novosemeistvo.bg
Февруари 08, 2012, 02:07:41 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Картофите...  (Прочетена 1345 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1161

Алхимик

« -: Октомври 15, 2008, 12:47:33 »

Въпреки широкото им  разпространение и сравнително ниската цена, от езотерична гледна точка картофите не са особено подходяща храна, включително и за деца...

Цитат

"Плодовете, в най широк смисъл на думата (също и зърното), се преработват в червата, а в главата отиват само сили. Картофа не е плод (а стебло). Той не се преработва в червата, а отива непреработен в кръвта, и вече в мозъка трябва да върви неговата по-нататъшна преработка. Мозъка тогава не може да мисли. от картофа се раждат слаби и даже болни деца.

Когато се ядат картофи, се получава страстно желание скоро пак да се яде.

Ако човека яде твърде много картофи, то неговата молитва няма никакво значение - тя се отклонява от духа."

Рудолф Щайнер
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 04:08:51 от Deepinside » Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #1 -: Октомври 15, 2008, 01:17:53 »

Taзи година съм си решила да постя.Много ми се ще да спазя Коледните пости.И след тази ужасна информаця по адрес на любимия ми картоф всичкият стимул ми отиде на кино s045
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #2 -: Октомври 15, 2008, 01:28:06 »

Taзи година съм си решила да постя.Много ми се ще да спазя Коледните пости.И след тази ужасна информаця по адрес на любимия ми картоф всичкият стимул ми отиде на кино s045

има и други продукти  thumbsup
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #3 -: Октомври 15, 2008, 03:49:14 »

Добре, че точно толкова, колкото обичам картофите, си падам и по ориза. love021
Иначе трябваше да умра от глад. hah

От няколко месеца  обаче забелязвам, че наблягам на други храни повече, но това не значи че ще откажа картофите. 90

redgrin, чудесно е, че си решила да постиш. Предполагам, че ще ти е за първи път и предвид факта, че ще откажеш толкова много храни накуп, добре е, да не се лишаваш от любимите си картофки. Постът не трябва да е мъчение в никакъв случай.

След като се върнеш към предишния начин на хранене, ги намалявай постепенно, ако искаш да се придържаш към горните препоръки. Успех! hb

« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 04:14:40 от JOY » Активен

Dream
Stars
Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 259

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #4 -: Октомври 15, 2008, 04:05:36 »

ха така!

а почти всички педиатри и наши и чужди, независимо дали са привърженици на ранното или късното захранване, на първо плодово или зеленчуково, препоръчват първите зеленчуци да са морков (моркова интересно го слагат като първо меню и за сокчетата и като плодово пюре), а след него препоръват имено картоф (когато става въпрос за зеленчуковите пюрета).

Аз го и в моето и в нейното меню го избягвам най-вече заради много нишесте, което не е полезна енергия, а трупкане на повече тлъстинки.   
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #5 -: Октомври 15, 2008, 04:11:02 »

Добре, че точно толкова, колкото обичам картофите, си падам и по ориза. love021

ориз "Басмати" пробвала ли си...  thumbsup
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #6 -: Октомври 15, 2008, 04:18:26 »

ориз "Басмати" пробвала ли си...  thumbsup
Основно такъв препочитах, докато не прочетох нещо за него, което почти ме отказа да го ям. На един сорт ориз, който си е съществувал винаги в Индия една фирма от Америка /Rice Tec/ му хвърля око, сменя там някакъв ген/ ако въобще/ и си го ПАТЕНТОВА!!
Сега индийците плащат за басмати-то 10  пъти повече(!!) отколкото за нормален ориз. Не могат да си позволят техния ориз да си купят. Какъв абсурд! Защото са много богати.. :(

Та сега се замислих: че той си е генноманипулиран  значи.. JNoeps
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 04:31:06 от JOY » Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #7 -: Октомври 15, 2008, 04:27:19 »

Основно такъв препочитах, докато не прочетох нещо за него, което почти ме отказа да го ям.
ъъъ?  JNoeps
Активен

- Rumi

*
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

Щастлива съм

« Отговор #8 -: Октомври 15, 2008, 05:12:38 »

В порция месо и картофи винаги изяждам картофите, а месото може въобще да не го побутна. Определено не мисля да се отказвам от тях след информацията, която прочетох.
Активен

Тайната на щастието не е в това да стремиш да имаш повече, а да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малкото.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #9 -: Октомври 15, 2008, 06:27:23 »

сменя там някакъв ген/ ако въобще/ и си го ПАТЕНТОВА!!

Та сега се замислих: че той си е генноманипулиран  значи.. JNoeps

генномодифициран е един сорт, ама знае ли човек от кой му предлагат?

остава да си ядем български кафяв с добавка от тибетски виолетов        clap

http://en.wikipedia.org/wiki/Basmati_rice
Активен

- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 841

« Отговор #10 -: Октомври 15, 2008, 07:03:15 »

Стига, бе хора! То не остана нищо за ядене. Картофи мога да ям всеки ден, сутрин, обед и вечер :(
Активен
stelt77
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 600

всичко виждам и чувам

« Отговор #11 -: Октомври 15, 2008, 08:54:10 »

Ей, честно, ама тая информация ми е много смешна... Първо картофът не е стъбло, а корен (друг е въпросът, че някои наричат корените - подземни стъбла)... "Картофът не се преработва в червата, а отива непреработен в кръвта, и вече в мозъка трябва да върви неговата по-нататъшна преработка." Айде стига, някой ще ми обясни ли как става тоя номер??  "Мозъка тогава не може да мисли." Е, как ще мисли тогава мозъка, като дъвче картоф...  ;D  "от картофа се раждат слаби и даже болни деца."  Важно е аз какво дете съм родила, а какви деца ражда картофа - не ми пука...
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #12 -: Октомври 15, 2008, 09:18:37 »

Ей, честно, ама тая информация ми е много смешна... Първо картофът не е стъбло, а корен (друг е въпросът, че някои наричат корените - подземни стъбла)... "Картофът не се преработва в червата, а отива непреработен в кръвта, и вече в мозъка трябва да върви неговата по-нататъшна преработка." Айде стига, някой ще ми обясни ли как става тоя номер??  "Мозъка тогава не може да мисли." Е, как ще мисли тогава мозъка, като дъвче картоф...  ;D  "от картофа се раждат слаби и даже болни деца."  Важно е аз какво дете съм родила, а какви деца ражда картофа - не ми пука...

като се има предвид масовото разпространение на картофите, на мен не ми е смешно.

Основателят на Антропософията д-р Рудолф Щайнер е бил ясновидец - и то много силен. 

Цитат
Айде стига, някой ще ми обясни ли как става тоя номер??

храните освен хранителни вещества внасят в аурата/биополето на човека специфични сили и енергии, затова не е все едно с каква храна се храним. различни растения след приемане в тялото могат да влияят на различни органи.
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 09:24:24 от Deepinside » Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 600

всичко виждам и чувам

« Отговор #13 -: Октомври 15, 2008, 10:47:40 »

като се има предвид масовото разпространение на картофите, на мен не ми е смешно.

Е и?? Какво им е на картофите (като изключим, че мозъкът, докато ги дъвче не може да мисли)...

Не ви ли идва малко прекалено, не се напрягайте толкова... Изпадате в крайности, не е задължително точно картофите да внасят отрицателна енергия - някой го казал - а дали го е доказал?? Картофите дори се смятат за полезни, но явно не и от Щайнер (пък бил той и ясновидец - не виждам общо с картофите)... Цели народи (включително българите) оцеляват благодарение на картофите - то все едно да кажем на целия китайски народ, че от ориза се оглупява...
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #14 -: Октомври 16, 2008, 04:24:39 »

Е и?? Какво им е на картофите (като изключим, че мозъкът, докато ги дъвче не може да мисли)...

Не ви ли идва малко прекалено, не се напрягайте толкова... Изпадате в крайности, не е задължително точно картофите да внасят отрицателна енергия - някой го казал - а дали го е доказал?? Картофите дори се смятат за полезни, но явно не и от Щайнер (пък бил той и ясновидец - не виждам общо с картофите)... Цели народи (включително българите) оцеляват благодарение на картофите - то все едно да кажем на целия китайски народ, че от ориза се оглупява...

нямам предвид, че внасят отрицателна енергия,  има последствия от употребата им, които може да е хубаво да се имат предвид. според мен месото определено е по-вредно, въпреки че милиарди хора все още го употребяват като храна.

Един ИСТИНСКИ ясновидец може да изследва по свръхсетивен начин различни процеси и явления в Природата и в човека, много по-точно от ядрено-магнитен резонанс. За сега това е много рядка способност, но тя може да се развива със съзнателни усилия.

книга във връзка с интуицията и третото око
Активен

- Rumi

Отиди на: