novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 09:17:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Раждането - най-голямото приключение  (Прочетена 5293 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #60 -: Януари 27, 2009, 09:19:45 »

Love, аз съм намирала 3 книжки на нашия пазар:
Всичко за пренаталното възпитание, Мари-Андре Бертен - може да се поръча онлайн
Магическо Начало, Вълшебен Живот, Дийпак Чопра - може да се поръча онлай
Възпитание, което започва преди раждането, Михаил Иванов - малка оранжева книжка на духовния учител от български произход, може дасе купи от книжарницата до малките пет кюшета в София, почти срещу "Дивака"

Бертрен е приятна за четене; Чопра има и доста упражнения за бременни, инструкции за раждането и пр.; Иванов беше моят предпочитан автор, но стилът е нравоучителен.
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 293

« Отговор #61 -: Януари 27, 2009, 10:19:15 »

Аз намерих тази,но не я купувай,за6тото я има в нета за теглене.Ама ти за приятелка,или 151  8

http://www.beinsadouno.com/books.php?id=124

Книгата на Михаил Иванов как се казва?За6тото в спиралата има съ6то няколко негови книги.
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #62 -: Февруари 24, 2009, 10:54:32 »

Лепвам се и в тази тема.
Активен

LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #63 -: Март 02, 2009, 02:44:58 »

Благодаря ви! Междувременно момичето роди едно сладко момченце, изпреварило термина с 3 седмици. 26 smile Въобще не успях да реагирам навреме.
Омега, това същия М. Иванов ли е, за който си мисля? s045

Сега майката е в лапите на българска педиатрия, фармация, детска козметика и т.н. и получава 'безценни съвети" looking bncry от всички страни. Чете книги, но явно не подходящите..Каква книга да и препоръчам / или подаря/, "зелена", холистична и т.н. на български език за отглеждане на  дете? s045
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #64 -: Март 02, 2009, 02:47:11 »

Междувременно момичето роди едно сладко момченце, изпреварило термина с 3 седмици. 26 smile

Сега майката е в лапите на българска педиатрия, фармация, детска козметика и т.н. и получава 'безценни съвети" looking bncry от всички страни. Чете книги, но явно не подходящите..Каква книга да и препоръчам / или подаря/, "зелена", холистична и т.н.  за отглеждане на малко дете? s045

Да е живо и здраво детенцето! Защо не пробваш с "Близо до бебето" - книгата е едно добро начало?
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #65 -: Март 02, 2009, 02:51:05 »

Да е живо и здраво детенцето! Защо не пробваш с "Близо до бебето" - книгата е едно добро начало?
Благодаря! 56
Чела ли си я? Как е?
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #66 -: Март 02, 2009, 03:05:41 »

Да, чела съм я и я препоръчвам. Мисля, че е най-подходящата книга, да не говорим единствената от този род на български. Ако знаете други, поправете ме.
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #67 -: Март 02, 2009, 03:07:49 »

Aa, добре! hb И за себе си ще взема да си я купя, че знае ли човек.. smile
Активен

апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #68 -: Юли 02, 2009, 05:47:54 »

Вярно ли е че в Света София можеш да родиш водно само до 16ч.? - което според мен е направо смешно, другото което ми се струва смешмо, е че трябва да избирам лекар-екип, при положение че нито ги познавам, нито знам що за специалисти се водят. В една рекламна статия на болницата с гордост е споменато, че цената за раждане във вана е 250лв., а сега разбирам че трябва да си приготвя 1000. Моля дайте ми препоръки за болница в която е възможно да се роди с минимална намеса от страна на лекарите и горе-долу добро отношение, Св. София ли е единствения избор? И аз искам второто ми раждане да е по-нормално т.е. да не се налага след това да лекувам психологически травми, в следствие на изживяното, и най вече искам да си разгледам детето веднага след раждането, защото миналия път във втора градска ми дадоха друго бебе. Разбрах, че не е моето само по плача който ми се беше запечатал в съзнанието, като вграден в мен естествен звук и косата, която бях мернала отдалече, а и бебето което ми донесоха беше прекалено малко, а аз знаех за големината на моето още от консултацията преди раждането, опитваха се да ми обяснят, че немога да си възприема детето -честа психологическа реакция след тежкото раждане, номерата на гривните ни и имената са ни еднакви и т.н.. Спаси ме факта че бях накарала една акушерка да ми напише данните на детето ми - ръст, тегло и час на чаждане-на ръката ми веднага след раждането за да ги знам и да не ги забравя след пълната упойка- за зашиването. Мастилото още се личеше на следващия ден когато ми го донесоха и така след минути суетня ми докараха моето момиченце и това беше капака на цялата история, която няма нужда да разказвам. За раждане удома не мисля, въпреки че напълно разбирам тези които го правят, но аз съм бъзлива а и в нашата къща постигането на стерилна среда е направо невъзможно. Идеята за раждане във вода ме вълнува и ако в Пловдив е по-добро съм склонна да пътувам до там, но ако има някъде място където е спокойно и се съобразяват с раждащите, ще отида дори това да означава раждане в легнало положение.
Активен

Gurudevo Charanam
nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #69 -: Юли 11, 2009, 03:09:28 »

апулей , не е така за ваната в Св. София. Аз раждах там, във вода, именно защото не исках да ме пипат и да ми дават зор. Не ме интересуваше кой лекар ще е, защото така или иначе лекарят не прави нищо, само гледа отстрани, а акушерката бърка във водата и вади бебето.
Аз си избрах шефката на родилното - Григорова (отидох лично при нея и се разбрахме; питах я и за часа - тя каза, че няма проблем работното време, когато стане тогава, но аз си избрах предизвикано раждане).
Да, цената за ваната е 250 лв, но задължително трябва да избереш лекар (500 лв), ако искаш и таткото да е вътре още 100 лв., следва ВИП стая и се събират 1000 лв - и аз толкова дадох, но не съжалявам!!!
Ако искаш нещо да ме питаш, може да го направиш и на лични!

Знам, че и в Пловдив има вана, но това, което ме очуди е, че чух че се записвали и било все заето.... все едно става въпрос за секцио...
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #70 -: Август 08, 2009, 01:30:07 »

nenaatoa направо ме върна 14 години назад,тогава повярвах, на приказзките как на човек му побелява косата за миг.Няма да изпадам в подробности но косата ми на двадесет годишна възраст побеля именно по време на раждане.Дълго търсих причината защо някои жени раждат лесно а с други не е  така, докато не открих астрологията.Обяснението се намираше в хороскопа на синът ми. Той е Дева с асцендент Скорпион, на асцендента се намира Плутон, нямаше как да е по лесния начин.    
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #71 -: Март 05, 2010, 05:01:38 »

Здравейте! След прекарана тежка бременност и много чудене къде да раждам - нещата се наредиха от самосебе си- преносвах 12 дни без никакви контракции, трябваше да ида в болница на консултация, защото никой неискаше да ме прегледа, било рисковано състоянието ми. Пак отодох във Втора градска- настаниха ме в патологична бременност, вечерта на визитацията -доктора каза на акушерките- за тази уре фот- като чух това направо полудях, незнаех какво е фот, но какво може да е? все пак преносвах 12 дни. Казах че неискам нищо да ми правят- а само наблюдение и че не съм сигурна дали тук ще раждам, после всички се изредиха да ми се карат и да ме овещават че системата с окситоцин не е страшна, накрая главния доктор патолог така се ядоса че ме накара да подпиша документ за отказ от процедура и че никой от тях не носи отговорност за мен и детето-подписах се. От тук нататък всичко се промени, всички някак станаха много любезни, въпреки че ме обявиха за куку. Родилното беше след основен ремонт и условията бяха близки до лукс, успокоих се и зачаках някакви контракции, но не се появиха такива, след няколко разговора с блиски които ме подкрепиха в решението ми да откажа система, силата ми се възвърна и след ден-реших да не се местя другаде и сама поисках системата, раждането беше бързо и лесно, отношението и вниманието към мен бяха необичайно високи- акушерките при които раждах бяха сигурни, че съм с връзки. Веднага след като се роди дъщеричката ми започнах да крещя, че я искам- дадоха ми я да я гушкам преди да са изрязали пъпната връв- щастието е неописуемо, след 3 часа бях с бебето ми в спокойна и топла стая, заедно с още една жена, не се отделих и за минута от бебето си в следващите 3 дни- много съм доволна. Бебето ми сега е на 2 месеца а сестра и е много грижовна.
Активен

Gurudevo Charanam
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 462

« Отговор #72 -: Март 06, 2010, 03:51:19 »

Тази книжка мисля,че я има и на бг език вече.
Препорьчвам я за новата мама.
http://www.amazon.com/Raise-Healthy-Child-Spite-Doctor/dp/0345342763
Активен

ПравЙ непоискано добро.
nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #73 -: Март 06, 2010, 11:54:45 »

Май че още не е излязла...
Ако някой знае, моля да каже!
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
Румен
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #74 -: Март 09, 2010, 11:11:51 »

Не е издадена още.
В момента е на етап редактиране.
Предвиждаме я да излезе най-късно през май 2010.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: