeistvo.bg
Февруари 06, 2012, 12:25:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Раждането - най-голямото приключение  (Прочетена 5256 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #15 -: Ноември 11, 2008, 11:55:01 »

Е,как така ще плащаш да присъства бащата?!?!АМи ако искаш още някой и за него ли ще плащаш?
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #16 -: Ноември 12, 2008, 07:06:30 »

Е,как така ще плащаш да присъства бащата?!?!АМи ако искаш още някой и за него ли ще плащаш?
то поне, че и срещу заплащане може пак хубаво:)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 259

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #17 -: Ноември 12, 2008, 08:30:54 »

Алиса, честита рожденничка да я нацелуваш от нас!

чета ви, чета и гледам, че не само при мен се беше ужас заради компетентността на лекарите nenaatoa, голямо приключение е било.
за водното раждане и аз съм чувала много позитивни неща.
nenaatoa, относно парите няма да ти казвам тогава колко платихме на лекарите за мен и защо, защото иначе щеше да стане голямо приключение и не се знаеше дали сега щяхме да сме две. живеем в БГ и явно тук, за да получиш малко по-човешки условия и отношения трябва да си ги купиш.
Активен

nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #18 -: Ноември 12, 2008, 09:58:08 »

От този въпрос разбирам, че явно не живееш в България и не знаеш как е тук!!!  yelrotflmao
По принцип бащата не може да присъства на раждане в България, та камо ли друг роднина  bncry. Такава е организацията, че жените раждат в общи родилни зали... НООО, когато си плащаш, когато избираш лекар и когато си платиш за самостоятелна родилна зала, може да присъства и бащата, но ако си платиш за това  1923
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
Dream
Stars
Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: Ноември 12, 2008, 10:42:59 »

сигурно ако дадеш 10 000 може цялата рода до 10-то коляно да присъства?  90
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« Отговор #20 -: Ноември 12, 2008, 11:09:01 »

Такава е организацията, че жените раждат в общи родилни зали... 
твърдо НЕ!
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #21 -: Декември 02, 2008, 12:22:37 »

Цитат
Такава е организацията, че жените раждат в общи родилни зали... когато си платиш за самостоятелна родилна зала, може да присъства и бащата...

Ако не плащаш, си в общия поток, а той върви само в една посока - към родилна зала в болницата. Ако платиш, те пускат в самостоятелна родилна зала - пак в болницата.

Аз съм роден през 1961 и мисля, че нашето поколение е едно от първите, за които да се ражда в болница звучи като нещо нормално. На всичкото отгоре взех, че станах и лекар и това започна да ми звучи като единствено нормално.
Срам, не срам, ще си призная, че едва когато прочетох "Признанията на един лекар-еретик" от д-р Робърт Менделсон, ми светна, че болницата е за болни и че за здравите е лошо да влизат в болница, защото там си стават (и биват третирани като) болни. А поне 90% от родилките са си здрави, както и техните рожби. Каква работа, за Бога, имат в болницата?
Ако утре някой дерайлирал 'учен' мозък каже, че трябва децата да бъдат не само раждани, но и зачевани в болница, ще ни прозвучи налудничаво (поне много се надявам да е така). А то е в пълно съзвучие с идеята да се ражда в болница, което (по каква логика?) не звучи така.
Затова и аз казвам: Раждане в болница? Твърдо НЕ!
Активен
Dream
Stars
Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: Декември 02, 2008, 02:52:07 »

Затова и аз казвам: Раждане в болница? Твърдо НЕ!
ако не се лъжа, мисля, че Европа (нашият любим пример за подражание) е рядкост да се ражда в болница или най-малкото по-голям процент раждат у дома си.
Активен

OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: Декември 02, 2008, 10:33:55 »

ако не се лъжа, мисля, че Европа (нашият любим пример за подражание) е рядкост да се ражда в болница или най-малкото по-голям процент раждат у дома си.

Няма такова нещо.
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #24 -: Декември 03, 2008, 10:03:42 »

А някой да има информация дали в БГ може да се изражда у дома?
На Запад има такава практика и   става все по-популярна.
Имам познати раждали в домашни условия,едната от тях има 4 деца вече и като сме си говорили,ми разказва,че всеки път преживяването е различно,неповторимо и несравнимо,понеже никой не те насилва или   юрка да се вихриш върху магарета.Просто се следва естествения процес на тялото.
А пък ние само може да си помечтаем и повъздишаме.... докато стигнем до там girl_angel
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: Декември 03, 2008, 10:21:22 »

Ами ти нали писа,че живeeш в 4ужбина.В коя държава си?Аз раждах в болница,но ме оставиха да си правя каквото искам и нямаше никакво магаре.
Активен

Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: Декември 03, 2008, 11:02:02 »

Аз живея в Щатите.
ДА знам,интересно ми е в БГ дали майките имат такива привилегии или дали изобщо има някакво просветление в скоро време това да стане нормална практика и у нас.
Иначе моето първо раждане протече що годе нормало,но имаше какво още да се желае.За второто със сигурност бих искала да е у дома.
За това питам,че не се знае къде ще ме свари grin
Активен

Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: Декември 04, 2008, 01:43:22 »

Ами ти нали писа,че живeeш в 4ужбина.В коя държава си?Аз раждах в болница,но ме оставиха да си правя каквото искам и нямаше никакво магаре.
Аз живея в Щатите,а ти?Тук също няма магарета,но пак си на легло.Слава Богу ми се размина упойката.
Интересно ми е в БГ дали майките имат такива привилегии или дали изобщо има някакво просветление в скоро време това да стане нормална практика и у нас.
Иначе моето първо раждане протече що годе нормало,но имаше какво още да се желае.За второто със сигурност бих искала да е у дома.
За това питам,че не се знае къде ще ме свари grin
Активен

nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #28 -: Декември 04, 2008, 09:34:45 »

Не, в България не се разрешава раждане у дома!
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: Декември 04, 2008, 10:34:19 »

Аз живея в Щатите,а ти?

Аз съм в Германия.И тук има легло,което се повдига6е отзад и над него висе6е здраво въже за стискане.Така 4е не е нужно да се лежи ако не иска6.О6те в на4алото ме попитаха какво искам да правя-дали да се разхождам,дали да седя на топка,във ваната и т.н.Cъобразяваха се с мен,а не аз с тях.Ароматната свещичка и музиката даже няма защо да спoменавам smile.Не знам дали навсякъде е така или така бе6е в болницата,която избрах.
Упойка не ми се е налагало,не знам дали защото ходих предварително да ми слагат игли.И мъжа ми беше през цялото време с мен и и правихме пранаяма заедно.
« Последна редакция: Декември 04, 2008, 10:38:09 от OMega » Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: